Ziare.com

Emil Constantinescu, catre Barroso: Nu aceasta este Europa pentru care au suferit romanii

Vineri, 27 Iulie 2012, ora 18:50

   

Emil Constantinescu, catre Barroso: Nu aceasta este Europa pentru care au suferit romanii
Fostul presedinte al Romaniei, Emil Constantinescu, adreseaza o scrisoare deschisa presedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, in care isi manifesta nemultumirea fata pozitia oficialilor europeni in legatura cu schimbarile politice din Romania.

"Va scriu in calitate de fost presedinte al Romaniei intre 1996-2000 si de lider al societatii civile si al opozitiei democratice anticomuniste si proeuropene in perioada 1990-1996, pentru a-mi exprima ingrijorarea fata de modul in care au fost afectate interesele politice, economice si financiare ale Romaniei prin pozitia adoptata de Comisia Europeana fata de schimbarile politice din Romania din luna iulie 2012", isi incepe Emil Constantinescu mesajul.

El spune ca oficialii europeni nu aveau motive sa critice actiunile noii majoritati parlamentare.

"Pot sa inteleg emotia provocata de viteza luarii unor decizii ale noii majoritati parlamentare sau de catre Guvernul roman, dar de aici pana la utilizarea unor catalogari care nu respecta proprietatea termenilor este o mare distanta. Aceste etichetari pripite au avut rolul de a amplifica tensiunea politica interna in Romania si sunt considerate o cauza a deprecierii cursului monedei nationale.

Ceea ce ma preocupa insa cel mai mult este invocarea incalcarii principiilor juridice si etice europene. (...) Imi pun intrebarea daca la nivelul Comisiei Europene exista preocuparea pentru o cunoastere mai profunda a particularitatilor legislative, sociale si culturale din noile state membre UE din Europa Centrala si cata incredere putem avea in dialogul Comisiei Europene cu diferite componente ale societatii civile daca in cazul evenimentelor recente din tara noastra cativa agenti de influenta au putut determina, utilizand unele ziare influente din Occident, o reactie disproportionat negativa asupra unor evenimente scoase din context sau care pur si simplu nu au existat in realitate.

Cred ca aceste exagerari ar fi putut fi evitate daca ar fi existat un dialog cu reprezentanti de marca ai mediului academic si ai unor reprezentanti ai organizatiilor neguvernamentale, altele decat cele apropiate fostei majoritati", subliniaza fostul presedinte.

El spune ca a analizat raportul Comisiei Europene pe Justitie impreuna cu alti specialisti si a observat multe inexactitati.

"In acord cu mai multi alti fosti judecatori ai Curtii Constitutionale si ai Curtii Supreme de Justitie, am constatat ca el contine o serie de informatii inexacte de natura constitutionala si institutionala, preluate de la sustinatorii presedintelui suspendat al Romaniei fara o verificare corespunzatoare si insotite de erori de apreciere.

Consideratia care poate produce efectele cele mai grave in destabilizarea sistemului politic din Romania este cea legata de necesitatea intrunirii unui cvorum pentru demiterea presedintelui de peste 50% din numarul celor inscrisi in listele electorale. Va atragem atentia, domnule presedinte, ca in aceasta privinta Constitutia Romaniei nu contine nicio prevedere legata de indeplinirea unui cvorum de participare sau de aprobare, astfel incat orice decizie legislativa in aceasta materie nu poate fi neconstitutionala", explica Emil Constantinescu.

In incheiere, fostul sef de stat roman isi manifesta mirarea in legatura cu aceasta fata a Europei, pe care nu o cunostea.

"Nu imi este foarte clar care au fost ratiunile interventiei in favoarea presedintelui suspendat, dar daca acestea provin din dorinta de a sprijini in noile state membre ale UE sefi de stat docili in fata unor masuri luate de Comisia Europena, chiar daca ei sunt santajabili prin actele lor de coruptie sau prin derapajele de la democratie, mi se pare un lucru grav. La fel de periculoase mi se par si judecatile partizane in functie de interesele diferitelor grupuri ideologice din Parlamentul European.

