Macron isi schimba pozitia fata de extinderea UE: Nu mai exclude inceperea negocierilor cu Albania si Macedonia de Nord

Sambata, 15 Februarie 2020, ora 16:27

   

Macron isi schimba pozitia fata de extinderea UE: Nu mai exclude inceperea negocierilor cu Albania si Macedonia de Nord
Presedintele francez Emmanuel Macron s-a aratat sambata dispus sa renunte in anumite conditii la opozitia sa fata de deschiderea negocierilor de aderare a Albaniei si a Macedoniei de Nord la Uniunea Europeana, transmite AFP si DPA.

''Asteptam cu toti raportul Comisiei Europene, in luna martie, privind cele doua tari'', a declarat seful statului francez in cadrul Conferintei privind Securitatea de la Munchen.

''Trebuie sa vedem ce va spune Comisia despre situatia progreselor asteptate si, in functie de acest lucru, daca rezultatele sunt pozitive si increderea este stabilita, ar urma sa putem deschide apoi negocierile'', a explicat Macron.

El a refuzat, totusi, ideea unui blocaj exclusiv francez in acest dosar. ''Salut marele curaj care consta in a te ascunde in spatele Frantei atunci cand exista un dezacord, dar va pot spune ca sunt mai multe state impotriva deschiderii negocierilor cu Macedonia si Albania'', a spus Emmanuel Macron.

Comisia Europeana a prezentat recent o procedura de aderare la UE mai stricta si reversibila, pentru a raspunde astfel conditiilor puse de Franta in cazul celor doua tari, inaintea summitului din luna mai privind Balcanii Occidentali.Propunerea nu schimba regulile pentru aderare, dar aceasta se va baza pe merite si va fi supusa anumitor conditii.

In afara de Macedonia de Nord si Albania, alte patru tari din Balcanii Occidentali - Bosnia, Kosovo, Muntenegru si Serbia - aspira sa devina membre ale UE.
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Citeste mai multe despre
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 3123 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
stef49
rank 5
Două țări europene așteaptă deschiderea negocierilor de aderare
la Uniunea Europeană, iar alte patru aspiră să devină membre. Cu toate acestea adversarii UE ne asigură cu orice prilej că destrămarea acesteia este inevitabilă. Cam la fel stau lucrurile și cu NATO. Sunt dovezi că alegerea Romaniei a fost cea corectă și că propaganda impotriva celor două organizații este o propagandă impotriva intereselor romanilor.
Kogaion78
rank 2
....iar sirbacu intra doar daca renunta la rusneaci si la.....
.....bazele lor!!!.....altfel NU !!!......
CeZarAM
rank 5
S-au saturat si ei probabil de nationalismul
păgubos și de promisiunile iluzorii rusești.
Ultra naționalismul lui Milosevic a stat la baza unor războaie balcanice care au produs crime abominabile, absolut inutile. Nu era mult mai simplu ca fostele republici iugoslave sa fie lăsate sa se separe pașnic, prin referendum, cum s-a implantat in cazul Cehoslovaciei? Prostia omeneasca nu are limite.
CeZarAM
rank 5
Datorita aderarii la cele doua organizatii
Romania se afla de fapt acum intr-o situație mai buna decat oricand in istoria ei de pana acum.
Apartenenta la aceste organizații ne garantează libertatea, democrația si securitatea, care sunt ingredientele fundamentale pentru orice dezvoltare solida pe termen lung. Avem resurse umane de calitate, Romania e acum o tara cu foarte mare potențial, poate deveni in ***and, dintr-o tara de emigrație, una de imigrație.
Kogaion78
rank 2
"mai buna ca oricand" face jocul imperialismului
.....milenar!.....adika legitimeaza toata agresiune imperiilor din toate punctele cardinale, mai ales de la vest!.....persi celti grecotei romani sciti turci hapleasburgi rusneaci nemtalai etc etc........daca asta este cea mai buna stare, nush ce sa zik!....ba io spun ca cea mai buna stare era in perioada celor 22 de ani de conducere pasnica a lui burebista, dupa cei 16 ani de pacificare!....atunci chiar s-a dus peste fanfaronii nostri dragi la care ne nchinam gratis si le-a tras un pumnoi in bot, de nu s-au mai ridicat decat dupa juma de mileniu!.....alta buna nu e!......acum vat diversi tatai care spun ca ne-a dat vestu de munkha, iupiiiii!......adika ne-a luat tot capitalu si nea dat cateva miliarde pe an peshkesh!....ceea ce vroiau la nhaitarea cu secu-militia noastra!......asta nu e stare nationala, iobagie moderna!....da' ma rog......cat despre " sa-mi intre un pennis de aur amerlok ca sa nu-mi intre un pennis de fier stalin ruginit" mai lasa-ma frate!.....ca mi-a ajuns sa ma nchin la un punct cardinal, din neputinta si nimicnicie!......
....la sobiect......statele slave care mai vor in uie sa lase rusneacismu!.....ca destul ii avem pe grecotei.....
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor