Țara europeană în care cetățenilor și companiilor li s-a cerut să reducă „imediat și masiv” consumul de energie

Luni, 27 Iunie 2022, ora 08:14
6152 citiri
Țara europeană în care cetățenilor și companiilor li s-a cerut să reducă „imediat și masiv” consumul de energie
Şefii marilor companii energetice din Franţa au cerut duminică populaţiei şi întreprinderilor să limiteze imediat consumul de energie FOTO Pixabay

Şefii marilor companii energetice din Franţa au cerut duminică populaţiei şi întreprinderilor să limiteze imediat consumul de energie, pentru a se pregăti pentru o criză energetică care se profilează, transmite Reuters.

”Trebuie să lucrăm împreună pentru a ne reduce consumul şi a recâştiga spaţiu de manevră”, au declarat directorii generali ai Engie, EDF şi Total, într-o scrisoare deschisă publicată în ziarul săptămânal Journal du Dimanche.

Scrisoarea semnată de Catherine MacGregor de la Engie, Jean-Bernard Levy de la EDF şi Patrick Pouyanne de la TotalEnergies menţionează scăderi puternice ale livrărilor de gaze din Rusia, precum şi generarea limitată de electricitate din cauza problemelor de întreţinere.

Franţa intenţionează să-şi umple depozitele de gaze până la începutul toamnei, a declarat joi premierul Elisabeth Borne.

Centrele de stocare a gazelor din ţară sunt în prezent pline în proporţie de 59%. Invadarea Ucrainei de către Rusia a adus în atenţie dependenţa Europei de gazele ruseşti, determinând o luptă pentru surse alternative de energie.

Presa franceză a relatat în martie că guvernul a purtat discuţii cu TotalEnergies cu privire la creşterea capacităţii de a primi GNL, după ce Statele Unite au declarat că sunt pregătite să mărească livrările către Europa.

”Dacă vom acţiona încă din vară, vom putea fi mai bine pregătiţi la începutul iernii viitoare, în special pentru păstrarea rezervelor noastre de gaze”, au spus directorii companiilor energetice în scrisoarea lor, adăugând că eforturile de a limita consumul ar trebui să fie ”imediate, colective şi masive”.

Ei au citat propriile eforturi de a găsi noi surse de gaze şi de a construi un terminal plutitor de gaze naturale lichefiate (GNL) în portul nordic Le Havre.

Franţa şi-a extins recent mecanismul de reglementare a preţurilor gazelor până la sfârşitul anului. Iniţial programat să se desfăşoare până la sfârşitul lunii iunie, sistemul este menit să limiteze efectele creşterii preţurilor energiei asupra puterii de cumpărare a consumatorilor.

Eveniment Quarterly Report

Franța, inclusiv capitala Paris, se confruntă cu o invazie de ploșnițe
Franța, inclusiv capitala Paris, se confruntă cu o invazie de ploșnițe
Guvernul francez încearcă să elimine ploșnițele care s-au înmulțit în mijloacele de transport în comun, cinematografe și spitale. În videoclipuri distribuite în mediul online se...
Cum arată nota de plată de 107.524 euro. La masă s-a mâncat doar pește FOTO
Cum arată nota de plată de 107.524 euro. La masă s-a mâncat doar pește FOTO
O notă de plată fabuloasă, în valoare de 107.524 euro, a fost achitată la o masă din St. Tropez, cunoscuta stațiune exclusivistă de pe Coasta de Azur. Se crede că la masa de 16 persoane...
#energie, #Franta, #consum, #reducere , #Franta