Nu aceasta este Europa pe care familia sefilor de stat din ultimul deceniu al secolului XX am visat-o. Nu aceasta este Europa pentru care peste 1.000 de romani si-au dat viata in lupta cu trupele dictatorului Ceausescu in decembrie 1989. Nu aceasta este Europa pentru care cetatenii Romaniei au indurat in timpul mandatului meu de presedinte cumplite suferinte pe langa care privatiunile actualei crize par minore", concluzioneaza fostul presedinte.

O.A.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 10940 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
85 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

E.Constantinescu-scrisoare-VENITI LA VOT!-Partea 1-a

Emil Constantinescu către romani, pentru a se prezenta la referendumul de duminică:
“Dragi concetăteni,
Mă adresez azi dumneavoastră, intr-un ceas de cumpănă pentru noi toti. In ianuarie 2012, cand au inceput marile manifestatii populare spontane al căror singur numitor comun era demisia presedintelui Romaniei, m-am hotărat să nu mai fac nicio declaratie publică deoarece nu mi s-a părut corect din pozitia mea să mă implic in vreun fel intr-o actiune care-l viza pe presedintele statului.
Am păstrat această pozitie chiar si atunci cand, in pofida unei logici elementare, proceduri parlamentare validate de Curtea Constitutională si supuse votului popular au fost calificate drept lovitură de stat. In momentul in care insă Raportul Comisiei Europene privind progresele inregistrate de Romania in cadrul mecanismului de cooperare si verificare a impus Romaniei, in mod abuziv, conditii politice care nu se aplică si altor state membre si pe care Comisia nu ar fi indrăznit să le propună altui stat al Uniunii Europene, m-am simtit obligat să-i scriu presedintelui Comisiei Europene, José Manuel Durão Barroso, pentru a-i semnala atingerile aduse suveranitătii si demnitătii Romaniei. In circumstantele in care presedintele interimar si primul ministru au fost nevoiti să accepte aceste conditii pentru a contracara o violentă campanie mediatică de denigrare a Romaniei si efectele acesteia pe plan economico-financiar, am considerat de datoria mea să-mi folosesc audienta de care mă bucur pe plan international pentru a apăra nu numai interesele pe termen lung ale Romaniei dar si valorile juridice si morale europene, incălcate chiar de către dirigentii UE care ar fi trebuit să le apere.
Nu poti fi respectat dacă nu te respecti tu insuti. Iată de ce cred că in 29 iulie suntem chemati să dovedim că actionăm pe deplin constienti in spiritul democratiei si in litera legii, hotărandu-ne prin vot propriul nostru viitor. In cei 22 de ani de post-comunism, Romania europeană nu s-a clădit pe actele si vointa unuia singur, fie el si presedinte. Ea s-a clădit pe votul a milioane de ceteteni, constienti de forta si de datoria lor, de votul milioanelor de cetăteni care au sustinut prin vointa lor, nu o dată urmată de sacrificii, reformele necesare pentru progres, pentru integrarea politică, economică, culturală a Romaniei in Europa democratică.

 

sindromul Stockolm

bietul tzap a ajuns sa creada ca Ilici si gasca lui sunt baietii buni...

mi-a placut aia cu consultarea mediilor academice si ongurilor... dar altele decat cele "apropiate fostei majoritati". Probabil se refera la doctori in drept ca Victor Ponta si Catalin Voicu sau societatea aia civila a 'colonelului' Dogaru care vrea desfiintarea justitiei.
Vadim a fost balerina pe langa astia...

 

corect si-ti multumim

emil-nato te numim

 

Foarte Corect

Barroso mai bine ar avea grija de Portugalia ca nu e tocmai pe roze si mai mult de atat, tari importante ca Spania, Italia si Grecia sunt aproape de faliment.

ca de romania au grija comunistii

si urmasii lor

@pehash

Adevarat, numai ca si basescu e urmas de comunist!
Si eba si sora-sa sunt urmase de comunist!
Ce zici?

 

Milica Constantinescu

Unii au stofa de aristocrati, altii, uriunde s-ar afla pe scara sociala tot golani raman si isi folosesc pozitia pentru furat din bunul statului.

...retoric vorbind ruso_Tzapule...!

O..plagiat Tonta?..nu tz'am auzit gura...ca mare universitar..ai tacut ca porcu'

milica ,

- cand te-au invins te-au si racolat ? sau invers ?

