O țară unde au fugit zeci de mii de ruși anunță schimbări: Ia o măsură drastică față de Moscova

Sambata, 01 Aprilie 2023, ora 04:04
20757 citiri
O țară unde au fugit zeci de mii de ruși anunță schimbări: Ia o măsură drastică față de Moscova
Banca MTS Rusia din Abu Dhabi va fi închisă FOTO: National News

După invazia lui Putin din Ucraina și mobilizarea rezerviștilor în Rusia a început un exod al locuitorilor, care au fugit peste graniță. Aproximativ 1 milion de persoane au fugit, iar printre destinații s-a aflat orașul Dubai din Emiratele Arabe Unite, unde traficul aerian de la Moscova a crescut cu 228% în 2022. Acum, această țară a anulat licența băncii ruse MTS din Abu Dhabi din cauza riscurilor de sancțiuni occidentale asociate creditorului.

Prin această decizie a autorităților din Emirate, banca MTS din Rusia, cu sediul la Abu Dhabi, va trebui să-și înceteze operațiunile în termen de 6 luni, potrivit The National News.

MTS Bank din Rusia își va înceta operațiunile „în termen de șase luni de la data deciziei”, sub supravegherea Băncii Centrale din Emiratele Arabe Unite, înainte de a-și închide sucursala, a anunțat vineri autoritatea de reglementare din această țară.

Xi schimbare neașteptată față de Putin: China întorsătură strategică privind Rusia după un secol

„Această decizie vine după ce s-au luat în considerare opțiunile disponibile cu privire la noul statut al Băncii MTS și se ține cont de riscurile de sancțiuni asociate băncii după desemnare”, se arată în comunicat.

MTS Bank a primit anul trecut aprobarea Băncii Centrale pentru a opera în Emiratele Arabe Unite.

Cu toate acestea, banca a fost supusă sancțiunilor occidentale în luna februarie a acestui an, ca parte a pachetului mai larg de sancțiuni ale Marii Britanii, SUA și aliaților lor împotriva companiilor rusești, instituțiilor financiare ale țării și persoanelor din cercul apropiat al președintelui Vladimir Putin, în urma războiului Rusiei din Ucraina.

În timpul lichidării, filialei MTS Bank i se va interzice deschiderea de conturi și efectuarea de tranzacții, cu excepția compensării obligațiilor anterioare, a spus Banca Centrală.

Dezvăluiri de la Moscova: De ce mai vor rușii să lupte în războiul lui Putin

„Utilizarea de către bancă a sistemelor de plată ale Băncii Centrale va fi limitată numai în acest scop”, a spus autoritatea de reglementare. MTS Bank este o unitate FinTech a celui mai mare operator de telefonie mobilă din Rusia, Mobile TeleSystems.

Să menționăm faptul că firma Skift a menționat că orașul Dubai din Emiratele Arabe Unite s-a dovedit a fi un refugiu sigur pentru rușii afectați de mobilizarea lui Putin, care au dorit să fugă din țară.

Metropola a devenit Rusia din afara Rusiei, pentru elitele de la Moscova, care duc o nouă viață de lux, fără a fi nevoiți să rupă legăturile cu țara lor de origine, a scris New York Times.

PSD Argeș l-a exclus din partid pe Ion Georgescu. Primarul din Mioveni a fost prins când returna mită
PSD Argeș l-a exclus din partid pe Ion Georgescu. Primarul din Mioveni a fost prins când returna mită
Conducerea PSD Argeş a votat, miercuri seara, excluderea din partid a primarului oraşului Mioveni, Ion Georgescu, cercetat de DNA pentru fapte de corupţie. "Întrunit în şedinţă...
Sorin Lavric a omagiat un legionar în Parlament, la doar două săptămâni după ce liderul AUR condamna antisemitismul
Sorin Lavric a omagiat un legionar în Parlament, la doar două săptămâni după ce liderul AUR condamna antisemitismul
Senatorul AUR Sorin Lavric l-a omagiat pe Tache Rodas, lider al unei grupări legionare și deținut politic, în cadrul unei declarații politice din Parlamentul României, de pe 13 septembrie....
#Emiratele Arabe Unite, #banci Rusia, #sanctiuni Rusia, #sanctiuni banci rusesti, #Rusia sanctiuni Occident, #Abu Dhabi , #Rusia