Erdogan revine în lupta electorală: Cel mai mare miting pentru alegerile cruciale ce vor avea loc pe 14 mai

Duminica, 07 Mai 2023, ora 09:54
1715 citiri
Erdogan revine în lupta electorală: Cel mai mare miting pentru alegerile cruciale ce vor avea loc pe 14 mai
Istanbulul are o importanţă deosebită pentru Erdogan FOTO Twitter

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan se pregăteşte pentru cel mai dificil scrutin de până acum din întreaga sa carieră politică şi va participa duminică, 7 mai, la cel mai mare miting de campanie din acest an electoral ce va avea loc la Istanbul, înaintea alegerilor din 14 mai.

Erdogan, care s-a văzut nevoit recent să ia o pauză de la campania sa de realegere din cauza unor probleme de sănătate, a revenit pe scena politică săptămâna trecută. La fel ca în trecut, Erdogan vizează opoziţia cu o gamă largă de acuzaţii, comentează dpa, care adaugă că preşedintele în exerciţiu şi-a acuzat oponenţii, printre altele, că sunt împotriva Islamului sau că au legături cu teroriştii.

Duminică, Erdogan urmează să inaugureze "al cincilea cel mai mare parc din lume", cu o suprafaţă de 2 milioane de metri pătraţi, la Aeroportul Atatürk din Istanbul, care în prezent este în parte o zonă publică de recreere, potrivit agenţiei de stat Anadolu.

Agenţia dpa a relatat că, sâmbătă, membrii cabinetului lui Erdogan s-au grăbit să le ceară susţinătorilor preşedintelui să participe la mitingul planificat să se desfăşoare la Istanbul.

Localnicii sunt chemaţi "să facă istorie" la evenimentul care reprezintă o pregătire pentru iminenta "victorie" la alegerile prezidenţiale şi legislative, a declarat ministrul planificării urbane, Murat Kurum, reporterilor în Istanbul.

Scrutinul va fi "un punct de cotitură istoric" pentru democraţia turcă, a apreciat un consilier al lui Erdogan, Numan Kurtulmus, care l-a însoţit pe Kurum.

Istanbulul are o importanţă deosebită pentru Erdogan, dat fiind că aici şi-a început cariera politică, mai întâi în calitate de primar, la începutul anilor 1990, devenind apoi premier şi ulterior preşedinte.

Totuşi, în 2019, partidul său a pierdut în faţa opoziţiei laice în Istanbul şi în capitala Ankara.

Pentru scrutinul de la jumătatea lunii mai, partidele de opoziţie s-au raliat într-o alianţă formată din şase partide, condusă de candidatul comun Kemal Kilicdaroglu, dat de sondajele de opinie drept câştigător, dar cu o marjă foarte redusă.

Bianca Andreescu a făcut anunțul mult așteptat: ”Cu o săptămână înainte...”
Bianca Andreescu a făcut anunțul mult așteptat: ”Cu o săptămână înainte...”
Jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu (23 de ani), care se apropie de un an de inactivitate în circuitul WTA, a făcut anunțul mult așteptat privind revenirea sa....
Erdogan s-a întâlnit la Istanbul cu liderul Hamas, Ismail Haniyeh. Au discutat despre o pace echitabilă și durabilă în regiune VIDEO
Erdogan s-a întâlnit la Istanbul cu liderul Hamas, Ismail Haniyeh. Au discutat despre o pace echitabilă și durabilă în regiune VIDEO
Președintele turc Tayyip Erdogan a discutat cu liderul Hamas, Ismail Haniyeh, sâmbătă, 20 aprilie, la Istanbul, despre eforturile de a furniza ajutor umanitar Gaza și de a se ajunge la o pace...
#Erdogan Turcia, #revenire, #miting electoral, #istanbul , #Turcia