Emma Răducanu, criticată de un fost mare campion! Ce i se reproșează britanicei

Duminica, 05 Decembrie 2021, ora 08:58
4226 citiri
Emma Răducanu, criticată de un fost mare campion! Ce i se reproșează britanicei
Emma Raducanu FOTO facebook

Emma Răducanu este una dintre revlațiile anului 2021 în tenisul feminin, având o ascensiune fulminantă.

Emma a câștigat US Open, unde a venit din calificări, și chiar dacă ulterior nu a mai reușit mare lucru, a punctat decisiv în tabloul global al WTA din acest an.

Britanica a decis să colaboreze cu Torben Beltz, care a lucrat cu Angelique Kerber, pe care a ajutat-o să câștige multe titluri, însă această alegere nu este văzută cu ochi buni de toată lumea tenisului.

"Nu spun că Torben Beltz nu este un antrenor bun, a dirijat-o pe Angelique Kerber mult timp și a ajutat-o să câștige Grand Slam-uri. Chestiunea este că Kerber știa ce trebuia el să facă pentru a ajunge acolo.

Sentimentul meu este că nu e necesar să îți iei un antrenor de specialitate când tu ai 18 ani și când ești proaspăt, ești plin de viață. Trebuie să-i lăsăm pe acești copii să crească înainte ca noi să intervenim și să-i modelăm.

Altfel, există un mare pericol care ar întârzia dezvoltarea la care Emma Răducanu visează pentru a deveni o mare jucătoare.

Tinerii trebuie să crească în ritmul lor, iar în cazul Emmei Răducanu, nu cred că e un lucru bun să fie multiple voci în capul ei. Singura voce pe care ea trebuie să o audă este propria ei voce.

Știi cum să câștigi un Grand Slam, ea a făcut-o deja. Ea trebuie să se distreze, să-și permită să facă ceea ce îi place pe teren și în afara lui. Și trebuie să se dezvolte în ritmul ei, fără ca cineva să o forțeze.

Tinerii trebuie să joace când simt ei că sunt pregătiți, să realizeze cât de buni sunt și să experimenteze urcușurile și coborâșurile așa cum vin anii. Și nu trebuie să angajezi un antrenor cu experiență pentru a te ajuta să câștigi un Grand Slam", a spus Mats Wilander, fost are campion, câștigător a 7 titluri de Grand Slam, conform digisport.ro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine e antrenorul uriaș care ar urma să o preia pe Bayern München
Cine e antrenorul uriaș care ar urma să o preia pe Bayern München
Zinedine Zidane este foarte aproape de a semna cu Bayern München pentru a prelua banca tehnică a echipei începând din această vară, scrie vineri DPA, care citează ziarul spaniol Mundo...
Emma Răducanu, ca-n vremurile bune. Calificare splendidă la WTA Stuttgart și amenințare pentru lidera mondială
Emma Răducanu, ca-n vremurile bune. Calificare splendidă la WTA Stuttgart și amenințare pentru lidera mondială
Tenismena britanică de origine română Emma Răducanu s-a calificat spectaculos în sferturi la turneul WTA 500 de la Stuttgart. În turul secund, Emma Răducanu (303 WTA) a învins-o pe...
#Emma Raducanu, #critici, #Mats Wilander, #antrenor , #stiri tenis