Joi, 04 Aprilie 2024, ora 14:00

Business Focus, România și ultima sută de metri din PNRR. „Țara ar putea avea 10 ani buni după o consolidare fiscală reală post-2026”

Țara noastră se află în ultimii doi ani de aplicare al pachetului de măsuri aferente Planului Național de Redresare și Reziliență. Deși se află la nivel cu celelalte nouă țări care au aplicat pachete de reforme similare pentru refacerea economică post-pandemică, există anumite puncte de stagnare în absorbția fondurilor și aplicarea de reforme. Europarlamentarul Siegfried Mureşan - raportor-negociator șef în Parlamentului European pentru Bugetul pe 2024 al Uniunii Europene, punctează ce lipsește României în prezent pentru a-și consolida economia pe termen lung în fața oricăror viitoare șocuri, de la o reformă fiscală robustă la o insistență mult mai mare pe digitalizare, pe regândirea sistemului de pensii și salarizare echitabilă, politici energetice gândite pe criterii de eficiență și independență, precum și o aplecare către infrastructură și educație care să țină România aproape de investiții străine.

Alte episoade ale emisiunii

Miercuri, 04 Octombrie 2023, ora 17:52

Business Focus,
Quarterly Report - transmisie online

Luni, 05 Septembrie 2022, ora 12:30

Business Focus,
Interviu Emilia Stroe

  1. Una dintre facultățile la modă în ultimii ani, la care concurența este uriașă, desființată de o absolventă. "Majoritatea nu știu situația reală din spate, până e prea târziu"
  2. E oficial: Rusia a declanșat un război electronic de bruiaj pe teritoriul României. Județele vizate
  3. Situația neașteptată care a adus o familie de români la capătul răbdării. "Copilul miroase veșnic a mâncare"
  4. Care sunt cele mai ieftine mașini la întreținere. "1.500 lei în 6 ani, de când o avem noi. Mai bine de atât nu cred că se poate"
  5. Singurul oraș din România care a reintrodus tramvaiul, după Revoluție. În proiectul de 80 de milioane de euro, de la UE, s-au modernizat zone întregi
  6. Corporatiștii români, exasperați de indieni la locul de muncă. "Una, două, salut băieți, puteți verifica?"/ "Am ajuns să vorbesc și eu o engleză stricată"
  7. Cel mai avansat avion de luptă de pe planetă a traversat pentru prima dată Atlanticul. România vrea 32 de astfel de aeronave. Cât costă și unde a aterizat
  8. Noua metodă a spionului KGB Vladimir Putin: Creatura rusă găsită de CIA în SUA care tulbură mințile americanilor
  9. Un diplomat american anunță momentul crucial: ”Este timpul să-l lovim” pe Putin în punctul dureros VIDEO
  10. UPDATE Informații contradictorii despre elicopterul președintelui iranian. Starea lui Ebrahim Raisi, incertă VIDEO