La multi ani, Romania - Emil Constantinescu

Miercuri, 30 Noiembrie 2011, ora 20:07
3223 citiri
La multi ani, Romania - Emil Constantinescu
Fotomontaj Ziare.com

Fostul presedinte al Romaniei, Emil Constantinescu, spune ca romanii sunt dezbinati de ziua lor nationala si ca, in aceste momente, trebuie sa ne amintim de reperele pe care le-a avut natiunea romana de-a lungul timpului.

"Ziua noastra nationala, care aniverseaza o Mare Unire, este un bun prilej sa ne intrebam de ce azi, cand nu mai suntem amenintati din exterior cu pierderea independentei si unitatii tarii, suntem atat de dezbinati si mai ales nemultumiti de tot si de toate", a declarat Constantinescu, pentru Ziare.com

Presedintele Romaniei din perioada 1996-2000 a aratat cu degetul spre "nihilismul" prezent in societatea romaneasca, cel care ia locul unor idealuri ca cinstea si solidaritatea.

"Nihilismul este la fel de daunator ca demagogia nationalista si de pagubos ca populismul social economic. Este de aceea momentul sa ne reamintim de reperele in jurul carora s-a constituit si a supravietuit natiunea romana- credinta si cultura- si de idealurile nazuite si rar atinse- respectul legii, cinstea, corectitudinea, solidaritatea comunitara", a mai spus Emil Constantinescu.

"Si este timpul sa ne intoarcem spre noi insine, pentru ca demnitatea natiunii nu este altceva decat suma respectului de sine al fiecarui cetatean. Abia atunci cand ne vom cuceri acest respect vom fi mai puternici fiecare in parte si toti impreuna", a conchis fostul presedinte.

Emil Constantinescu a fost presedinte al Romaniei in perioada 1996-2000, rector al Universitatii din Bucuresti si e inca profesor universitar.

Au trecut 93 de ani de la Marea Unire de la 1 decembrie 1918, dar si aproape 150 de ani de cand vedea lumina tiparului poezia: "Ce-ti doresc eu tie, dulce Romanie".

Ziare.com realizeaza un micro-serial cu ocazia zilei de 1 Decembrie in care personalitati publice, dar si simpli cetateni vor spune ce ii doresc tarii lor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi, 18 aprilie, că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată...
#Constantinescu 1 Decembrie, #Constantinescu ziua nationala, #Emil Constantinescu , #presedinte