Dosarul de „kompromat” închis de procuroarea Nicoleta Rotaru, de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București (PCAB), în octombrie 2023, a fost redeschis, recent, după ce o judecătoare de la Curtea de Apel București a constatat că „probele pe care procurorul și-a întemeiat soluția au fost declarațiile intimaților și ale petentei (n.red. Emilia Șercan) evaluate subiectiv”.
Într-o postare pe Facebook, jurnalista Emilia Șercan a relatat cum i-au fost încălcate încălcate drepturile procedurale, atunci când procuroarea mai sunt menționată a dispus audierea „fugarului” Cristian Rizea fără să fie anunțată, în calitate de persoană vătămată.
„După primele pagini răsfoite văd că procuroarea Nicoleta Rotaru dispusese audierea infractorului Rizea, de două ori la Rahova, şi o dată la sediul PCAB. Fără să îmi anunțe avocatul, ceea ce e o uriașă încălcare de procedură.
Mi s-a făcut rău pe loc. Am ieșit afară, în parcarea de la Casa Poporului și am chemat ambulanța. Făcusem un atac de panică. Și acum tremur de furie amintindu-mi mizeriile făcute de această procuroare. După o lună și jumătate închidea dosarul.
Unde credeți că este acum procuroarea Nicoleta Rotaru? A promovat la Parchetul General! Pentru merite deosebite, probabil”, a scris Emilia Șercan pe pagina sa de Facebook.
Potrivit Emiliei Șercan, Curtea de Apel București a decis ca dosarul „kompromat”, despre care ziare.com a relatat pe larg, să fie redeschis, deoarece procuroarea a arătat subiectivism în faza de urmărire penală.
„Subiectivismul” procuroarei s-a manifestat pe două mari direcții: pe de o parte a respins nejustificat probe a căror administrare am solicitat-o, probe care ar fi putut contribui la identificarea autorilor infracțiunilor cercetate, iar de cealaltă parte „a acordat credibilitate” polițiștilor audiați, „în pofida unor evidente contradicții chiar între susținerile aceleiași persoane, de la un moment la altul, dar și a lipsei de coroborare cu alte probe”, este motivarea Curții de Apel București, potrivit pressone.
Reamintim, în februarie 2022, jurnalista Emilia Șercan a reclamat scurgerea dintr-o unitate de elită a Poliției Capitalei - Serviciul de Investigații Criminale - a unei probe și a unor informații folosite ulterior într-o campanie de compromitere a imaginii sale publice.
#R.I.Pnl Vezi tot