La multi ani, Romania - Emil Constantinescu

Miercuri, 30 Noiembrie 2011, ora 20:07
3024 citiri
La multi ani, Romania - Emil Constantinescu

Fostul presedinte al Romaniei, Emil Constantinescu, spune ca romanii sunt dezbinati de ziua lor nationala si ca, in aceste momente, trebuie sa ne amintim de reperele pe care le-a avut natiunea romana de-a lungul timpului.

"Ziua noastra nationala, care aniverseaza o Mare Unire, este un bun prilej sa ne intrebam de ce azi, cand nu mai suntem amenintati din exterior cu pierderea independentei si unitatii tarii, suntem atat de dezbinati si mai ales nemultumiti de tot si de toate", a declarat Constantinescu, pentru Ziare.com

Presedintele Romaniei din perioada 1996-2000 a aratat cu degetul spre "nihilismul" prezent in societatea romaneasca, cel care ia locul unor idealuri ca cinstea si solidaritatea.

"Nihilismul este la fel de daunator ca demagogia nationalista si de pagubos ca populismul social economic. Este de aceea momentul sa ne reamintim de reperele in jurul carora s-a constituit si a supravietuit natiunea romana- credinta si cultura- si de idealurile nazuite si rar atinse- respectul legii, cinstea, corectitudinea, solidaritatea comunitara", a mai spus Emil Constantinescu.

"Si este timpul sa ne intoarcem spre noi insine, pentru ca demnitatea natiunii nu este altceva decat suma respectului de sine al fiecarui cetatean. Abia atunci cand ne vom cuceri acest respect vom fi mai puternici fiecare in parte si toti impreuna", a conchis fostul presedinte.

Emil Constantinescu a fost presedinte al Romaniei in perioada 1996-2000, rector al Universitatii din Bucuresti si e inca profesor universitar.

Au trecut 93 de ani de la Marea Unire de la 1 decembrie 1918, dar si aproape 150 de ani de cand vedea lumina tiparului poezia: "Ce-ti doresc eu tie, dulce Romanie".

Ziare.com realizeaza un micro-serial cu ocazia zilei de 1 Decembrie in care personalitati publice, dar si simpli cetateni vor spune ce ii doresc tarii lor.

Citeste si:
Românii vor beneficia și la iarnă de plafonarea și compensarea prețului la energie. Anunțul lui Nicolae Ciucă
Românii vor beneficia și la iarnă de plafonarea și compensarea prețului la energie. Anunțul lui Nicolae Ciucă
Premierul Nicolae Ciucă a anunțat miercuri, 17 august, că măsurile de plafonare şi compensare a preţului la energie vor rămâne active ”în formula necesară protejării cetăţenilor şi...
Nouă coaliție PSD, UDMR și PMP la Satu Mare după ce vicepreședinții PNL s-au retras din funcții
Nouă coaliție PSD, UDMR și PMP la Satu Mare după ce vicepreședinții PNL s-au retras din funcții
Doi vicepreședinți PNL au fost înlocuiți din Consiliul Județean Satu Mare cu doi consilieri din partea PSD după ce liberalii au anunțat anterior că renunță la alianța locală cu UDMR și...