Antrenoarea "de gheață" din patinaj, Eteri Tutberidze îl ia peste picior pe șeful CIO. Putin o susține

Luni, 21 Februarie 2022, ora 09:09
12101 citiri
Antrenoarea "de gheață" din patinaj, Eteri Tutberidze îl ia peste picior pe șeful CIO. Putin o susține
Eteri Tutberidze și Kamila valieva

Niciodată nu s-a creat atâta vâlvă în jurul probei de patinaj artistic feminin de la Jocurile Olimpice. Iar reacțiile nu s-au stins nici acum.

Comitetul Olimpic Rus a câștigat medalia de aur, prin Anna Shcerbakova, Alexandra Trusova a venit pe doi, iar Kamila Valieva, sportiva de 15 ani aflată în centrul unui scandal de dopaj, a încheiat în lacrimi pe locul al patrulea.

După competiîie, rușii s-au purtat de parcă a căzut cerul pe ei. Scherbakova a declarat că se simte goală pe dinăuntru, din cauza evenimentelor care au avut delegația rusă în centru. Trusova a răbufnit, spunând că nu va mai patina niciodată, că urăște patinajul și că toată lumea are un aur, doar ea nu.

Iar Valieva a încheiat în lacrimi concursul. Colac peste pupăză, a mai fost luată și la rost de Eteri Tutberidze după concurs. O reacție rece și înfiorătoare, cum avea să declare președintele Comitetului Internațional Olimpic Thomas Bach.

Într-un comentariu pe instagram, Tutberidze a ironizat declarația lui Bach: "Mulțumesc celor care mă susțin. Sunt confuză și acum după analiza muncii noastre făcute de stimabilul domn Bach".

Eteri Tutberidze n-are de ce să își facă griji atât timp cât va scoate campioane. Iar Kremlinul, prin vocea lui Dmitry Peskov, purtător de cuvânt al lui Putin, a declarat referindu-se la Tutberidze că "severitatea antrenorului este un element cheie dacă dorești performanșe în sport. Domnul Bach este o persoană cu autoritate în sport, îi respectăm opinia, dar asta nu înseamnă că trebuie să și fim de acord cu ea".

#Eteri Tutberidze, #Kamila Valieva, #Jocurile Olimpice de iarna, #JO 2022 , #Jocurile Olimpice de Iarna