Constantinescu, despre Ion Diaconescu: Si-a sacrificat tineretea pentru o Romanie libera

Miercuri, 12 Octombrie 2011, ora 13:54
1388 citiri
Constantinescu, despre Ion Diaconescu: Si-a sacrificat tineretea pentru o Romanie libera

Ion Diaconescu "si-a sacrificat tineretea pentru o Romanie libera, democratica si demna", a declarat miercuri fostul presedinte Emil Constantinescu, dupa moartea fostului presedinte de onoare al PNTCD.

Emil Constantinescu sustine ca, odata cu moartea lui Ion Diaconescu, trebuie amintit "ce a insemnat el pentru Romania primului deceniu de constructie democratica".

"Ion Diaconescu a avut un rol esential in acest proces, caruia i-a sacrificat intreaga sa tinerete si o buna parte a anilor de maturitate, irositi in temnitele comuniste, dar si, la fel de fara preget, si anii senectutii, cei pe care cei mai multi dintre noi ii petrecem departe de agitatia vietii publice, si pe care dl. Diaconescu i-a daruit fara rezerve bataliei pentru o Romanie libera, democratica si demna", a declarat Emil Constantinescu, conform unui comunicat remis Ziare.com.

Ion Diaconescu a murit - unde ii poti aduce un ultim omagiu

Fostul presedinte sustine ca Ion Diaconescu "a impartit aceleasi idealuri, aceleasi inchisori" si " aceleasi drame personale si colective" cu Corneliu Coposu, de a carui incredere "s-a bucurat pe deplin". Ion Diaconescu s-a dedicat refacerii si reorganizarii Partidului National Taranist Crestin-Democrat, spune Constantinescu.

"Cumpanit, calm, de o sinceritate greu de intalnit in viata indeobste, si cu atat mai mult in viata politica, domnul Diaconescu a fost in toti acei ani un reazem inegalat in reformarea democratica a tarii. A fost, totodata, un model de comportament democratic, respectand adversarii si pretuind mai presus de orice fidelitatea fata de cuvantul dat", a declarat Emil Constantinescu.

Acesta sustine ca, in functia de presedinte al Camerei Deputatilor, Ion Diaconescu "nu a abuzat nicio clipa de pozitia sa si a respectat mereu votul si opinia Opozitiei", chiar si atunci cand reprezentantii sai "il atacau personal fara urma de decenta".

Ion Diaconescu a murit - vezi reactiile politicienilor

"Modest, onest si fidel marelui crez democratic care i-a luminat viata, el ramane un model de comportament politic si uman rar intalnit in experienta ultimilor 20 de ani", sustine Emil Constantinescu.

Fostul presedinte a facut referire si la actuala divizare din PNTCD, sustinand ca "toti cei care i-au umbrit ultimii ani de viata impunandu-si ambitiile proprii unui om prin excelenta lipsit de ambitie personala, de orice vanitate, si imun la tradare - toti acestia isi vor face un proces de constiinta".

Ion Diaconescu a murit

Ion Diaconescu s-a stins din viata marti seara, la 94 de ani, in urma unor probleme cardiace. Sicriul cu trupul neinsufletit va fi depus miercuri la sediul PNTCD din Piata Rosetti.

Citeste si:
Cum l-a resuscitat PSD pe ministrul-clovn din epoca Dragnea. Petre Daea a fost vajnic membru al PCR timp de două decenii
Cum l-a resuscitat PSD pe ministrul-clovn din epoca Dragnea. Petre Daea a fost vajnic membru al PCR timp de două decenii
Petre Daea a fost votat miercuri, 6 iulie, de către membrii PSD pentru portofoliul de ministru al Agriculturii după ce Adrian Chesnoiu a demisionat din funcție ca urmare a unei anchete DNA. Daea...
Liberalii îl izolează tot mai mult pe Nicușor Dan. Condiția nenegociabilă care-i este sugerată pentru a fi candidatul PNL în 2024 SURSE
Liberalii îl izolează tot mai mult pe Nicușor Dan. Condiția nenegociabilă care-i este sugerată pentru a fi candidatul PNL în 2024 SURSE
Liberalii sunt din ce în ce mai nemulțumiți de relația cu primarul Bucureștiului Nicușor Dan. Surse politice susțin, pe de altă parte, că ar există o criză de leadership la nivelul...