Emilia Șercan, despre demisia lui Cîmpeanu: ”I-a fost cerută de la Cotroceni”

Vineri, 30 Septembrie 2022, ora 12:19
9154 citiri
Emilia Șercan, despre demisia lui Cîmpeanu: ”I-a fost cerută de la Cotroceni”
Sorin Cîmpeanu și-a dat demisia din funcția de ministru al Educației în urma dezvăluirilor Emiliei Șercan FOTO Facebook

Jurnalista de investigații Emilia Șercan a declarat vineri, 30 septembrie, că Sorin Cîmpeanu nu a demisionat din funcția de ministru al Educației din proprie inițiativă, așa cum a susținut, ci acest lucru ”i-a fost cerut de la Cotroceni”.

„Eu cred că toate aceste lucruri, într-un ritm extrem de accelerat, au făcut cumva… Și eu aș spune mai degrabă că această demisie i-a fost cerută domnului Cîmpeanu de la Cotroceni. Deci au dus lucrurile într-acolo încât Sorin Cîmpeanu să nu mai poată să își salveze imaginea așa cum a făcut-o premierul Ciucă în ianuarie, atunci când am scris despre teza domniei sale de doctorat care era plagiată.

În situația aceasta domnul Cîmpeanu, probabil, pus față în față cu aceste dovezi, cu aceste situații absolut ridicole explicate de domnia sa, au determinat Cotroceniul să îi ceară demisia”, a spus Emilia Șercan, la B1TV, cea care a dezvăluit plagiatul ministrului.

Emilia Șercan a explicat și de ce crede că demisia a fost cerută de la Cotroceni și nu din PNL: ”De ce spun Cotroceniul și de ce nu spun Partidul Național Liberal? Pentru că, dincolo de poziția deținută de ministru al Educației, domnul Cîmpeanu era cel care trebuia să implementeze proiectul România Educată, proiect conceput, proiectul de țară, proiectul personal al președintelui Klaus Iohannis. Klaus Iohannis a avut o foarte mare influență în momentul numirii lui Sorin Cîmpeanu ca ministru al Educației. Dacă el a avut influență, tot el a avut probabil și putere să influențeze decizia de demisie într-un final”.

Sorin Cîmpeanu şi-a dat demisia joi seară, 29 septembrie, la trei zile de la dezvăluirile Emiliei Șercan privind plagiatul, după o discuție cu premierul Ciucă avută la Palatul Victoria. Ministrul PNL al Digitalizării, Sebastian Burduja, a preluat ca interimar Ministerul Educației.

#Emilia Sercan, #Sorin Cimpeanu plagiat, #sorin cimpeanu demisie , #Stiri Emilia Sercan