Emma Răducanu, despre rezultatele din tenis: "Voi putea sa o iau de la capăt"

Marti, 09 August 2022, ora 13:33
1643 citiri
Emma Răducanu, despre rezultatele din tenis: "Voi putea sa o iau de la capăt"
Emma Răducanu

Jucătoarea britanică de tenis Emma Răducanu a declarat că nu resimte presiunea când a mai rămas mai puţin de o lună până când va reveni la New York, pentru a încerca să îşi apere titlul cucerit anul trecut la US Open, relatează Reuters.

''(Presiune) este doar dacă eu pun pe mine sau ce aştept de la mine. Simt presiunea sau mă gândesc la ea când sunt în conferinţe de presă, deoarece absolut fiecare întrebare este despre presiune'', a mărturisit Răducanu.

''Aştept cu nerăbdare să revin (la New York) şi orice s-ar întâmpla cred că va fi o frumoasă încheiere de capitol, un cer închis'', a afirmat Emma Răducanu.

''Indiferent ce rezultat voi obţine voi putea să o iau de la capăt, o foaie albă. Dacă voi pierde toate punctele, îmi voi crea un drum înapoi. Cred că va fi, indiferent ce se va întâmpla, un nou start'', a subliniat tânăra jucătoare britanică (19 ani).

Emma Răducanu, aflată pe locul 10 în lume, a pierdut săptămâna trecută în sferturi la Washington în faţa rusoaicei Liudmila Samsonova, viitoarea câştigătoare.

Răducanu a reuşit în 2021 una dintre cele mai mari performanţe din istoria tenisului, cucerind trofeul la Flushing Meadows, deşi a pornit din calificări, într-un moment în care se afla pe locul 150 în lume.

Triumful sportivei cu origini româneşti şi chinezeşti a aprins imaginaţia publicului britanic, însă Răducanu nu a mai câştigat niciun turneu de atunci, iar de la Roma (mai) şi Nottingham (iunie) s-a retras din cauza unor accidentări, părăsind turneele de Mare Şlem de la Roland Garros şi Wimbledon după turul al doilea.

Citește și:
Emma Răducanu s-a accidentat și a abandonat în semifinale la Seul. Ce problema are tenismena cu tată român
Emma Răducanu s-a accidentat și a abandonat în semifinale la Seul. Ce problema are tenismena cu tată român
Britanica Emma Răducanu, locul 77 WTA, a abandonat, sâmbătă, în semifinalele turneului de categorie WTA 250 de la Seul. Răducanu a abandonat după o oră şi 49 de minute confruntarea cu...
Emma Răducanu, cel mai bun rezultat obținut în ultimele 12 luni
Emma Răducanu, cel mai bun rezultat obținut în ultimele 12 luni
Emma Răducanu a fost campioană la US Open 2021, după care a intrat pe o pantă descendentă, care părea că nu se va mai opri. La turneele care au urmat în următoarele 12 luni, ea n-a...
Comentarii
Poza arcimboldo
arcimboldo
rank 1
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
Emma Răducanu: "Voi putea sa o iau de la capăt".