Bravo

Emil de-le o lectie de democratie asa zisilor Europeni de stil Baroso ,care acum vad ca rind pe rind se duce dreapta de ripa ca e pe cale de disparitie capitalismul ( prea multa exploatare a omului din patura de mijloc pina a ajuns in patura de jos ) a inceput in franta sa dus dreapta si a venit stinga a continuat in germania unde deja recent 2 landuri au trecut de la dr la stinga daca mai trece si romanica per total de la dreapta la stinga deja e semnal pentru europa !!! asa ca jos Basescu jos capitalismul totalitar fara sistem social !!!

constantinescu lipsea

sa-si demonstreze inteligenta. sau iar l-au invins serviciile?

ca altfel cum poti scrie asemenea prostii? de ce nu citeste lista de cereri de laue , si sa raspunda punct cu punct - daca au gresit aia. Multa prostie mai e in tara asta

prostia portocalie

Dovada prostiei esti chiar tu, impreuna cu toti portocalii sectanti antiromani care idolatrizeaza cel mai mare fariseu si ipocrit al Romanieisi si hot, as putea spune fara sa fac pacate

Cum de a reusit sa-l pacaleasca pe Corneliu Coposu

Pe mine ca si pe alti romani, ne-a pacalit, pentru ca nu stiam nimic atunci...iesisem din cea mai neagra dictatura comunista din Europa. Dar, pe iluminatul si sfantul nostru Corneliu Coposu, cum de a reusit sa-l pacaleasca cu minciunile lui ordinare. Ce suflet poate avea un asemenea om care minte si tradeaza un sfant?

Mi-e rusine de rusinea acestui om, care nu este unul oarecare, ci un fost presedinte al Romaniei, intr-un timp in care romanii de "dragul" lui, au suferit cele mai grele privatiuni. Mi-e rusine ca l-am ales si am indurat privatiuni, cu mult mai mari fata de cele din prezenta criza economica, in mandatul acestui om, numai pentru viitorul copiilor nostri.

"Nu aceasta este Europa pentru care peste 1.000 de romani si-au dat viata in lupta cu trupele dictatorului Ceausescu in decembrie 1989."

Serios, fostule presedinte al Romaniei, care ati beneficiat de sprijinul si sustinerea morala a unui sfant. Si pe el l-ati tradat fara jena, fara remuscare. Tot nu ati aflat, ca romanii au fost chemati in anumite locuri, special pentru a fi impuscati de iliescieni, care au imbracat o lovitura de stat in haina de revolutie? Cand ati fost presedinte, v-au invins 'structurile', dar acum cine va mai invinge?

Peste cateva zile, romanii sunt chemati sa legifereze o lovitura de stat, promisa de Dogaru si armata lui cu mult timp inainte. Dogaru a obtinut pe 13 iulie pe documentul redactat de el, in care se cere clar desfiintarea Curtii Constitutionale, DNA, ANI, etc. si toate institutiile statului de drept, incomode Mafiei si Crimei Organizate, pentru ca ii vaneaza pentru a fi adusi in fata legii, pentru faradelegile comise.

La fel ca si in 22 decembrie 1989, suntem chemati sa imbracam o lovitura de stat in haina democratica a referendumului.

@ghergheataelis

Peste multi ani se va afla ca seniorul Coposu a facut multe greseli politice in perioada de dupa 1989. In 1992 la sedinta CDR de desemnare a candidatului la presedintie, Corneliu Coposu a facut poate cea mai mare greseala; se vehiculau 3 nume: Ion Ratiu(propus de PNTcd), Nicolae Manolescu(propus de PAC) si nea Milica Constantinescu(propus de AC prin vocea Anei Blandiana); Corneliu Coposu nu prea il agrea pe Ion Ratiu(diferente conceptuale si comportamentale imense intre cei doi), Nicolae Manolescu nu era dorit mai de nimeni(un tip prea rasat poate pentru politica de pe Dambovita). Sustinerea Anei Blandianei pentru Constantinescu a gasit un sprijin neasteptat(de fapt Coposu avea o simpatie pentru Ana Blandiana, va rog sa nu interpretati eronat aceasta afirmatie) din partea seniorului; acesta a declarat ca el fiind monarhist nu este interesat de persoana candidatului la presedintie; asfel ca Ion Ratiu nu a mai fost sprijinit de propriul presedinte de partid; dupa 3 sau 4 tururi de scrutin nea Milica a fost desemnat candidat.

vezi

sedinta extraordinara la vila Dantehttp://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=1uZesFkcRs8

 

But, dear!

