Opinii: Cand minciuna si hotia devin politica de stat

Duminica, 28 Noiembrie 2010, ora 21:06
7459 citiri
Opinii: Cand minciuna si hotia devin politica de stat
Foto: Daylife

Cand alegerile au fost castigate de un partid ai carui reprezentanti recunosc dupa doar patru luni ca au mintit poporul ca sa ajunga la guvernare si cand, dupa doar cinci luni de la instalarea la putere, impun cu forta masuri de austeritate unice in lume anulandu-si tocmai promisiunile electorale, se cheama ca politica oficiala a statului este minciuna, hotia si pacaleala.

Prinsi cu minciuna, guvernantii isi dau seama ca nu mai au cum sa dea inapoi. Nu acum. Asa ca ii dau tot inainte. Pentru asta e nevoie de mult tupeu. Foarte mult. Pentru a spune ca albul e negru, e necesara o doza de nesimtire si ignorare a realitatii colosala. Ori cu asta sunt inzestrati din plin. Este trasatura lor de baza, diabolic perfectionata.

Rezultatele sondajelor de opinie care le arata cat de mult s-au prabusit la capitolul incredere nu fac decat sa ii determine sa se apuce si mai strans cu dintii de negarea evidentelor. Cu cat nimeni nu mai crede in ei, cu atat devin mai nervosi in a predica reforma statului. Ce altceva ar mai putea sa faca? Intr-un fel, ideatic vorbind, sunt de inteles.

Cealalta varianta care le-ar mai ramane ar fi sa isi ia adio si sa plece acasa. Ori stiu prea bine ca asta ar insemna sa se excluda definitiv din istorie si sa dispara pentru ani buni de pe scena politica. Fara optiune, cu mainile legate, prinsi in minciuna si in hotie, singurul lucru pe care il au de facut este sa reziste la putere. Sa nu piarda niciun post, niciun loc, nici macar un metru.

Din cauza fragilitatii majoritatii pe care o detin, fiecare om pierdut ar putea insemna alungarea in Opozitie. Tocmai de asta Roberta Alma Anastase este aparata si sustinuta ca sfintele moaste. Din aceasta cauza de la Traian Basescu si Emil Boc pana la Liviu Negoita - sa nu uitam, fost premier desemnat de presedinte - incrimineaza Curtea Constitutionala si deciziile Tribunalelor care nu li se supun vointei lor politice.

Asa cum a spus chiar Traian Basescu, "penibila" CCR ii incurca in sustinerea cat mai obsesiva a noii politici de dreapta romanesti - distrugerea sectorului bugetar, prin taieri constante si scaderi continue ale salariilor si drepturilor angajatilor. Liviu Negoita nici nu s-a mai obosit sa isi stilizeze ideea, a spus franc si limpede ca deciziile Justitiei ii trimit acasa de la guvernare. Iar cum ei nu au de gand sa plece... ghici cine va inchide gura primul?

Un singur rezultat ramane de asteptat. Cat va reusi sa prinda aceasta strategie in randul romanilor cu drept de vot. Speranta pedelistilor de a se impaca, in 2012, cu liberalii si astfel sa ramana, din nou, la guvernare nu pare una tocmai imposibil de realizat. Asta daca nu vor distruge cu totul statul social pana atunci.

In oricare dintre scenarii, unica sansa de supravietuire a PD-L este sa nu piarda puterea pana la alegerile din 2012. Aceasta singura idee obsesiva va explica toate derapajele de la democratie pe care partidul de guvernamant le va face pentru a-si pastra pozitia. Chiar si cu riscul intrarii Romaniei in faliment.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Traian Basescu presedinte jucator, #Emil Boc prim ministru, #criza economica, #colaps economic , #Traian Basescu