”Doamnă, nu cumva v-ar ajuta mai mult un termometru la subraț?!”. Continuă replicile acide între Emilia Șercan și Adrian Cioroianu

Joi, 29 Februarie 2024, ora 21:19
9383 citiri
”Doamnă, nu cumva v-ar ajuta mai mult un termometru la subraț?!”. Continuă replicile acide între Emilia Șercan și Adrian Cioroianu
Emilia Șercan și Adrian Cioroianu FOTO Facebook

Conflictul dintre jurnalista Emilia Șercan și Adrian Cioroianu, directorul Bibliotecii Naționale a României (BNaR), nu pare a se stinge.

Pe scurt, după cum Ziare.com deja a relatat, Șercan îi reproșează lui Cioroianu proasta administrare a instituției pe care o conduce, în special temperatura scăzută pe care vizitatorii bibliotecii trebuie să o îndure în sălile de lectură.

Fostul ministru de Externe, actual director al BNaR, Adrian Cioroianu, a reacționat dur față de jurnalista Emilia Șercan. Aceasta este acuzată de minciună și lașitate, iar Cioroianu cere o dezbatere cu privire la știrile lansate de Emilia Șercan despre Biblioteca Națională.

După o primă rundă de mesaje pe Facebook, Emilia Șercan revine cu o nouă postare, însoțită de fotografia unui termometru de camera care indică temperatura de 15,9 grade Celsius și textul: ”Săriți, fake news proaspăt! Fake news live de la Biblioteca Națională!”.

Istoricul Adrian Cioroianu îi răspunde pe larg, dar mai întâi dă o infomație interesantă: Emilia Sercan caută mai nou plagiat la Mircea Geoană și, în treacăt, mai ia și temperatura prin spațiile deschise ale Bibliotecii Naționale...”

”Nu vreau să par neelegant, dar aș avea o replică, în virtutea libertății de exprimare și în registrul umorului oltenesc🙂, că tot e azi ziua marelui Marin Sorescu: doamnă, nu cumva v-ar ajuta mai mult un termometru la subraț?!”

Apoi, Adrian Cioroianu îi propune jurnalistei o ”înțelegere”:

”Sunt convins că duceți dorul harței, altfel nu v-ați lega zilnic de BNaR, de mine, de prezențele mele în televiziuni etc. V-am mai întrebat și ieri: vă roade pizma că televiziunile mă mai sună din când în când? Credeți că veți deveni atractivă pentru Tv atacându-mă? Măcar o mică diferență e între noi: (nu, nu cea la care vă gândiți, in inocența dvs.): diferența dintre noi e că eu n-am fost niciodată un mercenar și niciodată n-am fugit dintr-un studio atunci când nu mi-au convenit întrebările. Ați înțeles? Vreți să detaliem?

Și, în mod public, eu vă propun acum un agreement.

Dacă veți demonstra validitatea aserțiunilor dvs. (sinecuri primite de mine, angajați care nu mă văd prin bibliotecă, buruieni prin exterioarele BNaR), eu îmi dau demisia și vă propun în loc pe dvs (dacă tot sunt așa de "important" cum spuneți), să preluați conducerea BNaR. Nu insistați cu temperatura ambientală, e aceeași de 12 ani, dvs ați descoperit-o recent, teleghidată, eu caut soluții, nu dvs., dar nici nu vă interesează soluțiile, că altfel mă întrebați ce se face acolo.

Și, revenim: în amiaza în care eu vă voi propune.pentru conducerea Bibliotecii Naționale vom organiza în comun și o conferință publică, filmată, în ciclul conferințelor deja cunoscute ale BNaR, în care fiecare va vorbi liber despre licențele, doctoratele, cărțile celuilalt. Timp egal, 30 de minute fiecare. Desigur, respectând femeia, vă voi invita să deschideți dvs.

