Cum a înșelat mai mulți primari un șarlatan ”angajat” la ”Doi și-un sfert”: ”Aștia nu-s oameni la care să te duci tu cu un parfum”

Sambata, 30 Iulie 2022, ora 03:40
6293 citiri
Cum a înșelat mai mulți primari un șarlatan ”angajat” la ”Doi și-un sfert”: ”Aștia nu-s oameni la care să te duci tu cu un parfum”
Un escroc a fost condamnat la închisoare pentru trafic de influență FOTO national.ro

Trei ani de închisoare cu suspendare și plata unei amenzi penale în valoare de 6000 de lei este pedeapsa pe care a primit-o un escroc român care a încercat să câștige bani folosindu-se de slăbiciunea unor primari din mediul rural în fața organelor de control ale statului.

Marius Vlaicu se recomanda primarilor de comună drept angajat al unor ”servicii”, de la ”Doi și-un sfert” (Direcția Generală de Protecție Internă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne n.r.) cu relații importante în Ministerul de Interne, la DNA, DGA sau la ”antifraudă” și lăsa să se înțeleagă că poate pune o vorbă bună pentru ca polițiștii să renunțe la anchetele demarate care vizau primăriile conduse de edilii abordați.

Vlaicu se folosea de informații reale, publice, care aveau legătură cu anumite dosare penale sau controale în care erau implicați primarii și pe aceștia îi aborda, mizând pe faptul că oamenii erau interesați să scape de necaz contra unor sume de bani.

Banii oferiți de primari ar fi trebuit să ajungă, conform promisiunilor făcute de șarlatan, la șefi din poliție, aceștia fiind dispuși ”să mai taie sau să mai adauge în hârtii”, dacă primarii anchetați colaborau. Ca să ridice miza, Marius Vlaicu avea grijă să le ofere edililor informații ”secrete” venite direct din poliție sau DNA și le spunea acestora că au câte 20 de dosare penale în lucru, iar ”filajul” bântuie prin comună, dar că el poate interveni în scopul de a rezolva favorabil aceste dosare.

Prețul nu era unul foarte mic, a avut grijă să avertizeze Vlaicu pentru că polițiștii care ar fi avut puterea să aranjeze dosarele nu erau ”oameni care să te duci tu cu un parfum, o sticlă de whisky, cu un pachet de cafea și așa mai departe”, sugerând în acest fel că vor trebui să ofere o sumă de bani cu titlu de mită, dar fără să precizeze cuantumul.

Primarul din comuna giurgiuveană Adunații Copăceni s-a ținut tare în fața acestei oferte și l-a denunțat pe ”ofițerul de la Doi și-un sfert” la Direcția Generală Anticorupție, instituție care a și început interceptările, de data aceasta reale. Primarul, cu ”filajul” pe urme a acceptat să se întâlnească cu omul de la ”Doi și-un sfert” și i-a oferit acestuia banii solicitați necesari pentru ungerea polițiștilor care făceau cercetări în primărie.

Astfel, Marius Vlaicu a căzut în plasa propriei șarlatanii, fiind prins în flagrant delict în momentul în care primea 5000 de lei de la primarul pe care trebuia să-l scape de dosare.

Cu ocazia verificărilor, ofițerii de la DGA au descoperit că Vlaicu circula cu permis de conducere fals, emis în Republica Moldova, motiv pentru care pe lângă acuzațiile de trafic de influență a fost acuzat și pentru uz de fals și conducerea unui autovehicul cu permisul anulat.

Pe lângă închisoarea de trei ani cu suspendare și plata amenzii penale de 6000 de lei, șarlatanul are de plătit acum și 18.000 lei reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat.

Sentința Tribunalului Giurgiu, din 28 iulie 2022, nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel în termen de zece zile de la pronunțare.

Quarterly Report - Editia 4

Şeful unui post de poliţie din mediul rural, reținut pentru că ar fi luat mită de la un om de afaceri. Reacția conducerii IPJ Maramureș
Şeful unui post de poliţie din mediul rural, reținut pentru că ar fi luat mită de la un om de afaceri. Reacția conducerii IPJ Maramureș
Șeful unui post de poliție din localitatea Băiuț, Maramureș, a fost reținut de ofițerii Direcţiei Generale Anticorupţie, care îl suspectează că a primit mită de la un om de afaceri din...
Rareș Hopincă avertizează că Sectorul 2 suferă prejudicii de milioane de euro din cauza conflictului dintre primarul de sector Radu Mihaiu și Nicușor Dan
Rareș Hopincă avertizează că Sectorul 2 suferă prejudicii de milioane de euro din cauza conflictului dintre primarul de sector Radu Mihaiu și Nicușor Dan
Candidatul PSD-PNL la Primăria Sectorului 2, Rareș Hopincă, îl acuză marți, 28 mai, pe Nicușor Dan că va distruge lucrările făcute în campania electorală de Radu Mihaiu pe strada...
#Escrocherie, #primari, #giurgiu, #DGA, #DGIPI, #filaj , #anticoruptie