Un tânăr sărac a trăit în lux extrem susținând că este fiu de miliardar american. Cum a produs pagube de 300.000 de euro din vorbe

Luni, 27 Martie 2023, ora 17:07
6275 citiri
Un tânăr sărac a trăit în lux extrem susținând că este fiu de miliardar american. Cum a produs pagube de 300.000 de euro din vorbe
Un tânăr de 27 de ani a trăit în lux și petreceri fastuoase recomandându-se fiul unui miliardar din America FOTO El Mundo

Autoritățile spaniole au arestat de două ori în mai puțin de o lună la Barcelona un escroc de 27 de ani care, dându-se drept fiul unui miliardar, a reușit să cauzeze pagube estimate la 300.000 de euro.

Tânărul a fost arestat după ce a închiriat, cu transferuri bancare internaționale false și documente false, cabane, penthouse-uri duplex și apartamente în hoteluri de lux din Barcelona. Pentru a face acest lucru, el și-a convins victimele că este un om de afaceri cu putere de cumpărare mare și fiul unui miliardar american, relatează poliția catalană.

Ulterior, a organizat petreceri în casele închiriate cu scopul de a-și seduce oaspeții și de a-i face să creadă minciuni care i-au permis să câștige prestigiu și să devină o persoană cu influență și să ducă o viață de răsfăț.

Poliția catalană a raportat că persoana arestată, cu antecedente în astfel de escrocherii și la Madrid, a fost eliberată în de fiecare dată după ce a mers în instanță.

Primul caz de fraudă a avut loc pe 14 februarie, când o femeie a raportat că, prin agenția imobiliară care i-a administrat locuința de închiriat, un nou client a contactat-o pentru a închiria parterul casei. Agenția a informat-o că persoana este de încredere, întrucât a efectuat și operațiuni cu firma imobiliară din Madrid, motiv pentru care femeia a autorizat contractul, scrie elmundo.es

Ca o condiție pentru semnarea contractului, cu o durată de optsprezece luni, bărbatul și-a propus să doarmă două nopți în casă pentru a se asigura că locul îl interesează cu adevărat. Bărbatul a locuit în casă un weekend, în care a organizat petreceri și mese cu tot felul de oameni înainte de a dispărea, fără să plătească.

La două zile după această plângere, autoritățile au aflat despre o a doua înșelătorie, care viza închirierea unei vile de lux pentru o lună, cu 16.500 de euro. În acest caz, escrocul a explicat că este un bărbat care locuia în Canada și care a călătorit la Barcelona pentru a ridica moștenirea mamei sale și a prezentat și documente false. Cu toate acestea, bărbatul a reușit să se stabilească în cabană timp de câteva săptămâni fără ca proprietarii să primească vreun ban.

Ancheta a relevat că pe 4 mai 2022 a fost depusă și o plângere pentru o înșelătorie similară la Sitges (Barcelona) pentru închirierea pe trei zile a unei vile contractate cu documente false și un presupus transfer bancar internațional. Autoritățile au reușit să-l aresteze pe escroc pe 16 februarie, dar acesta a fost eliberat ulterior de instanță.

O lună mai târziu, pe 13 martie, Poliția Catalană a primit o nouă plângere după ce un bărbat care luase legătura cu o agenție imobiliară a reușit să închirieze un penthouse duplex într-un hotel de lux situat central cu 22.400 de euro pe lună. În acest caz, poliția a reușit să-l găsească pe escroc în penthouse-ul duplex pentru care nu a plătit încă, însoțit de o tânără care a explicat că, anterior, locuiau într-un apartament de lux situat pe Passeig de Gràcia din Barcelona.

Anchetatorii nu exclud ca acest bărbat să aibă legătură și cu alte escrocherii în circumstanțe similare.

#escroc, #vile lux, #petreceri, #inselatorie, #apartamente lux, #tepe, #Spania, #miliardar american , #Spania