Boc vrea sa demonstreze ca noua Constitutie nu-l avantajeaza pe Basescu

Joi, 22 Aprilie 2010, ora 22:37
1848 citiri

Premierul Emil Boc s-a prezentat joi la TVR cu Constitutia intr-o mana si cu proiectul de revizuire a legii fundamentale in cealalta mana pentru a le demonstra romanilor ca modificarile propuse de Guvern sunt pentru ei si nu pentru Traian Basescu, asa cum sustin politicienii Opozitiei.

Astfel, timp de 50 de minute, Boc a raspuns la fiecare intrebare legata de proiectul de modificare a Constitutiei, explicand, pe scurt, ca Guvernul nu si-a propus sa ia la puricat fiecare articol si alineat, ci a dorit doar sa introduca reducerea numarului de parlamentari si a Parlamentului unicameral.

Opinii: Constitutia nu e nici a lui Basescu si nici a lui Boc, e a "boborului"!

La finalul prezentarii, Emil Boc a inceput el sa-i interogheze pe jurnalistii postului public de televiziune: "Deci nu-i asa ca rezulta ca acest proiect nu urmareste sporirea puterilor presedintelui", i-a intrebat Boc pe moderatorii emisiunii "Arena Publica".

Acestia i-au raspuns zambind ca ei nici macar nu au adus acest subiect in discutie, deci nu exista motive sa raspunda la aceasta intrebare. Boc nu s-a lasat, si a repetat intrebarea: "Bine, bine, dar nu vedeti ca nu rezulta din acest proiect ca Guvernul face modificari pentru sporirea puterilor presedintelui?".

Principalele modificari ale Constitutiei. Sunteti de acord?

Cum nu a primit nici de data aceasta un raspuns, Boc a explicat de ce este atat de dornic sa afle daca a reusit sau nu sa demoleze acest mit - parlamentarii Opozitiei spun Guvernul a modificat Constitutia la ordinele lui Basescu, lucru ce nu este nicidecum adevarat. Mai mult, toti acesti parlamentari se tem pentru scaunul de sub posterior, si de aceea ataca revizuirea Constitutiei.

"Toti cei care ataca revizuirea Constitutiri o ataca pentru a pune in derizoriu propunerea noastra de micsorare a numarului de parlamentari, pentru ca le e frica (sic!) ca isi pierd scaunele de sub fund. Ei se vad parlamentari pe viata", a spus Boc.

PSD: Guvernul si PD-L doresc sa modifice Constitutia dupa placul lui Basescu

Revizuim Constitutia pe criza, pentru ca romanii au votat la referendum tot pe criza

Premierul a raspuns si celor care acuza Guvernul ca in timp ce oamenii ies in strada pentru ca nu isi mai primesc salariile sau nu mai au locuri de munca, Executivul isi consuma resursele pentru revizuirea Constitutiei.

"In noiembrie 2009 era criza economica? Era. Atunci, 10 milioane de romani, in plina criza economica, s-au dus la vot pentru parlament unicameral si reducerea numarului de parlamentari.

Daca romanii in noiembrie cand era criza economica au mers 10 milioane si s-au pronuntat si in urma rezultatului ne-au trimis ca directiva de lucru reducerea numarului de parlamentari si parlament unicameral, astazi noi am fi ipocriti sa spunem ca e criza economica si ca nu ne ocupam de revizuirea Consitutiei.

Ce vrea Guvernul Boc sa schimbe in Constitutie

Fiecare lider politic trebuie sa se uite in ochii romanilor si sa spuna daca pentru ei e mai important scaunul lor sau votul romanilor. Eu stiu ca democratia e grea, presupune proceduri, analize, ... argumentul fundamental este votul romanilor. Eu ma uit ca 91% dintre romanii care au fost la vot au spus 'vrem parlament unicameral'. Eu ma indoiesc ca romanii se vor schimba asa cum se schimba politicienii (si sa vrea altceva, n.red.)", a mai spus Boc.

Boc nu stia ca se face comisie pentru Constitutie

Premierul a mai aratat si ca nu stie ce se intampla in partidul al carui presedinte este. Astfel, Boc a spus cu nonsalanta ca trimiterea proiectului de revizuire a Constitutiei presedintelui nu are nicio legatura cu infiintarea comisiei parlamentare care sa se ocupe de asta pentru ca nici nu stia de crearea ei.

Comisia de revizuire a Constitutiei, condusa de Daniel Buda

"N-are nicio legatura demersul nostru cu faptul ca cu doua zile inainte s-a infiintat comisia pentru Constitutie. Noi lucram de mai bine de o luna la revizuirea Constitutiei. Credeti ca noi am stiut ca Parlamentul o sa adopte comisia exact cu doua zile inainte? Noi am fi depus proiectul indiferent daca s-ar fi infiinat sau nu. Dar e bine ca s-a constituit, ca acum are si de lucru", a spus Boc.

In mod total intamplator, pare-se, presedintele comisiei pentru revizuirea Constitutiei este democrat-liberalul Daniel Buda. De altfel, arcul guvernamental are mai multi reprezentanti in Comisie decat Opozitia.

UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PNL şi PSD Bucureşti vor avea o întâlnire, marţi, 19 martie, cu consilierii municipali social-democraţi şi liberali pentru a cere convocarea unei şedinţe de Consiliu General...
#Emil Boc Traian Basescu, #Emil Boc revizuire Constitutie, #Emil Boc atac Opozitie , #Traian Basescu