Moment penibil pentru Erdogan, în ultima zi de campanie electorală: a adormit în timpul unui interviu live VIDEO

Sambata, 27 Mai 2023, ora 23:59
5346 citiri
Moment penibil pentru Erdogan, în ultima zi de campanie electorală: a adormit în timpul unui interviu live VIDEO
Președintele turc, Recep Erdogan, a adormit în timp ce acorda un interviu FOTO captură video Twitter

Președintele turc, Recep Erdogan, a adormit în timp ce acorda un interviu.

Acesta era întrebat despre alegerile din 28 mai, al doilea tur de scrutin în care Ergodan încearcă să obțină un nou mandat de președinte, iar în acel moment, a închis ochii, potrivit voxnews.com.

Nu este prima dată când Erdogan adoarme și, deși s-a spus de mai multe ori că președintele este bolnav, acest lucru nu a fost confirmat oficial de către biroul de presă al președinției.

Erdogan s-a confruntat cu probleme de sănătate și pe parcursul campaniei electorale.

„Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a adormit pentru scurt timp în timpul unui interviu la televizor în direct”, se arată în postările de pe rețelele sociale.

Preşedintele turc în exerciţiu Recep Tayyip Erdogan i-a îndemnat sâmbătă pe turci să iasă la vot, duminică, în turul doi al alegerilor prezidenţiale, în care-l înfruntă pe Kemal Kilicdaroglu, care le-a cerut alegătorilor să scoată Turcia din ”groapa întunecată” a celor 20 de ani ai regimului rivalului său, relatează Reuters.

Opoziţia a prezentat alegerile prezidenţiale şi legislative turce din această lună drept cea mai bună şansă de a-l îndepărta de la putere pe Erdogan şi de a anula schimbări profunde pe care aceta le-a operat în ţară, în contextul în care popularitatea i-a fost afectată de criza scumpirii traiului.

Cei doi candidaţi au încercat să atragă cei opt milioane de alegătoiri care nu s-au prezentat la urne în primul tur al alegerilor prezidenţiale.

Primul tur a avut loc la 14 mai, iar Erdogan a obţinut un avans în faţa lui Kilicdaroglu. Partidul lui Erdogan a obţinut atunci, în alegerile parlamentare, o majoritate.

Erdogan şi-a îndemnat sâmbătă susţinătorii, la un miting în cartierul Beykoz, la Istanbul, să iasă în număr mare la vot.

”Mergem la urne mâine? Votăm dimineaţa devreme? Nu vom pierde pe nimeni care a votat în primul tur”, a declarat el.

Mulţimea i-a răspuns entuziastă ”da”.

”Îi vom încuraja pe cei care nu au putut să (să voteze în primul tur). Vom termina treaba pe care am lăsat-o neterminată la 14 mai, printr-o majoritate zdrobitoare, sperând că mâine diferenţa va fi şi mai mare?”, a mai întrebat el.

Kemal Kilicdaroglu, susţinut de o alianţă de şase partide din opoziţie, a declarat, la rândul său, că oricine iubeşte Turcia trebuie să voteze.

”Dacă vrem cu adevărat, vom ieşi cu toţii din această groapă întunecată”, a scris el într-un mesaj postat pe Twitter.

”Mă adresez tuturor, indiferent ce opinii sau stil de viaţă au. Aceasta este ultima ieşire. Oricine îşi iubeşte ţara trebuie să se prezinte la urne!”, îndeamnă el.

Erdogan a obţinut 49,5% dintre voturile exprimate în primul tur, iar Kilicdaroglu 44.9%.

Erdogan a primit un impuls săptămâna aceasta, prin susţinerea lui Sinan Ogan, candidatul naţionaliştilor în primul tur, care a obţinut 5,2% dintre voturile exprimate.

Kilicdaroglu, preşedintele CHP, cel mai important partid de opoziţie din Turcia, a obţinut, la rândul său, susţinerea Partiduljui Victoria (antimigraţie).

O victorie a lui Erdogan ar consolida regimul celui care a transformat Turcia, prin remodelarea statului laic, fondat în urmă cu 100 de ani, să corespundă viziunii sale pioase, şi prin acapararea puterii, denunţată de criticii săi drept un marş către autocraţie.

Potrivit autorităţii electorale turce (YSK), prezenţa la urne în primul tur al alegerilor prezidenţiale a fost de peste 87%, inclusiv diaspora.

Secţiile de votare se deschid duminică, la ora locală 8.00 (şi ora României), şi se închid la ora locală 17.00 (şi ora României).

Peste 60 de milioane de alegători sunt aşteptaţi la urne.

Primele rezultate sunt aşteptate duminică seara.

Eveniment Quarterly Report

Șumudică, prima victorie la noua echipă. Un român a deschis scorul
Șumudică, prima victorie la noua echipă. Un român a deschis scorul
Atacantul român Denis Drăguş a marcat un gol în victoria obţinută vineri de Gaziantep FK, echipa lui Marius Şumudică, în meciul de pe teren propriu cu Istanbulspor, scor 2-0. Denis...
Turcii au un nou selecționer. Cine va încerca să califice naționala Semilunei la EURO 2024
Turcii au un nou selecționer. Cine va încerca să califice naționala Semilunei la EURO 2024
Tehnicianul italian Vincenzo Montella este noul selecţioner al echipei naţionale a Turciei, a anunţat joi Federaţia Turcă de Fotbal. Vincenzo Montella (49 de ani) îl înlocuieşte pe...
#Erdogan, #interviu, #Turcia, #alegeri Turcia , #Turcia