You must have an obsession!

Un presedinte de trista amintire!

Daca tacea , filsof ramanea; de cate ori apare spune numai prostii!

No.. isn't Obsession.. Is all him can do..Don't

Disturbe please them.

"milu"leee!!!

ai vazut "wild strawberries" a' lu' bergman?
daca nu, meri degraba...
"incompitent!"

Fi-ti-ar mu tra-n pus ca ri e, tu ai dat ordin sa se abroge Decretul 410/1985!
Pe motiv de "desuetudine", mai draga...
De fapt, in mintea ta, era doar impotriva tigancilor, de parca numa' ele aveau copii de ingrijit... Daca nu se reabiliteaza repede decretu' cu pricina si daca nu se dau retroactiv banii cuveniti mamelor care si-au ingrijit copiii, or sa va caute aia de la ue, sa v-acuze c-ati dat legi rasiste!

Niciodata n-am fost mai nerabdator sa votez

.

De emotie

Sa nu te incurci, poate pui stampila...pe dunga.

@Vinnie

- lasa sacosa cu sticlele de lapte sau capacu' de la butelie , la usa sectiei , ca maine o sa fie omor !!!

Nenica obsedatu

Nici de dreak nu ne uitam la link-ul tau, du-te tata la culcare, ca poate te surmenezi si uiti pe ce sa pui stampila.

postarea de la 10.04

- e pentru ETC !

Cum a decazut Constantinescu atat?

Ca fost presedinte ar trebui sa inteleaga ce se intampla mai bine decat noi. Asta doar daca nu ai fost presedinte de paie.

 

Dar tu?

Tu esti putred pe jumatate! Putred de corupt!
Sa-ti dea Dumnezeu, dupa sufletul tau!

Multumesc

lA FEL ITI DORESC

milu' cand nu purta cioc,.....

...era mare activist pecerist secretar cu agitatia si papagalda la comitetu' de partid pe centrul universitar bucuresti. asa ca cadrul de partid si de stat milu' gteologu' a evoluat de la tromboane crase peceriste la minciuni cu cioc uslamiste. sa fim sinceri: tzapu' nu are nici-o credibilitate, mai ales acum cand este aliat cu felixeasca uslamista umanista securitate care i-a dat un picior in spate.

ca sa inteleaga

ceva, trebuie sa si poata, sa-l duca dovleacul! Ti s-a parut ca ar avea asa ceva? Se baga in seama si debiteaza niste enormitati care-l fac pe Ponta sa para un adevarat doctor in filozofie. Cum sa avanseze tara asta cand in fruntea ei, de-atatia ani se perinda numai nulitati si jigodii?

incredibil...

marele... taranist... de partea psd. Sincer eu nu inteleg.. acest om care n-a declarat invins de catre serviciile secrete ale lui iliescu... vine acum de partea psd. Si-a distrus partidul... si s-a lasat santajat (dosarul tigareta). Cine putea sa creada ca odata... psd-ul fiind dusmanul de sufelt a PNT, va ajunge sa-l sustina in defavoarea fostului sau coleg.. basescu. Exista si azi taranisti adevarati, care nici morti n-ar vota psd, si culmea ironiei... chiar constantinescu care a fost in varful taranistilor... sa ajunga de partea psd, la fel ca ciorbea.

E seceta

Si nu l-a dus nimeni la pascut. De foame, saracu'!

..fost presedinte al Romaniei intre 1996-2000 si de lider al ...

Un fost presedinte autodeclarat invins de structurile securiste.Ne lasi ?
N-ai facut nimic cat ai fost presedinte in afara de faptul ca ai protejat toti bosorogii condamnati politic,dar care au fost turnatori la securitate.

 

idiotulescule

emil constantinescu s-a sacrificat politic pentru acceptarea noastra in nato deschizand spatiul aerian pt avioanele aliantei nordatlantice .

Mda.

Si-atunci, tot "democratic", impotriva vointei majoritatii romanilor.

Si totusi!

Marea lui "realizare" a fost sa aprobe americanilor survolarea spatiului nostru aerian cand au bombardat Iugoslavia.
Adica un rol de Monica Lewinsky.
Poate singurul.

 

Eh...

