Cazul dubios al femeii deghizate în polițist. Cum a escrocat cu cinism mama unui bebeluș muribund VIDEO

Luni, 21 Februarie 2022, ora 22:26
4504 citiri
Cazul dubios al femeii deghizate în polițist. Cum a escrocat cu cinism mama unui bebeluș muribund VIDEO
Escroaca din Suceava a fost arestată și ulterior condamnată la închisoare cu executare FOTO Monitorul de Suceava

Un fals polițist din Suceava, în realitate o femeie escroacă notorie, a reușit să înșele cu mii de euro mai multe persoane naive cărora le promitea că le poate rezolva diverse probleme, dat fiind funcția pe care o ocupa în cadrul Poliției Române.

Printre victimele escroacei s-a aflat și mama unui bebeluș de doar câteva luni, grav bolnav, care avea nevoie urgentă de intervenții chirurgicale într-un spital din Viena. Femeia a fost convinsă că ”bărbatul” care s-a oferit să o ajute chiar este polițist și i-a dat acestuia câteva mii de euro pentru a-i pregăti dosarul medical necesar operațiilor din Austria, programate pentru copilul ei. Intervențiile chirurgicale nu au mai avut loc, iar bebelușul a murit.

Impostoarea din Suceava, deghizată în bărbat polițist, a reușit să convingă și alți naivi care au dat bani convinși fiind că vor fi ajutați să se angajeze în poliție sau că-și vor primi înapoi permisul de conducere, suspendat de adevărații polițiști.

Andreea Rotari, cunoscută în Suceava pentru țepele date unor cetățeni care doreau să fenteze cumva legea pentru a-și rezolva problemele administrative, avea un scenariu extrem de bine pus la punct.

Profita de trăsăturile sale fizice masculine și se deghiza ușor în bărbat. Căuta în special pe internet victimele ideale, apoi le contacta pe messenger oferindu-și ajutorul. Avea o serie de conturi false pe Facebook, iar într-unul dintre ele se recomanda polițist în cadrul IJP Suceava pe care îl folosea pentru a aborda clienți aflați la ananghie. Construise o adevărată rețea de ”medici”, și persoane influente, cărora le făcuse conturi de Facebook (false, evident) și imagina dialoguri între acestea pe care ulterior escroaca le prezenta victimelor sale tocmai pentru a le căpăta încrederea. Se întâlnea chiar fizic cu victimele sale, deghizată în bărbat, și ajungea până acolo încât le solicita să se mute împreună pentru a încerca o relație de concubinaj.

Își adapta discursul la fiecare caz în parte, spunea că va cere șefilor din Poliție să aprobe transferul în orașul de domiciliu al victimei pentru a-i fi aproape, trimitea fotografii cu polițiști surprinși în exercițiul funcției pe stradă explicând că nu poate vorbi pentru că este la serviciu. Tot acest scenariu avea un singur scop, captarea atenției și câștigarea încrederii absolute. Ulterior trecea la atac și cerea bani pentru rezolvarea rapidă a problemelor.

Sumele de bani erau de ordinul sutelor de euro și chiar miilor de euro. Anchetatorii au fost surprinși de inteligența peste medie a femeii, care are capacitatea să identifice rapid persoane ușor de înșelat, dar și de periculozitatea acesteia care a dat dovadă de atâta cinism încât a profitat de disperarea mamei unui copil muribund.

”Periculozitatea inculpatei rezidă astfel în inteligenţa sa emoţională ridicată şi maniera ilicită în care îşi foloseşte această capacitate, ea detectând foarte rapid împrejurarea dacă persoana cu care vorbeşte poate fi indusă în eroare şi iniţiind de îndată, gradual, discuţii în acest scop. Modul în care inculpata construieşte un scenariu apt de păcăli persoana vătămată este bine pus la punct, incluzând invocarea unor detalii de natură publică, verificabile, şi care în mod reflex şi implicit dau interlocutorului senzaţia de verosimilitate asupra întregului scenariu care îi este prezentat”, se arată în motivarea instanței, potrivit rejust.ro.

