Luni, 11 Martie 2024, ora 15:00

Business Focus, Ambițiile energetice ale României: „Viitorul stocării energiei sunt SMR-urile și hidrogenul”

Deși avem un potențial fotovoltaic și eolian în marje decente și avântul către investiții în energia regenerabilă a fost vizibil în ultimii ani, România se află încă pe ultimele locuri în topurile europene în ceea ce privește îndeplinirea obiectivelor autoimpuse de combatere a schimbărilor climatice. Dumitru Chisăliță, expert în energie și președinte al Asociației Energia Inteligentă, semnalează care ar trebui să fie în realitate prioritățile țării noastre pentru a ne asigura independența energetică în deceniile viitoare, contextualizând necesitatea reactoarelor modulare mici și a hidrogenului în procesul de stocare a energiei provenite din solar și eolian.

Alte episoade ale emisiunii

Miercuri, 04 Octombrie 2023, ora 17:52

Business Focus,
Quarterly Report - transmisie online

Luni, 05 Septembrie 2022, ora 12:30

Business Focus,
Interviu Emilia Stroe

  1. Legea facturilor compensate la energie a fost promulgată. Cine beneficiază de acest ajutor
  2. Furia unui tânăr de 20 de ani care nu își găsește loc de muncă. "Nu pot lucra în condițiile astea. Program de la 8 la 19, de luni până vineri"
  3. Pericolul pe lângă care a trecut un șofer când conducea cu viteză pe autostradă: ”O roată mi s-a făcut pătrată ”/ ”Mai merge un sezon”
  4. Rusia a descoperit rezerve uriașe de gaze și petrol pe teritoriul britanic din Antarctica
  5. O româncă se plânge că veniturile lunare de 3.000 de euro nu ajung familiei sale. "Eu cred că cineva ne-a făcut ceva să nu mai avem noroc de bani"
  6. De necrezut, o băutură alcoolică ”ucide” inflamațiile: Conține o substanță minune, ferindu-te de boli de inimă și cronice
  7. Ce meserii au cei care câștigă salarii de 6.000-10.000 de lei pe contract individual de muncă. "În afară de IT"
  8. UPDATE Premierul Slovaciei, Robert Fico, a fost împușcat: ”Cred că va supraviețui” / Atac calificat oficial ca asasinat / Reacțiile liderilor din UE și NATO / Mesajul lui Putin VIDEO
  9. Pentru prima dată în 2 ani, Ucraina primește o veste mare din America: SUA, mutare surpriză contra Rusiei
  10. De ce este mai puțin eficientă antiaeriana ucraineană și doboară mai puține rachete rusești