A plecat din functie in mod democretic, primind un sut in coor dupa primul mandat, a condus PNTCD ul spre nefiinta, a coabitat cu Tigareta I si Tigareta II si-acum se baga si el putin in seama.

Vai de capul tau,

Constantinescule! Majoritatea parlamentara rasturanta printr-o manevra imorala si-a pierdut automat calitatea de reprezentanta a electoratului originar. Apoi, perormantele tale ca presedinte au anulat increderea in capacitatea ta de a judeca si analiza obiectiv starea de fapt a natiunii romane. Este o prostie de neimaginat sa reprosezi Europei ca nu se ridica la asteptarile rominilor. Care sunt acei romani pe care-i reprezinti si care sunt asteptarile acestora? Esti "out of touch" cum spune americanul! Patetic tovarase! Ai distrus un partid de traditie si ai inselat asteptarile a milioane de romani care au fost nevoiti sa-si strige disperarea pe meleaguri straine. Ai putina decenta si stai in banca ta; parerea ta nu valoreaza nici cat o ceapa degerata, "invinsule de servicii secrete"

 

Constantinescu

a fost presedintele aromanilor!Pentru ei a promulgat legi speciale (9/1998 si 189/2000).cititi legile si veti vedea ce beneficii au machidonii!De unde are neamul becaliot atatea terenuri,alese pe spranceana?Le-au adus cu sacosa din Albania sau Macedonia?Rusine,Emil Constantinescu!Esti cea mai mare dezamagire de dupa 1990!

 

taci din gura impostorule !

ai vandut icoanele rezistentei anticomuniste tradatorilor de neam si tara, ai mintit si ai batjocorit sufletele celor ce au plecat ingeri din Piata Universitatii din Timisoara, Brasov pentru a castiga tu, impostorule, capital politic. tu nu ai fost presedintele Romaniei si fost sluga sovieticilor ai avut tot timpul langa tine oameni instruiti in URSS.

ce cauti impostorule alaturi de criminalii si copii criminalilor eroilor nemului tu si pnl sunteti gunoaiele istoriei comuniste,
cum ai tupeul sa vorbesti cu reprezentantilor Europei tu un comunist cu evidente tradari la memoria luptatorilor antisovietici ?

gunoi ce esti !

 

tu

vorbesti mizerie?stii bine ca minti facind aceste afirmatii,ce fecale sinteti,securisti imputiti,nemernici,vinzatori de tara si popot in propriul interes.

Emil Constantinescu--VENITI LA VOT !-APEL-Partea 2-a

Votul fiecăruia dintre noi este un drept constitutional, dar este si o datorie morală fată de cei care au murit in temnitele comuniste, fată de cei care au luptat si au murit in decembrie 1989 pentru alegeri libere, pentru cei care au plătit timp de două decenii si cu osebire in timpul mandatului meu costurile sociale ale democratiei. Neprezentarea la vot poate fi si ea interpretată de unii ca un drept, dar unul care incalcă dreptul altora de a decide in mod liber si care ne arată cat de departe suntem, după 22 de ani de la căderea comunismului, de intelegerea sensului libertătii intr-un stat de drept.
Vă chem să dovedim impreună, votand liber pe 29 iulie, că nu avem nevoie de lectia nimănui pentru a sti ce inseamnă democratia, respectul statului de drept si al legilor. Vă chem să dovedim pe 29 iulie, votand liber, că suntem o comunitate civică matură, constientă de drepturile sale, dar si de indatoririle care decurg din calitatea noastră comună de cetăteni ai Romaniei si ai Uniunii Europene.
Pe 29 iulie să dovedim prin votul nostru că natiunea romană are onoare si caracter".
Emil Constantinescu

 

Ce cauta Constantinescu si "caracter" pe aceeasi pagina ???

'

@unaltroman

- s-a gresit la ... culegere ! lol.

Comuniunea minciunii, furtului, pacatului

Restaurarea dictaturii comuniste, este condusa de un PLAGIATOR si un REPETENT al neamului, care pe 13 iulie 2012 au semnat pactul-document de desfiintare a statului de drept, redactat de col. Dogaru, ginerele fostului general Vasile Petrut, comandantul granicerilor, desconspirat ca lucra pentru rusi. Socrul lui Dogaru a fost atunci protejat de Ilie Ceausescu, si mutat la Departamentul Propaganda, a dictaturii comuniste, unde si-a inceput cariera militara si Mircea Dogaru, adus de socrul sau.

