
Jurnalista Emilia Șercan a reacționat dur după ce prim-vicepreședintele PNL a susținut că nu crede într-o operațiune de compromitere a jurnalistei de către instituții ale statului.
„Poate o întrebați de doamna Scutea cum au ieșit date dintr-un dosar. Eu știu că documentele (n.r. referitoare la compromiterea Emiliei Șercan) au ieșit de la Parchet”, a declarat Rareș Bogdan, la Alephnews.
Declarațiile lui Rareș Bogdan au generat o reacție dură din partea jurnalistei Emilia Șercan.
„Politicianul Rareș Bogdan a mințit cu o nerușinare nemărginită când a spus aseară, în emisiunea Sorinei Matei, că proba din dosarul referitor la violarea vieții mele private s-a scurs din parchet și nu din poliție.
Captura de ecran devenită probă într-un dosar penal nu avea cum să fie scursă din parchet pentru că dosarul a fost trimis procurorilor abia la o zi după ce proba fusese deja publicată pe site-ul din Republica Moldova al tovarășului său de taclale, Cristian Rizea.
Rareș Bogdan ar face bine, de exemplu, să îl întrebe pe lumina securistică a PNL, ministrul Bode, cum explică poliția trimiterea la parchet a plângerii în care reclamam scurgerea după patru zile (ăsta fiind cel de-al doilea dosar penal), deși legea zice că o plângere se trimite de îndată, și de ce a fost trimisă cu poșta militară, deși nu avea clasificare de document secret, poștă militară cu care a făcut 7 zile până la parchet?
Oare ce s-a întâmplat în cele 11 zile cât trimiterea plângerii a fost întârziată? Au avut cumva timp cei implicați să-și acopere urmele mai bine?”, a reacționat Emilia Șercan, pe Facebook.
Jurnalista Emilia Şercan acuză autorităţile statului că au orchestrat o operaţiune de kompromat împotriva sa după ce a dezvăluit că teza premierului Nicolae Ciucă este plagiată, iar acum încearcă să muşamalizeze această acţiune. Ea afirmă că în decurs de o lună a fost vizată de trei acţiuni distincte de ameninţare, defăimare şi intimidare şi că una dintre acestea a fost făcută, potrivit probelor pe care le deţine, cu complicitatea unor persoane din instituţii ale statului.
În replică, IGPR a precizat că două dintre dosarele penale referitoare la violarea vieţii private deschise ca urmare a plângerilor depuse de jurnalistă, dosare pentru care a fost extinsă urmărirea penală şi pentru acces ilegal la un sistem informatic, au fost reunite şi preluate de Parchetul Tribunalului Bucureşti. La acest moment, la nivelul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, există în lucru doar dosarul penal referitor la ameninţare, sub supravegherea procurorului. "În prezent, se aşteaptă un răspuns, într-un ordin european de anchetă, vital pentru continuarea activităţilor procedurale", subliniază IGPR.