Calvarul permanent trăit de jurnalista Emilia Șercan: "Oamenii aceștia m-au hărțuit și pe perioada procesului"

Vineri, 22 Iulie 2022, ora 16:21
4270 citiri
Calvarul permanent trăit de jurnalista Emilia Șercan: "Oamenii aceștia m-au hărțuit și pe perioada procesului"
Emilia Șercan desfășoară de mai mulți ani o campanie de demascare a plagiatelor academice făcute la nivel înalt FOTO Hepta

Emilia Șercan a dezvăluit atmosfera în care a trăit în ultimii 3 ani și jumătate, care s-au scurs de la momentul în care a fost amenințată cu moartea printr-un mesaj primit pe telefon.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dat joi, 21 iulie, sentința în dosarul în care foști șefi ai Academiei de Poliție au fost acuzați de șantaj, după ce l-au determinat pe un poliţist să-i trimită mesaje de ameninţare jurnalistei Emilia Şercan.

Este vorba despre fostul rector al Academiei de Poliţie ”Alexandru Ioan Cuza”, Adrian Iacob, şi fostul prorector al unităţii de învăţământ, Petrică Mihail Marcoci. Cei doi au fost condamnaţi definitiv la câte 3 ani închisoare cu suspendare.

Ulterior pronunțării sentinței, Emilia Șercan a decis să facă public mesajul de amenințare primit pe data de 15 martie 2019.

În cursul zilei de vineri, 22 iulie, jurnalista de investigații a comentat pe larg, într-un interviu acordat Hotnews.ro, decizia instanței și coșmarul trăit în ultimii trei ani și jumătate.

"Oamenii aceștia m-au hărțuit și pe perioada procesului, m-au calomniat, m-au hărțuit inclusiv apărătorii lor. Unul dintre apărătorii celor doi m-a hărțuit în mod constant. M-au hărțuit inclusiv prin documentele depuse, prin formulările depuse instanță, prin apărările pe care și le-au făcut, prin atacuri la persoană. A fost o permanentă formă de hărțuire în instanță pe perioada procesului. Pentru mine a fost o perioadă groaznică, o perioadă absolut înfiorătoare și nu consider că această sentință este o formă de reparație morală, pentru că au primit cu suspendare", a declarat Emilia Șercan în cadrul interviului.

#Emilia Sercan, #amenintari sercan, #proces adrian iacob, #proces marcoci, #academia politie sercan , #Stiri Emilia Sercan