Enel anunță că pleacă din România în 2023. Are 3 milioane de clienți în țara noastră

Marti, 22 Noiembrie 2022, ora 11:42
10617 citiri
Enel anunță că pleacă din România în 2023. Are 3 milioane de clienți în țara noastră
În România, Grupul Enel deserveşte 3 milioane de clienţi FOTO edevice.ro

Grupul Enel şi-a planificat pentru anul viitor plecarea din România, potrivit unui raport prezentat presei cu ocazia conferinţei Capital Markets Day.

"Activităţile din Europa se vor concentra pe Italia şi Spania, în condiţiile în care vom ieşi din România", a spus Alberto De Paoli, directorul financiar al companiei, citat de Agerpres.

În America Latină, grupul intenţionează să se retragă din Peru şi Argentina, iar unele zone geografice, cum ar fi Australia şi Grecia, se aşteaptă să fie adăugate la modelul de administrare de tip Stewerdship, adică împreună cu un partener.

Enel a anunţat că vrea să vândă active în valoare de 21 de miliarde de euro (21,51 miliarde de dolari) pentru a-şi reduce datoria netă, urmând să se concentreze pe prezenţa sa în şase ţări, conform strategiei actualizate a celei mai mari companii italiene de utilităţi prezentate marţi.

Cea mai mare parte a planului de vânzare de active - care vizează printre altele active din România şi Peru - va fi realizată până la finalul lui 2023.

Potrivit enel.ro, în România, Grupul Enel deserveşte 3 milioane de clienţi prin reţeaua sa de furnizare şi distribuţie.

#Enel, #Enel Romania, #enel energie electrica, #clienti enel facturi mari , #Enel