Ce au in comun, un PLAGIATOR modern al zilelor noastre, care se face vinovat de furt intelectual, cu un repetent al carui 'merit' consta in a da cu gura si a huli Numele Domnului, cu un fost propagandist al dictaturii comuniste, militar la Departamentul de Propaganda al lui Ilie Ceausescu, cu un fost presedinte ales in anii '96-2000 pentru a crea statul de drept, care a esuat lamentabil invins de 'structuri'?

Toti impart in mod egal, Comuniunea minciunii, furtului, hotiei, manipularii, PACATULUI, a carei imoralitate distruge Romania.

gherghe

multumesc pentru rugaciunile tale,azi a plouat bine de tot.Dar cu politica nu prea te ai.Vezi de testamente vechi si noi,rugaciuni,si alte chestii bisericesti.

Răspopitule...!..gherghetalis..Nu prea esti dus la

Biserică ca mine..Asa că lasăl pe Dumnezeu, cu ale lui Dumnezeu si dăi Cezarului cei al Cezarului ...Tinand apărarea celui care a desfiintat spitale si a lăsat fără serviciu o Droaie de Familii..plus Bătranii plus copii
..Nu prea esti in Partea care trebuie..
..Astfel de de fapte l-ar fi rusinat pină si pe Cezar. darămite pe Domnul..Nu Crezi..?

Oricine nu gandeste in culori portocalii

Este comunist, ori "comunistoid" (ce dreq o mai fi si asta?). Mai mult, este "schizofrenic". Acest "subom" starneste in ganditorul oranj o dorinta apriga de a-si vedea peopinentul "afara din sistem". Lasand la o parte "disputele" partinice, institutia prezidentiala si oficiantul ei actual, si providential constitue oprelistile esentiale in calea revenirii noastre la normalitate. La reintroduerea monarhiei abolita de rusi cu mana romaneasca, dr. Petru Groza. Mai mult decat Basescu, gasca portocalie este reduta cea mai inaintatata a regimului strain de traditiile noastre si implementat de “doctorul" respectiv

Schizofrenia ingroapa Romania!

Emile, te-a tarat sistemul in hazna, precum te-ai recunoscut invins, si te tin astia - astia din sistem, cum care? - cu flotoare la suprafata sa nu te duci ca bolovanul la fundul ei. In veci n-ai sa mai iesi de acolo. Ca nu-ti da sistemul voie. Trebuie sa 'prestezi' pentru ei si sa reciclezi prin gurita tone de cacao, nu ti-e clar?
UE are ochi sa vada si sa citeasca si minte sa judece 'schimbarile in bine' pe care le-ati facut cu viteza fulgerului. Asa de infailibili va credeti ca nu va vine sa credeti ca s-au prins si pro.stii de pe marginea haznalei de lovitura voastra de stat. Fac pariu ca si pe subiectul asta, sectia de propaganda a pcr, pardon usl, v-a dat texte gata mestecate.
Si cand ma gandesc ca am votat cu draga inima si speranta pentru cacanarul asta "invins de sistem". Patetic!

 

Hopa !!! S-a trezit tapul !!!

Du-te invartindute !!!, ai fost o mare pleasca !

 

S-a

trezit tapul,dar lui chioru ii titiie ***.

Domnule FOST presedinte las(chicken)!

regret ca te-am ales dar nu aveam incotro era singura varianta. Dupa ce ai scapat de sarcina te-ai purtat ca un LAS ai fugit de credeam ca ai cerut azil prin Coreea. Sa-ti fie clar, presedintele nostru ales pana in 2014 este Basescu !

 

draga domnule Constantinescu

Ve-am votat cand ti-a fost vremea, nu pentru ca te remarcasei prin vreo actiune politica, ci pentru ca ii voiam plecati pe comunistii lui iliescu. Pe atunci aveati langa dumneavoastra oameni precum coposu, oameni in care credeam( si care nu m-au dezamagit).
Simplul fapt ca le luati apararea oamenilor lui iliescu acum va coboara in ochii mei. Inteleg ca vreti schimbare( cum voiam si eu tunci cand te-am votat), dar sa-i aducem in frunte tot pe cei corupti, patati, ipocriti, oportunisti....asta e prea mult.
Daca avem vreo alternativa, ne-o exprimam la toamna, la parlamentare, dar nu atac institutia prezidentiala cand vreau, doar pentru ca imi e antipatic omul. In tarile democratice constitutia este sfanta, nu se schimba de la legislatura la legislatura, in functie de majoritate sau in functie de interesele celor aflati la putere.
Inca o data, imi exprim dezamagirea pentru ei care nu stiu sa fie fermi in principii si convingeri..

