Emilia Șercan, după ce dosarul de kompromat a fost închis: ”Nemernicia unor procurori speciali din România nu poate fi imaginată”

Luni, 06 Noiembrie 2023, ora 10:11
5290 citiri
Emilia Șercan, după ce dosarul de kompromat a fost închis: ”Nemernicia unor procurori speciali din România nu poate fi imaginată”
Jurnalista de investigații Emilia Șercan FOTO Facebook/ Emilia Șercan

Jurnalista Emilia Șercan a oferit noi date privind dosarul de kompromat care a fost închis de Parchetul Curții de Apel București (PCAB) la cererea Parchetului General. În ianuarie 2022, Șercan a publicat o anchetă privind lucrarea de doctorat plagiată a lui Nicolae Ciucă, premier al României la acel moment. La scurt timp după, pe un site din Republica Moldova deținut de infractorul fugar Cristian Rizea, au apărut fotografii personale cu jurnalista, fiind probe scurse din dosar.

Emilia Șercan a explicat cum procuroarea Nicoleta Rotaru de la PCAB a decis că niciuna dintre cele 7 infracțiuni din dosar nu există.

”Nemernicia unor procurori speciali din România nu poate fi imaginată, în abstract, de un om normal.

Dosarul de kompromat a fost închis în integralitatea lui de Parchetul Curții de Apel București (PCAB) la cererea Parchetului General, instituția care anul trecut l-a scăpat pe dr. plg. Nicolae Ciucă de un verdict academic de plagiat.

Procuroarea Nicoleta Rotaru de la PCAB a decis că niciuna dintre cele 7 infracțiuni din dosar nu există:

- nu există scurgerea probei din poliție, care a fost baza kompromatului;

- nu există violarea vieții mele private (două infracțiuni);

- nu există abuz în serviciu (două infracțiuni);

- nu există fals informatic;

- nu există amenințare și șantaj

- furtul pozelor, ghinion, s-a prescris”, a scris Emilia Șercan pe Facebook.

Cristian Rizea a fost adus de la Rahova la PCAB pentru a fi audiat de procuroarea de caz, Nicoleta Rotaru. Șercan susține că avocatul ei nu a fost notificat, drept urmare nu a putut participa. Rizea și-a rezervat dreptul la tăcere pentru a nu se autoincrimina.

”La circa două săptămâni după acest moment, Parchetul General trimitea la PCAB o notă de îndrumare și control prin care cerea ca trei dintre dosarele mele să fie reunite și soluționate până la finalul lunii octombrie. O coincidență, desigur!

Iar dosarele au fost reunite și soluționate rapid. În favoarea infractorilor!

Toate infracțiunile au fost clasate, iar procuroarea Nicoleta Rotaru a decis că Rizea - cel care a publicat o probă scursă din poliție și care a publicat repetat fotografiile mele personale -, este nevinovat.

Publicarea unor probe scurse din dosare penale nu constituie infracțiune.

Nici violarea vieții private nu constituie infracțiune dacă lucrul ăsta a fost făcut pentru "nobilul scop" de a-l salva pe dr. plg. Ciucă și de-a o îngropa pe Șercan, așa cum afirma Rizea.

Acum dr. plg. Ciucă poate candida liniștit la președinția României. Parchetul General l-a scăpat, din nou, de o problemă care l-ar fi încurcat în campania electorală.

Justiția a înfrânt și de data asta spiritul democrației. Rușine, specialilor, rușine!”, a mai scris Emilia Șercan pe Facebook.

Quarterly Report - Editia 4

Ei sunt politicienii care nu mai prind un nou mandat în Parlamentul European. Politolog: „Aceste partide nu mai reprezintă niște segmente din populație”
Ei sunt politicienii care nu mai prind un nou mandat în Parlamentul European. Politolog: „Aceste partide nu mai reprezintă niște segmente din populație”
Pe listele partidelor înscrise la alegerile europarlamentare din iunie 2024 s-au produs schimbări majore, față de scrutinul precedent. Multe nume au dispărut, multe au apărut. Pentru 9...
Noi reguli privind exproprierile. Vor fi posibile și dacă scopul ține de "interes strategic" pentru "industria națională de apărare"
Noi reguli privind exproprierile. Vor fi posibile și dacă scopul ține de "interes strategic" pentru "industria națională de apărare"
Guvernul a aprobat joi, 30 mai, o ordonanță de urgență care prevede că Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului poate iniţia şi desfăşura proceduri de expropriere pentru...
#Emilia Sercan, #kompromat sercan, #plagiat nicolae ciuca, #Cristian Rizea , #Stiri Emilia Sercan