Emma Răducanu, victorie de senzație la Cluj! Britanica a întors meciul după ce a fost condusă

Marti, 26 Octombrie 2021, ora 22:01
5860 citiri
Emma Răducanu, victorie de senzație la Cluj! Britanica a întors meciul după ce a fost condusă
Emma Răducanu. Foto: Facebook / Transylvania Open

Jucătoarea britanică Emma Răducanu, locul 23 WTA şi cap de serie numărul 3, s-a calificat în optimile de finală ale turneului de categorie WTA 250 Transylvania Open de la Cluj-Napoca. Aceasta a fost prima victorie a sportivei cu tată român şi mamă chineză după ce luna trecută a cucerit tofeul la US Open, la vârsta de 18 ani.

Ea a învins-o, marţi, cu scorul de 4-6 7-5, 6-1, pe Polona Hercog din Slovenia, locul 124 WTA, după o partidă care a durat două ore şi minute

Emma Răducanu a început furibund meciul cu Hercog, l-a continuat deplorabil, l-a echlibrat apoi şi l-a terminat en fanfare. O combinaţie care reflectă jocul jucătoarei de 18 ani, rapid, plin de exuberanţă, ofensiv, cu lovituri puternice, ghidate către marginile terenului, dar care are şi sincope. E un joc modern, superb, pe care se poate ridica o mare campioană. Nu evoluează la aşteptare, nu are ca obiectiv doar să dea mingea peste fileu, poate greşeşte "cineva" acolo, îşi asumă responsabilitatea în a puncta aproape la fiecare lovitură. Preferă să piardă pe mâna ei, decât pe jocul rivalei.

Aşa a fost şi marţi, zi în care a întâlnit-o pe Polona Hercog, o jucătoare foarte înaltă, 1,85 metri înălţime, cu un serviciu şi o dreaptă năucitore, cu care a pus probleme multor sportive celebre, dar fragilă fizic, totuşi.

Răducanu a condus repede cu 3-0 şi 4-1, apoi jocul ei s-a năruit în erori neforţate. Hercog a câştigat cinci ghemuri la rând şi a luat setul I, cu 6-4, după 47 de minute de joc.

În setul al doilea, cele două jucătoare a avut destule posibilităţi de a face break-ul, dar nu au reuşit până la 6-5, când britanica a câştigat pe serviciul adversarei şi a egalat, 7-5, după alte 63 de minute de joc.

În decisiv, slovena s-a prăbuşit fizic şi nu a mai reuşit decât un ghem, la 0-5, pe propriul serviciu, iar jucătoarea din Marea Britanie s-a impus cu 6-1, după alte 35 de minute.

În faza următoarea, Răducanu va juca împotriva Anei Bogdan, locul 106 WTA.

Încă o veste tristă pentru Emma Răducanu: ce a pățit jucătoarea cu tată român
Încă o veste tristă pentru Emma Răducanu: ce a pățit jucătoarea cu tată român
Emma Răducanu, în vârstă de 21 de ani, clasată acum pe locul 250 WTA, a luat decizia de a se retrage de la Miami. Fosta campioană de la US Open a acuzat o accidentare la spate și a decis...
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
#Emma Raducanu, #Emma Raducanu tenis, #emma raducanu tata roman, #transylvania open , #Stiri Emma Raducanu