Dar, dacă eu demonstrez că dvs MINȚIȚI ca o gazetă bolșevică🙂 inclusiv în postarea de azi, 29 februarie, prin grave și interesate omisiuni (à propos, cred că lucrarea pe care ați cerut-o recent la BNaR era a lui Mircea Geoană, curios că era după ce MG și-a anunțat dispoziția de a candida, curios că acum ați uitat, pentru ce ați intrat pe frig în BNaR, doar că, ce să vezi, până a da de-a investiga lucrarea, cum tot veniserăți cu un termometru de cameră în geantă🤨, v-a apucat brusc grija temperaturii din BNaR și a studenților pe care nu i-ati văzut acolo! Nota bene: vizita dvs. fiind marți 27 februarie a.c., la două zile după vacanța studenților, zile de luni-marți-miercuri în care tinerii sunt mai curând în facultăți, să-și afle orarul semestrului doi... E jenant că dna Șercan pozează în lector univ. de ceva ani și încă nu știți unde merg studenții, în majoritate, după vacanță... Dacă nu știați, v-o spune un profesor cu 30 de ani vechime, avansat încet pe scara academică, nu făcut pe daiboj, ca alții: studenții, în primele zile după sesiune și vacanță, mai curând merg in facultăți decât în biblioteci.

Dna Șercan, azi ați fost iar la BNaR, iar la lucrarea dlui Geoană, iar nu v-ați înscris pentru o întâlnire cu mine (cum mă amenințați ieri) dar, cum azi erau studenți mai mulți, n-ați mai făcut poze (vă împrumut eu, dacă vreți). Bine că, în lipsă de altceva, aveați termometrul de cameră în poșetă. Serios, dacă aș avea talent de dramaturg chiar aș scrie o piesă despre o femeie care umblă cu un termometru de cameră în geanta sa. Și tare mă tem că ar rezulta o dramă.

Mergem mai departe? Deci, dacă eu voi demonstra validitatea a ceea ce spun, plus cererile suprarealiste pe care le adresați BNaR, atunci dvs.

● vă veți cere scuze față de BNaR, față de mine, față de oamenii onești care se uită în gura dvs. și vă cred cinstită,

● vă veți da demisia din facultatea unde țineți cursuri (dacă aveați habar de ce înseamnă "deontologia presei", atunci m-ați fi sunat și pe mine înainte de a vă face publice textele mizere și mincinoase, în virtutea principiului audiatur et altera pars - nu vreau să vă ofensez traducăndu-vă, puteți apela la google translate)

● și, în plus, veți face 500 de ore muncă voluntară în Biblioteca Națională a României.

Acceptați această înțelegere?”, scrie directorul BNaR.

Emilia Șercan răspunde cu o acuzație, arătând că Cioroianu a dezvăluit subiectul prezenței sale la BNaR (analiza doctoratului lui Geoană), iar ”această informație mă vulnerabilizează și mă expune public”

Quarterly Report - Editia 4

Băsescu îi taie avântul lui Geoană pentru prezidențiale: ”Nu este suficient de matur”
Băsescu îi taie avântul lui Geoană pentru prezidențiale: ”Nu este suficient de matur”
Fostul președinte Traian Băsescu a vorbit despre posibila candidatură a lui Mircea Geoană la alegerile prezidențiale și despre șansele actualului secretar general adjunct al NATO. În...
Unul dintre cei mai influenți oameni din PSD analizează candidatura lui Geoană: ”Ar putea să fie în finala prezidenţială”
Unul dintre cei mai influenți oameni din PSD analizează candidatura lui Geoană: ”Ar putea să fie în finala prezidenţială”
Vasile Dîncu, fost ministru al Apărării și președintele Consiliului Național al PSD, a declarat sâmbătă, 25 mai, că Mircea Geoană este credibil, dată fiind funcția înaltă pe care o...
#Emilia Sercan, #conflict, #Adrian Cioroianu, #plagiat, #doctorat, #Mircea Geoana , #Stiri Emilia Sercan