
Jurnalista de investigații Emilia Șercan susține că declarația publică a președintelui Klaus Iohannis, prin care cere răbdare în cazul de kompromat care o vizează, este ”revoltătoare”, și explică circumstanțele grave care ar trebui să ducă la urgentarea situației.
Șercan susține că președintele României nu a făcut decât să transmită infractorilor să stea liniștiți, deoarece justiția nu se grăbește.
„Câteodată durează luni sau ani până când într-o speță avem claritatea și toate răspunsurile, însă trebuie să avem răbdare ca autoritățile competente să-și facă treaba, dacă cineva a greșit mie mi se pare absolut corect să fie tras la răspundere și să plătească”, a răspuns Klaus Iohannis, întrebat despre cazul de kompromat.
”Declarația președintelui Klaus Iohannis când a fost întrebat despre acțiunea de kompromat la adresa mea e mai scandaloasă și îngrijorătoare decât pare la prima vedere.
Mesajul pe care îl transmite de la nivelul celei mai înalte funcții în acest stat este: (1) victima trebuie să aibă răbdare; (2) infractorii pot sta liniștiți; (3) justiția nu e cazul să se grăbească”, a scris Emilia Șercan pe Facebook.
Jurnalista a expus pe larg circumstanțele grave pe care se bazează cazul:
”1. Ancheta în cazul meu a început efectiv abia după data de 4 aprilie 2022, când am denunțat public cazul de kompromat orchestrat de autoritățile statului român. Până atunci dosarul a fost plimbat între poliție și parchete.
2. Infracțiunile s-au produs electronic, iar rapiditatea cu care sunt colectate probele fac diferența. În acest caz, nici acum nu s-au cerut probe esențiale și nu s-au făcut demersuri esențiale care să ducă la identificarea celui care a scurs proba din Poliția Română.
3. Doi mahări din Poliția Română au primit proba scursă pe site-ul unui infractor condamnat definitiv și irevocabil la 12, respectiv 23 de minute după ce eu i-am dat-o unei subcomisare de la Serviciul de Investigații Criminale, iar de la unul dintre cei doi a ajuns la alți 5 mahări. După patru ore proba era publicată pe site-ul infractorului pe care statul român nu îl deranjează, deși e condamnat definitiv și irevocabil.
4. Deși un mahăr din Poliția Română a declarat în fața procurorului că a trimis poza către alți 5 mahări, procurorul NU s-a obosit să îl întrebe numele acestora pentru a-i identifica exact după nume și prenume. Deși am cerut identificarea acestora de doua luni, procurorul nu a făcut-o încă, pentru că ce atâta grabă, trebuie să avem răbdare potrivit președintelui țării, nu?
5. Procurorul nu a cerut percheziționarea telefoanelor celor 7 mahări, dar a cerut percheziționarea telefonului meu!!!!!
Astea sunt, pe fooooarte scurt, circumstanțele în care președintele țării îmi transmite mie să am răbdare, justiție că nu e cazul să se grăbească, nu că justiția se grăbea cumva, iar infractorilor să stea liniștiți!
Dacă mizează cineva că voi tăcea din gură, ei bine, domnilor, vă înșelați!”, a mai scris Emilia Șercan.