 
 

 

uraaa

ma tot intrebam unde sunt tembelii, iata-i dau cu mucii peste tot !

deocamdata, de mai multi ani, ....

...ala care papagaldeste pentru si voteaza cu diavolii este nimeni altu' decat invinsul de securitate milu' geologu' cu cioc. asa ca....ciocu' mic.

tu nu ai dreptul sa vorbesti!!!!!!

ai avut increderea romanilor dar ai fost prea prost sa intelegi ce poti sa faci ...acum cind te-au supus ca pe o prostituata la perversiuni, nu ridica prea mult capul...milioane de romani isi puneau speranta inlaturarii comunistilor dar alesesera un pacalici...te-au invins?? trebuia sa te opui...romanii nu au murit in 89 ca tu sa iti bati joc aliindu-te cu ultimul bolsevic moscovit ...tirziu am inteles ca de fapt erai santajabil si ca rusii se incuscrisera cu neamurile tale din Basarabia si ca tu de fapt ai vindut inca odata romanii de pe ambele maluri ale Prutului...la inceput te-am admirat dar in final te compatimesc ...;esti un nimeni barat....tu si P. Roman prin indolenta ati ranit romanii...acum filozofati amindoi ...ce ai lasat in urma ta ca presedinte?...voi nu sunteti cinstiti cu poporul...toti va urmariti interesul personal...acum esti colaborator la o revista a lui felix turnatorul de unde primesti lunar 8000 lei...vezi poezia lui Eminescu ...Panglicari in ale tării, care joacă ca pe funii, Măsti cu toate de renume din comedia minciunii? Au de patrie, virtute, nu vorbeste liberalul, De ai crede că viata-i e curată ca cristalul? Nici visezi că inainte-ti stă un stalp de cafenele, Ce isi rade de-aste vorbe inganandu-le pe ele. Vezi colo pe uriciunea fără suflet, fără cuget, Cu privirea-mpărosată si la fălci umflat si buget, Negru, cocosat si lacom, un izvor de siretlicuri, La tovarăsii săi spune veninoasele-i nimicuri; Toti pe buze-avand virtute, iar in ei monedă calpă, Chintesentă de mizerii de la crestet pană-n talpă. Si deasupra tuturora, oastea să si-o recunoască, Isi aruncă pocitura bulbucatii ochi de broască... Dintr-acestia tara noastră isi alege astăzi solii! Oameni vrednici ca să sază in zidirea sfintei Golii, In cămesi cu maneci lunge si pe capete scufie, Ne fac legi si ne pun biruri, ne vorbesc filosofie. Patriotii! Virtuosii, ctitori de asezăminte, Unde spumegă desfraul in miscări si in cuvinte, Cu evlavie de vulpe, ca in strane, sed pe locuri Si aplaudă frenetic schime, cantece si jocuri... Si apoi in sfatul tării se adun să se admire Bulgăroi cu ceafa groasă, grecotei cu nas subtire; Spuma asta-nveninată, astă plebe, ăst gunoi Să ajung-a fi stăpană si pe tară si pe noi! Tot ce-n tările vecine e smintit si starpitură, Tot ce-i insemnat cu pata putrejunii de natură, Tot ce e perfid si lacom, tot Fanarul, toti ilotii, Toti se scurseră aicea si formează patriotii, Incat fonfii si flecarii, găgăutii si gusatii, Balbaiti cu gura strambă sunt stăpanii astei natii! Voi sunteti urmasii Romei? Niste răi si niste fameni! I-e rusine omenirii să vă zică vouă oameni! Si această ciumă-n lume si aceste creaturi Nici rusine n-au să ieie in smintitele lor guri Gloria neamului nostru spre-a o face de ocară, Indrăznesc ca să rostească pan' si numele tău... tară!

 
 


Prima   1   2   3   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor