Bejinariu scapa de urmarire penala gratie deputatilor chiulangii. Seful pe linie de partid ii cere demisia, dar va ramane candidat PSD

Luni, 28 Noiembrie 2016, ora 17:05
4645 citiri
Bejinariu scapa de urmarire penala gratie deputatilor chiulangii. Seful pe linie de partid ii cere demisia, dar va ramane candidat PSD
Foto: Realitatea TV

Deputatii s-au prezentat in numar mic la sedinta convocata pentru avizarea urmaririi penale a lui Eugen Bejinariu, asa ca plenul a fost suspendat, urmand ca o noua convocare sa fie facuta saptamana viitoare.

Ca urmare a acestei amanari, secretarul general al PSD a declarat ca Bejinariu trebuie sa isi dea demisia din Parlament.

DNA a cerut la inceputul saptamanii trecute aviz de la Camera Deputatilor pentru urmarirea penala a deputatului PSD Eugen Bejinariu, in dosarul "Microsoft 2".

Luni, Comisia Juridica a avizat favorabil cererea DNA, insa votul decisiv este, potrivit legii, al plenului.

La sedinta de plen nu au fost insa prezenti decat 130 de deputati din totalul de 353.

"Neavand cvorumul de sedinta de 177, suspendam sedinta", a anuntat presedintele interimar al Camerei Deputatilor, Florin Iordache.

Totodata, s-a decis ca Biroul Permanent al Camerei Deputatilor sa se reuneasca luni, 5 decembrie, la ora 15:00, ca sa stabileasca data unei noi sedinte de plen.

Pana atunci, deputatul PSD Eugen Bejinariu, in Parlament din 2004, isi poate continua campania electorala, el ocupand primul loc pe lista PSD in judetul Suceava, tot la Camera Deputatilor.

Totusi, deputatul Marian Neacsu, secretarul general al PSD, a declarat ca i se va cere lui Eugen Bejinariu sa isi depuna demisia din Parlament, inclusiv daca va castiga un nou mandat, informeaza News.ro.

"Nu va beneficia de nicio umbrela a PSD. Noi ii cerem demisia acum si speram ca aceasta demisie sa ramana si pentru viitorul mandat. Daca domnia sa aduce prejudicii de imagine partidului, atunci e necesar sa i se aplice o sanctiune care poata sa mearga pana la excludere. Este pozitia mea personala", a sustinut Marian Neacsu, explicand ca in momentul de fata Eugen Bejinariu nu poate fi retras de pe lista de candidati pentru ca listele depuse la BEC sunt definitive.

Procurorii spun ca prejudiciul adus statului prin hotararile de guvern incheiate la initiativa si cu sustinerea lui Eugen Bejinariu, fost secretar de stat in Guvernul Nastase, ar fi prejudiciat statul cu 66.965.343 de dolari, suma care a reprezentat un folos patrimonial necuvenit pentru compania Fujitsu Siemens Computers GmbH.

#lipsa cvorum aviz Bejinariu DNA , #stiri Eugen Bejinariu