Macron l-a primit pe Putin cu un avertisment ferm legat de Siria: Francezii vor riposta imediat

Luni, 29 Mai 2017, ora 20:24
15767 citiri
Macron l-a primit pe Putin cu un avertisment ferm legat de Siria: Francezii vor riposta imediat
Foto: Arhiva Facebook/Emmanuel Macron

Emmanuel Macron a avertizat, luni, la Versailles, ca "orice utilizare a armelor chimice" in Siria va face "obiectul unei riposte imediate" a Frantei si sa doreste "consolidarea parteneriatului cu Rusia" in acest dosar, relateaza AFP.

"Am indicat ca o linie rosie foarte clara exista, in ceea ce ne priveste: utilizarea unei arme chimice de catre oricine", care va face "obiectul unor represalii si unei riposte imediate din partea francezilor", a declarat presedintele Macron, intr-o conferinta de presa comuna cu omologul sau rus, Vladimir Putin.

"Vreau, dincolo de munca pe care o efectuam in cadrul coalitiei, sa ne putem consolida parteneriatul cu Rusia", a adaugat el.

"In ceea ce priveste Siria, am amintit care ne sunt prioritatile si cred ca putem, pe aceasta cale, sa cooperam. In orice caz aceasta este dorinta mea, in urmatoarele saptamani", a subliniat seful statului francez.

"Prioritatea noastra absoluta este lupta impotriva terorismului si eradicarea gruparilor teroriste, dar mai ales a Daech", acronomul arab al gruparii jihadiste Statul Islamic, a adaugat el.

"Acesta este firul director al actiunii noastre in Siria", a insistat seful statului francez, care a convenit impreuna cu Vladimir Putin sa se creeze "un grup de lucru" franco-rus in lupta impotriva terorismului.

Macron a pledat totodata pentru o tranzitie democratica in Siria, "dar pastrand un stat sirian", deoarece, in regiune, "statele esuate reprezinta o amenintare la adresa democratiilor noastre".

El a apreciat ca este necesar "sa se discute cu toate partile" in dosarul sirian, "inclusiv reprezentanti ai lui Bashar al-Assad", notand, ca raspuns la o intrebare, ca "pana acum" redeschiderea Ambasadei Frantei la Damasc nu reprezinta o prioritate.

Seful statului francez a mai avertizat ca Franta va fi "atenta" la evacuarile umanitare in regiune.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#Macron Putin Siria arme chimice , #presedinte Franta