Un eveniment major de gradul 7 va schimba lumea: Omenirea este ”îngrozitor” de nepregătită VIDEO

Sambata, 20 August 2022, ora 05:05
14343 citiri
Un eveniment major de gradul 7 va schimba lumea: Omenirea este ”îngrozitor” de nepregătită VIDEO
Erupția vulcanului din largul coastelor insulei Tonga FOTO: ZUMA

Oamenii de știință avertizează întregul glob că există o șansă destul de mare ca un eveniment cu magnitudinea 7 să se producă și să schimbe lumea, iar omenirea nu este deloc pregătită pentru a face față la o asemenea catastrofă.

O erupție vulcanică de mari proporții se poate întâmpla în acest secol, cu o probabilitate de 1 la 6, au anunțat experții internaționali într-un studiu publicat în revista European Geosciences Union.

Unul dintre cei mai importanți vulcanologi din Marea Britanie afirmă că omenirea este ”îngrozitor” de nepregătită pentru un astfel de eveniment catastrofal, care în trecut a provocat schimbări climatice dramatice și a distrus civilizații, potrivit Daily Mail.

Când vulcanul Hunga Ha’apai din largul coastelor din Tonga, în Oceanul Pacific, a erupt cu o forță uriașă în luna ianuarie 2022, explozia sa a fost atât de intensă încât tsunami-urile au lovit țărmurile Japoniei, Americii de Nord și Americii de Sud, iar Tonga a suferit pagube catastrofale echivalente cu o cincime din întregul său PIB.

Misterul legat de Sfântul Petru a fost descifrat: Descoperire care confirmă scrierile Bibliei VIDEO

Dar acum o analiză a nucleelor de gheață din Groenlanda și Antarctica, condusă de o echipă de la Institutul Niels Bohr de la Copenhaga, Danemarca, a constatat că o erupție vulcanică cu magnitudinea 7, ar putea fi de 10 până la 100 de ori mai puternică decât cea din Tonga, iar aceasta este o posibilitate pentru acest secol.

Erupțiile vulcanice de acest nivel din trecut au provocat schimbări climatice catastrofale și au dus la prăbușirea civilizațiilor pe Pământ. În acest sens, unul dintre cei mai importanți vulcanologi din Marea Britanie avertizează că astăzi lumea este ”îngrozitor” de nepregătită pentru un astfel de eveniment.

Michael Cassidy, profesor de vulcanologie de la Universitatea Birmingham a arătat într-o lucrare din revista Nature, că ”nu există nicio acțiune coordonată, nici investiții la scară largă, pentru a atenua efectele globale ale erupțiilor de mare magnitudine. Acest lucru trebuie să se schimbe”.

Fenomen apocaliptic de 80 de kilometri înălțime: Ar fi cel mai puternic observat vreodată pe Pământ VIDEO

Cassidy a argumentat faptul că NASA și alte agenții primesc finanțări de sute de miliarde de dolari pentru planificarea ”apărării planetare”, cu alte cuvinte, pentru a preveni impactul unui asteroid sau meteorit care ar lovi Pământul.

Dar nu există un program global dedicat protecției împotriva dezastrelor care ar putea avea loc în urma unei erupții vulcanice de mari proporții, ceva care ar putea fi de sute de ori mai gravă decât impactul asteroizilor.

Ultima erupție vulcanică monstruoasă cu magnitudinea 7 s-a produs în 1815 la Tambota, Indonezia, ucigând peste 100.000 de oameni în doar câteva zile, dar efectele acesteia au fost resimțite pe tot globul, ani de zile.

Citește și:
Miniștrii României nu se mulțumesc cu un singur job. Lista politicienilor care încasează bani din mai multe surse
Miniștrii României nu se mulțumesc cu un singur job. Lista politicienilor care încasează bani din mai multe surse
Miniștrii României încasează lunar aproximativ 2.500 de euro pentru a lua cele mai bune decizii pentru cetățeni din fruntea ministerelor pe care le conduc, însă nu toți trăiesc doar din...
Președinția cehă a UE se arată dispusă pentru organizarea unui nou Consiliu pentru aderarea la Schengen a României până la finalul anului
Președinția cehă a UE se arată dispusă pentru organizarea unui nou Consiliu pentru aderarea la Schengen a României până la finalul anului
Ministrul de interne al Cehiei, Vik Rakusan, a cărui ţară deţine preşedinţia Consiliului UE, a declarat joi seară, 8 decembrie, că Cehia va continua să lupte pentru aderarea României şi...