Emil Boc: Nu se pune problema unui nou imprumut extern

Vineri, 05 Martie 2010, ora 23:28
1246 citiri

Premierul Emil Boc a declarat vineri, la Zalau, ca nu se pune problema ca Romania sa contracteze un nou imprumut extern.

Seful Guvernului a facut referire la o afirmatie a presedintelui Traian Basescu privind optimizarea cheltuielilor cu functionarea statului.

"Nu putem sa ne batatorim perspectiva de a imprumuta alti bani pentru 2011-2012, pentru ca sacrificam chiar dezvoltarea Romaniei", a avertizat seful statului.

Primul ministru a adaugat ca, in opinia sa, declaratia presedintelui a fost facuta doar pentru a indemna guvernul sa faca in continuare "ceea ce trebuie".

Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri, ca este un sustinator al Guvernului in optimizarea cheltuielilor cu functionarea statului si ca, daca vor continua cheltuielile nejustificate, exista riscul ca la finele anului 2010 sa fie necesar un nou imprumut.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Emil Boc imprumut extern, #Traian Basescu imprumut 2011, #Emil Boc Traian Basescu , #Traian Basescu