Enel părăsește Rusia. Compania și-a vândut toate unitățile de producție de energie electrică din țară

Joi, 16 Iunie 2022, ora 22:14
2773 citiri
Enel părăsește Rusia. Compania și-a vândut toate unitățile de producție de energie electrică din țară
În prezent, Enel activează în peste 30 de țări din lume FOTO enelrussia.ru

Grupul Enel SpA a anunțat joi, 16 iunie, că a semnat acorduri cu PJSC Lukoil și cu fondul privat Gazprombank-Frezia pentru vânzarea participației la Enel Rusia. Valoarea tranzacției se ridică la 137 de milioane de euro.

Grupul deținea 56,43% din capitalul social al companiei.

În urma tranzacției, Enel a renunțat la toate unităţile sale de producţie de energie electrică din Rusia, care include centrale convenţionale cu o capacitate de aproximativ 5,6 GW şi proiecte eoliene de circa 300 MW aflate în diverse stadii de dezvoltare.

Într-un comunicat, grupul a precizat că tranzacția este în conformitate cu politica sa de a-și concentra activitățile în special în țările în care deținerea unei poziții integrate pe tot lanțul valoric poate genera creștere și obținerea de valoare adăugată din oportunitățile oferite de tranziția energetică.

Tranzacția, inclusiv efectul pierderii controlului asupra Enel Rusia, este de așteptat să genereze un efect pozitiv de aproximativ 550 de milioane de euro asupra datoriei nete consolidate a Grupului și un efect negativ asupra venitului net raportat de aproximativ 1,3 miliarde de euro, în principal ca urmare a eliberării unei rezerve de conversie valutară de aproximativ 1,1 miliarde de euro la 31 mai 2022. Un astfel de efect contabil nu va avea impact asupra rezultatelor economice curente, se mai arată în comunicat.

Finalizarea tranzacției, așteptată în al treilea trimestru al acestui an, este supusă unei serii de pre-condiții, inclusiv aprobarea Comisiei guvernamentale ruse de monitorizare a investițiilor străine și a Serviciului Federal Rus Antimonopol, potrivit Adevărul.

În prezent, Enel activează în peste 30 de țări din lume.

#Enel, #Rusia, #energie electrica, #productie energie electrica , #stiri economice