Enzimele digestive și importanța acestora în organism

Advertorial
Marti, 07 Februarie 2023, ora 18:19
3533 citiri
Enzimele digestive și importanța acestora în organism
FOTO: megaspore.ro

Enzimele se referă la o categorie de proteine regăsite în interiorul celulei și care au rol în accelerarea vitezei unei reacții chimice importante la nivelul organismului. Aceste reacții chimice vizează distrugerea toxinelor și descompunerea particulelor alimentare în timpul digestiei.

Aceste enzime digestive sunt produse în general la nivelul pancreasului, stomacului și a intestinului subțire. De asemenea, enzimele digestive sunt produse inclusiv la nivelul glandelor salivare în vederea începerii descompunerii moleculelor alimentare în timpul procesului de masticație.

Care sunt beneficiile enzimelor digestive

Este important de subliniat faptul că enzimele digestive au beneficii esențiale la nivelul organismului. Mai mult, se poate spune că acestea sunt indispensabile pentru că mâncarea să poată fi digerată. Fiecare dintre noi trebuie să conștientizeze importanța enzimelor digestive pentru organism.

Printre beneficiile aduse de aceste enzime organismului putem aminti suportul organismului în descompunerea proteinelor și a zaharurilor greu de digerat (gluten și lactoză), îmbunătățirea în cazul simptomelor refluxului gastric, îmbunătățirea sindromului de intestin iritabil, absorbția eficientă a nutrienților, dar și combaterea inhibitorilor enzimatici care sunt prezenți în anumite alimente precum semințe, albușuri de ou, arahide, fasole sau cartofi.

Enzimele digestive pot fi regăsite în diferite alimente. Printre cele mai importante surse de enzime se numără mierea, polenul crud, chefirul, iaurtul, alimentele fermentate precum murăturile, dar și anumite ciuperci precum Spirulina. La toate aceste surse naturale de enzime se adaugă și suplimentele alimentare din categoria enzimelor digestive, precum este și suplimentul alimentar MegaEnzyme.

Ingredientele și beneficiile MegaEnzyme

Suplimentul alimentar MegaEnzyme reprezintă un produs din categoria enzimelor digestive de ultima generație și care oferă o eficientă maximă odată ce sunt utilizate. Vorbim despre un produs de 3 ori mai eficient decât alte enzime uzuale care se regăsesc pe piață enzimelor digestive din categoria suplimentelor alimentare. Acest lucru se datorează faptului că sunt concepute pe baza unei mari varietăți de enzime care favorizează digestia proteinelor, a lipidelor și a celulozicelor. În același timp are o acoperire intestinală de 100%.

În rândul ingredientelor acestui supliment alimentar din categoria enzimelor regăsim un amestec de enzime digestive produse de o serie de microorganisme care nu sunt modificate genetic, malț din orz, carbonat de calciu, dextrină, dextroză, fosfat dicalcic, maltodextrina din porumb, sorbat de potasiu, dioxid de siliciu, clorură de sodiu, dextrină din tapioca, dextrină din cartof, celuloză microcristalina, stearat de magneziu vegetal și capsulă vegetală. În privința microorganismelor nemodificate genetic se regăsesc Aspergillus niger, Aspergillus oryzae, Rhizopus oryzae, Saccharomyces cerevisiae, Trichoderma longibrachiatum, Trichoderma reesei.

Beneficiile aduse de introducerea MegaEnzyme în dietă zilnică au rolul de a combate simptome precum balonarea sau disconfortul gastric. Acestea pot să apară în urmă unui nivel redus de enzime digestive care să nu permită digerarea completă a alimentelor și care să fie degradate de către bacteriile de la nivelul intestinelor. Astfel apar gazele, iar pe măsură ce organismul îmbătrânește, producția de enzime la nivelul organismului scade.

În consecință, suplimentarea cu enzime digestive poate avea un rol benefic în a preveni astfel de simptome precum balonarea sau disconfortul gastric. Mai multe informații despre MegaEnzyme pot fi găsite pe megaspore.ro.

Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat la Iaşi, după ce a fost întrebat de un bărbat dacă în spatele partidului din care face parte se află George Soros, că nu s-a întâlnit...
#enzime digestive, #importanta enzime, #organism , #sanatate