Printre victimele sale, așa cum am arătat anterior, s-a aflat o tânără mamă care avea nevoie urgentă de ajutor pentru a-și duce copilul în Austria unde urma să fie supus unor intervenții chirurgicale. Copilul, un bebeluș de doar câteva luni, avea o malformație cardiacă, iar mama lui primise acordul să-l trateze de urgență la Viena. Trebuia să ajungă la spital la finalul lunii aprilie 2020. Tânăra făcuse un apel pe Facebook pentru a primi ajutor, iar mesajul ei a fost postat de oameni de bună credință pe mai multe grupuri.

Așa a aflat Rotari de drama tinerei pe care a abordat-o imediat în privat. Și-a oferit suportul și i-a promis că, în calitatea sa de polițist, o poate ajuta să rezolve mai repede și mult mai ieftin tot dosarul medical, dat fiind că știe medici importanți în sistem.

Tânăra mamă a căzut în plasa individei ”polițist”, fără să știe cu cine are de-a face. Era într-o situație disperată, tocmai de despărțise de tatăl copilului, și încerca de una singură să-și salveze bebelușul.

S-a împrumutat pe unde a putut de câteva mii de euro pe care i le-a înmânat personal polițistului care s-a oferit să o ajute. Nu și-a dat seama nicio clipă că are de-a face cu o femeie. A realizat că este victima unui escrocherii târziu, când a văzut că mult așteptatul dosar medical nu se finalizează. A fost motivul pentru care a decis să meargă la o publicație locală din Suceava pentru a cere ajutorul presei. I-a fost frică să apeleze la poliție, având în continuare reprezentarea că bărbatul care o înșelase chiar este angajat al IJP Suceava.

După apariția în presa locală a articolului despre această teribilă escrocherie, mama copilului a început să fie contactată de alte persoane care i-au mărturisit că și ele căzuseră în plasa ”polițistului” femeie.

Poliția a deschis o anchetă în acest caz, iar la perchezițiile făcute în casa impostoarei au fost găsite o serie de însemne falsificate care imitau părți componente ale uniformei de polițist, acte care atestau chipurile că femeia chiar este polițist la IPJ Suceava la ”compartimentul rutier”, "semnate" de șeful Poliției Locale. Deși erau falsuri grosolane au fost suficient de bune pentru a induce în eroare oameni aflați la necaz și care se agățau de orice pentru a-și rezolva problemele.

În acest caz au fost trimise în judecată trei persoane: polițista bărbat, Andreea Rotari, o tânără minoră, complice și un alt bărbat și el acuzat de complicitate.

Lăcrămioara Elena P., fata minoră, a fost condamnată vineri, 18 februarie, de Tribunalul din Suceava la măsura educativă a asistării zilnice pe o durată de 3 luni pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la înșelăciune. În această perioadă Lăcrămioara este obligată:

- să nu depăşească, fără acordul Serviciului de Probaţiune, limita teritorială a judeţului Suceava;

- să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Suceava la datele fixate de acesta;

- să urmeze cursuri de pregătire şcolară sau formare profesională;

- să se supună măsurilor de control.

Rotari a fost condamnată anterior de aceeași instanță la 5 (cinci) ani, 7 (șapte) luni și 10 (zece) zile. Sentința a rămas definitivă.

Complicele său, Cristian Gheorghe Peptănaru, a fost condamnat de Curtea de Apel Suceava la închisoare cu suspendare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Polițistul din Ploiești acuzat că ar fi violat o femeie admite că a întreţinut relaţii sexuale cu ea, dar cu ”consimțământ”
Polițistul din Ploiești acuzat că ar fi violat o femeie admite că a întreţinut relaţii sexuale cu ea, dar cu ”consimțământ”
Poliţistul de la secţia 4 Ploieşti acuzat de viol de către o femeie de 36 de ani susține că a chemat-o pe aceasta la el acasă şi că au întreţinut relaţii sexuale, dar au fost...
Ucraina anunță că a cheltuit 4 miliarde de dolari pe armament, pe fondul întârzierii ajutorului aliaților. „Consecinţe negative pentru buget” FOTO
Ucraina anunță că a cheltuit 4 miliarde de dolari pe armament, pe fondul întârzierii ajutorului aliaților. „Consecinţe negative pentru buget” FOTO
Ministrul de finanţe ucrainean, Serghei Marcenko, a anunțat că Ucraina a cheltuit 4 miliarde de dolari pentru achiziţionarea de armament, în încercarea de a compensa deficitul de arme şi...
#Escrocherie, #politist, #fals, #mama, #bebelus, #inselaciune, #bani, #suceava Andreea Rotari , #politie