Ziare.com

Schulz ii raspunde lui Emil Constantinescu: PE este forumul pentru dezbateri

Marti, 30 Octombrie 2012, ora 11:47

   

Schulz ii raspunde lui Emil Constantinescu: PE este forumul pentru dezbateri
Presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, afirma ca legislativul european este forul in care se dezbat chestiuni precum situatia politica din Romania, ca raspuns la scrisoarea adresata de Emil Constantinescu la data de 10 septembrie 2012.

"Dezbaterea asupra evolutiilor politice din Romania desfasurata in timpul sesiunii plenare a Parlamentului European din 12 septembrie 2012 a oferit oportunitatea unui dialog deschis si constructiv cu reprezentanti ai diverselor grupuri politice.

Discutia s-a purtat intr-un plan mai larg care a inclus si o reflectie asupra instrumentelor necesar a fi introduse pentru a monitoriza modul in care fiecare stat membru al Uniunii Europene respecta valorile pe baza carora Uniunea a fost fondata: respectul pentru demnitatea umana, libertate, democratie, egalitate, preeminenta legii si respectul fata de drepturile omului.

Este convingerea mea ferma ca Parlamentul European este forul potrivit pentru dezbaterile privind modul in care se exercita democratia si se respecta legea in statele membre si de asemenea este locul in care democratia in Uniunea Europeana este protejata", se arata in comunicatul remis presei de presedintele Parlamentului European.

Martin Schulz efectueaza marti si miercuri o vizita oficiala in Romania. El va vizita o statie de epurare a apei din judetul Gorj impreuna cu premierul Victor Ponta, iar miercuri se va adresa plenului reunit al parlamentului roman, urmand sa aiba si intrevederi cu mai multi lideri politici.

C.B.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1933 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Si lui Schulz i-a trimis Tzapul reclamatie,

nu numai lui Barosso? Ma astept ca maine-poimaine sa primim raspunsuri privind democratia din Romania si de la Ban-Ki-Moon, Vladimir Putin, Barrack Obama, Arnold Swarzenegger, Brigitte Bardot, Mr. Bean.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor