Emil Constantinescu: Basescu va candida de frica Flotei

Joi, 21 Mai 2009, ora 18:05
2498 citiri
Emil Constantinescu: Basescu va candida de frica Flotei
Foto: Ziua

Fostul presedinte al Romaniei Emil Constantinescu sustine ca actualul sef de stat Traian Basescu va candida din nou la alegerile prezidentiale din toamna si daca va fi convins ca va obtine doar 2%, de frica procesului in cazul Flota.

"Romania reprezinta un caz unic in randul tarilor Europei Centrale si de Rasarit, prin aceea ca a ales presedinte un personaj care era trimis in judecata in cel mai grav proces de coruptie din istoria tarii si pentru care exista un rechizitoriu ce putea sa il trimita dupa gratii multi ani.

Daca nu iesea presedinte, in cateva luni Basescu ar fi putut fi judecat si condamnat la ani grei. Asa, procesul a fost stopat de oamenii infiltrati de servicii in sistemul judiciar, el a avut grija sa numeasca oamenii potriviti in fruntea Justitiei, a DNA si a Parchetului General si totul a fost musamalizat.

Aceasta protectie este, insa, pe cale sa se termine, odata cu mandatul, iar Basescu nu isi permite luxul de a ramane descoperit, deci va candida, chiar de va fi o candidatura a disperarii. Dupa alegeri, daca nu iese din nou presedinte, e aproape sigur ca procesul Flota va fi reluat, iar rezultatele pot fi imprevizibile", spune Constantinescu, pentru In Politics

Basescu este creatia DIE si a presei

Fostul sef de stat considera ca Traian Basescu este doar o creatie a "unui grup de cadre din fostul DIE" si a presei.

"Traian Basescu este creatia unui grup de cadre din fostul Departament de Informatii Externe care, dupa revolutie, au penetrat mai toate domeniile importante de la noi, politica, afaceri, societate civila sau presa si, din aceste pozitii, l-au sustinut permanent si l-au propulsat in pozitia actuala", a declarat Constantinescu.

Fostul sef de stat mai spune ca Basescu a ajuns presedinte in urma unei manipulari mediatice fara precedent, la care a participat, intr-o anumita masura, si societatea civila.

"El este opera fostei securitati, dar - e regretabil ca trebuie sa o spun - si a presei post-decembriste. Domnul Basescu a fost facut presedinte printr-o manipulare mediatica fara precedent, la care a contribuit si un segment al societatii civile, nu foarte mare, dar foarte vocal si care s-a erijat in reprezentant autorizat al intregii societati civile de la noi.

Manipularea continua pana in ziua de azi...ai impresia ca, in Romania, nu exista decat subiectul Basescu si s-a ajuns, paradoxal, la situatia ca inclusiv cei care mai indraznesc sa il critice sa ii faca, indirect, un serviciu, pentru ca el este o tema perpetua pe agenda publica", mai spune fostul sef de stat.

Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#Emil Constantinescu, #Traian Basescu, #candidatura, #alegeri prezidentiale 2009, #creatie DIE presa , #presedinte