Macron crede ca exista riscul unui "razboi civil" in Europa: Solutia nu este democratia autoritara, ci autoritatea democratiei

Marti, 17 Aprilie 2018, ora 17:40
6590 citiri
Macron crede ca exista riscul unui "razboi civil" in Europa: Solutia nu este democratia autoritara, ci autoritatea democratiei
Foto: Arhiva Facebook/ Emmanuel Macron

Presedintele Frantei, Emmanuel Macron, a denuntat, in Parlamentul European, tendintele nationaliste si populiste, sustinand ca exista riscul unui "razboi civil" in Europa si subliniind ca solutia "nu este democratia autoritara, ci autoritatea democratiei".

"Nu putem pretinde ca ne aflam in vremuri normale, exista dubii asupra Europei, apare un fel de razboi civil european, dar nu trebuie sa cedam fascinatiei sistemelor nonliberale si egoismelor nationale", a declarat Emmanuel Macron marti, intr-un discurs rostit in Parlamentul European, conform Les Echos.

"Unii ne spun ca cetatenii nu mai vor Europa. Dar nu cetatenii sunt cei care au abandonat ideea europeana, ci suntem amenintati de tradarea unor categorii de intelectuali", a avertizat liderul Frantei, denuntand "nationalismul".

Emmanuel Macron a subliniat ca trebuie "reactivata Europa popoarelor, prin alimentarea sursei democratiei, prin forta modelului democratic european". "Este vorba de modelul democratic care ne aduce impreuna, acest model nu este nici abstract, nici desuet. (...) Solutia nu este democratia autoritara, ci autoritatea democratiei", a insistat Macron.

"Eu fac parte dintr-o generatie care nu a cunoscut razboiul, dintr-o generatie care isi permite luxul de a uita: dar nu vreau sa fac parte dintr-o generatie de somnanbuli care isi uita trecutul si nu vede problemele prezentului. Vreau sa fac parte dintr-o generatie care a decis sa apere cu fermitate democratia. Trebuie sa luptam pentru apararea suveranitatii europene de impulsurile autoritariste ale celor care au uitat trecutul; am luptat pentru acest model, nu trebuie sa cedam", a subliniat presedintele Frantei.

Referindu-se la problema imigrantilor extracomunitari, liderul de la Paris propune crearea unui program european pentru finantarea colectivitatilor locale care primesc refugiati, in scopul depasirii "dezbaterii toxice" pe tema cotelor de distribuire stabilite de Comisia Europeana.

Emmanuel Macron a justificat decizia Frantei de a participa alaturi de Statele Unite si Marea Britanie la bombardamentele din Siria.

"Aparam principiile si drepturile, dar lasam altora realitatea copiilor si femeilor ucisi in atacul cu clor? Nu, nu si nu! Am distrus trei baze de fabricare a armelor chimice fara a provoca nici macar o victima. Nu am declarat razboi regimului Bashar al-Assad, interventia nu se aseamana in niciun un fel cu cele din Irak sau Libia, doar am salvat onoarea comunitatii internationale", a argumentat Emmanuel Macron.

Acuzații grave lansate de George Simion: „Asta au făcut băieții șmecheri și Sebastian Burduja!"
Acuzații grave lansate de George Simion: „Asta au făcut băieții șmecheri și Sebastian Burduja!"
Sebastian Burduja (PNL) este principalul vinovat pentru „creșterea necontrolată a prețurilor energiei", este convins George Simion (AUR). Potrivit liderului din opoziție, Guvernul PSD+PNL a...
Guvernul Ciolacu a stabilit ținta exporturilor pentru anul 2024. Anunț de ultimă oră al ministrului
Guvernul Ciolacu a stabilit ținta exporturilor pentru anul 2024. Anunț de ultimă oră al ministrului
70% din balanța comercială a României înclină către importuri pe bandă rulantă, potrivit economistului Mircea Coșea. Însă, ministrul PSD al Economiei, Radu Oprea, susține că pentru...
#Macron razboi civil Europa , #presedinte Franta
  1. Salvamontist șef, avertisment dur: „Nu prea te poți apăra de urs. Potecile turistice din România nu mai sunt sigure. A început să-mi fie frică"
  2. Soția președintelui Xi Jinping, în spatele epurărilor din armata chineză? Prima doamnă a fost plasată în „Comitetul de examinare şi evaluare a cadrelor”
  3. Când scapă România de caniculă. Anunțul de ultimă oră al ministrului: „Se ia în calcul prelungirea codului roșu"
  4. Miliardarul Elon Musk este atât de obsedat de ideea de a înființa o colonie pe Marte, încât s-a oferit să își doneze sperma pentru această cauză
  5. Ponta laudă planul lui Trump și Orban pentru Ucraina: „Sunt uluit să aud pe cineva că vorbește despre pace!"
  6. Mohammad Deif a fost ucis, anunță presa israeliană. Liderul aripii militare a Hamas a fost unul dintre creierele masacrului din 7 octombrie
  7. Dezastru la un celebru festival de muzică. 15 persoane au fost rănite VIDEO
  8. Rusia luptă deja cu NATO, doar că nu i-a declarat oficial război, susține un fost general de top al SUA
  9. Rusia, pierderi „astronomice“ pe frontul din Ucraina în ultimele două luni
  10. Rusia va ataca din nou Ucraina din nord, avertizează șeful spionajului militar ucrainean