Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cum va iesi Franta din izolarea cauzata de pandemie. Macron promite "o viziune pana la inceputul lui iulie", pentru ca "toata lumea sa-si poata faca planuri"

Luni, 26 Aprilie 2021, ora 18:19
2306 citiri
Cum va iesi Franta din izolarea cauzata de pandemie. Macron promite "o viziune pana la inceputul lui iulie", pentru ca "toata lumea sa-si poata faca planuri"
Emmanuel Macron, presedintele Frantei FOTO Hepta

Presedintele francez Emmanuel Macron a prezentat luni, 26 aprilie, schita unei iesiri din izolare, care ar urma sa aiba loc de la inceputul lunii mai si pana la sfarsitul lui iunie, relateaza Le Figaro.

Macron a promis sa prezinte in zilele urmatoare "o viziune pana la inceputul lui iulie", pentru ca "toata lumea sa-si poata faca planuri", relateaza Le Figaro.

Dupa o ridicare a limitarii deplasarilor la zece kilometri in raza locuintei, "doua sau trei faze de redeschidere treptata" au fost evocate de catre seful statului, si anume "la jumatatea lui mai"-"inceputul lui iunie" si la "jumatatea (sau) sfarsitul lui iunie", cu ajustari in functie de departament, in functie de rata incidentei COVID-19.

"Atingem atat de mult intimitatea vietilor noastre prin aceste subiecte, incat este necesar sa le raportam la situatia locala", a declarat Macron, in contextul in care pandemia este marcata in Franta de o scadere lenta si de o raspandire a variantei engleze a SRAS-CoV-2.

Interdictia de circulatie pe timpul noptii urmeaza sa fie mentinuta. "In acest stadiu, ea trebuie sa ramana", a anuntat Macron, confirmand astfel anunturi pe care le-a facut miercuri premierul Jean Castex.

Insa intervalul interdictiei, revizuit in mai multe randuri de la impunerea acesteia la nivel national, in toamna trecuta - incepand de la ora locala 20.00, apoi de la 18.00 si apoi de la 19.00 - ar putea fi relaxate.

"Vom incerca sa o decalam un pc, pentru ca ora 19.00 este prea devreme", i-a raspuns el unui elev. Restaurantele, inchise de la 30 octombrie, ar putea fi redeschise in mai multe faze.

Mai intai, "vom incerca sa redeschidem terasele, la mijlocul lui mai", a anuntat seful statului, la o baie de multime, apoi "vom astepa cateva saptamani pentru a redeschide localurile". Data redeschiderii localurilor la interior ar putea depine de nivelul contaminarii in functie de departament. "Vom stabili un prag al incidentei", a anuntat Emmanuel Macron.

"Credem ca nu putem deschide restaurantele, sa spunem la sfarsitul lui mai sau in iunie, in departamentele in care (covid-19) circula mult. In altele, in care a scazut mult, cred ca ar trebui sa le redeschidem", a declarat el Institutiile culturale ar putea primi public "inca din prima faza" a redeschiderii, adica la jumatatea lui mai, "cu restrictii reduse", a anuntat Macron.

Ipoteaza unei vaccinari anuale

Macron a avansat o ipoteza a unei vaccinari anuale impotriva covid-19. "Poate ca, in fiecare an, ca in cazul gripei, ar trebui sa ne revaccinam pentru a ne proteja", a declarat el.

La patru luni dupa ce a fost criticat din cauza lentorii inceputului campaniei de vaccinare, Guvernul spera ca sosirea in Franta a vaccinului Janssen (Johnson & Johnson), care se administreaza intr-o singura doza, sa-i dea un impuls.

Presedintele Republicii si-a rezumat strategia luptei impotriva epidemiei astfel: "contunuam sa fim atenti" la virus "timp de mai multe saptamani sau luni", "relaxand totodata un pic regulile si vaccinand tot mai multa lume", iar "astfel vom reusi", le-a spus el elevilor.

Elicea uriașă amplasată pe legendarul cabaret Moulin Rouge s-a prăbușit. Fațada a fost avariată, dar nu sunt victime VIDEO
Elicea uriașă amplasată pe legendarul cabaret Moulin Rouge s-a prăbușit. Fațada a fost avariată, dar nu sunt victime VIDEO
Elicea amplasată pe legendarul cabaret Moulin Rouge, situat în cartierul Pigalle din Paris, s-a desprins şi a căzut în noaptea de miercuri 24 spre joi 25 aprilie, între orele 2.00 şi 3.00,...
Armele inovatoare ale industriei franceze de apărare care vor fi testate în Ucraina
Armele inovatoare ale industriei franceze de apărare care vor fi testate în Ucraina
Noile arme ale industriei franceze de apărare, mai ales cele anti-dronă, vor fi testate în timpul operațiunilor de apărare din Ucraina. Forțele Armate ale Ucrainei ar putea avea nevoie de...
#macron, #iesire izolare, #vaccinare, #Franta, #pandemie, #Covid 19 , #stiri Emmanuel Macron