Despre Eugen Bejinariu

Eugen Bejinariu este deputat PSD, are 49 de ani, este casatorit si are un copil.

Eugen Bejinariu este atestat ca expert contabil, a absolvit Institutul militar de ofiteri activi si Academia de Studii Economice Bucuresti, Facultatea de Comert, precum si Colegiul National de Aparare.

Eugen Bejinariu a gestionat ca interimar treburile curente ale Guvernului Romaniei intre 21 decembrie si 28 decembrie 2004, ca urmare a demisiei primului-ministru Adrian Nastase.

Adrian Nastase si-a dat atunci demisia ca urmare a infrangerii in alegerile prezidentiale din decembrie 2004, in fata lui Traian Basescu.

Bejinariu a fost numit ca interimar de catre noul presedinte ales, Traian Basescu, la propunerea lui Adrian Nastase. Confirmarea numirii lui Bejinariu a implicat o activitate limitata la perioada de tranzitionare a Guvernului Nastase la Guvernul premierului desemnat, Calin Popescu-Tariceanu, care a intrat in functie la 29 decembrie 2004.

Functia anterioara a lui Bejinariu a fost cea de sef al Departamentului Protocolului de Stat.

Eugen Bejinariu candideaza in colegiul nr. 8 pentru un mandat de deputat, in circumscriptia Suceava.

Studii

• Institutul militar de ofiteri activi - specialitatea finante;

• Academia de Studii Economice Bucuresti, Facultatea de Comert;

• Curs postuniversitar de management din cadrul Academiei de Studii Economice Bucuresti;

• Curs postuniversitar Managementul Afacerilor din cadrul Academiei de Studii Economice Bucuresti;

• Colegiul National de Aparare

Atestari: Expert contabil - la Corpul Expertilor Contabili Autorizati din România

Activitate profesionala

• Ofiter activ in cadrul M.Ap.N.; • Director Economic la Sectia Parchetelor Militare din Parchetul de pe langa Curtea Suprema de Justitie; • Director General - Regia Autonoma - Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat. • A gestionat ca interimar treburile curente ale Guvernului Romaniei intre 21 decembrie si 28 decembrie 2004, ca urmare a demisiei primului-ministru Adrian Nastase, a carui demisie a fost determinata de infrangerea sa de catre Traian Basescu in alegerile prezidentiale din 2004.

Cu acea ocazie Bejinariu a fost numit ca interimar de catre noul presedinte ales, Traian Basescu, la propunerea lui Adrian Nastase.

Confirmarea numirii lui Bejinariu a implicat o activitate limitata la perioada de tranzitionare a Guvernului Nastase la Guvernul premierului desemnat, Calin Popescu-Tariceanu, care a intrat in functie la 29 decembrie 2004.

• 2004-prezent – deputat PSD de Suceava

Eugen Bejinariu
Eugen Bejinariu

Data nasterii: 28 ianuarie 1959, Suceava, Romania

Cariera:  Ofiter, director RA-APPS, deputat

Evenimente importante:  Premier interimar, 7 zile, in decembrie 2004, dupa demisia lui Adrian Nastase

Daca detineti informatii relevante, poze, inregistrari audio sau video inedite cu Eugen Bejinariu, le puteti trimite la adresa de e-mail redactia@ziare.com.