Cererea de urmarire penala a lui Eugen Bejinariu a fost respinsa de deputatii juristi, la propunerea lui Nicolicea

Miercuri, 17 Mai 2017, ora 11:08
5482 citiri
Cererea de urmarire penala a lui Eugen Bejinariu a fost respinsa de deputatii juristi, la propunerea lui Nicolicea
Foto: Hepta.ro

Comisia Juridica a Camerei Deputatilor a adoptat, miercuri, cu 16 voturi pentru, 7 voturi impotriva si o abtinere, raportul de respingere a cererii de incepere a urmaririi penale a deputatului PSD Eugen Bejinariu, fost ministru.

Presedintele Comisiei juridice a Camerei, Eugen Nicolicea, a precizat ca raportul a fost motivat de constatarea ca infractiunile imputate acestuia nu existau la data comiterii faptelor.

"Domnul Nicolicea (presedintele comisiei - n.red.) a propus in Comisia Juridica respingerea urmaririi penale in cazul Bejinariu, motivand ca semnarea celor doua contracte a avut loc anterior intrarii in vigoare a abuzului in serviciu, respectiv 2.12.2014", a precizat deputatul PNL Florin Roman.

Comisia Juridica a Camerei a reluat, luni, procedurile in cazul solicitarii de incuviintare a urmaririi penale a deputatului PSD Eugen Bejinaru, ca urmare a scrisorii transmise de procurorul general Augustin Lazar.

Nicolicea a aratat ca ar fi vrut sa vada, in scrisoarea transmisa de procurorul general, punctul de vedere al Parchetului General cu privire la decizia CCR referitoare la abuzul in serviciu (fapta pentru care s-a facut solicitarea - n.red.), dar si la interdictia de a ancheta faptele comise in calitate de ministru cand s-a discutat despre OUG 13.

"Putem sa studiem (rechizitoriul - n.red.) pana miercuri si sa dam votul miercuri sau joi", a mai spus Nicolicea.

El l-a contrazis, totodata, pe procurorul general Augustin Lazar, mentionand ca urmarirea penala a celorlalte persoane din dosar nu este discriminatorie, intrucat acestea nu au avut calitatea de ministri.

"Nu se poate crea o situatie discriminatorie. Discriminare e atunci cand compari persoane in aceeasi situatie. Aici e vorba de ministru, celelalte persoane nu au fost ministri, nu prea e discriminare", a spus Nicolicea.

Procurorul general Augustin Lazar i-a transmis, luni, o scrisoare presedintelui Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, in care ii adreseaza rugamintea de a urgenta procedurile in cazul solicitarii de incepere a urmarii penale in cazul fostului ministru Eugen Bejinariu.

Procurorul general precizeaza, totodata, ca lipsa unui raspuns la cererea formulata in luna noiembrie 2016 impiedica solutionarea cauzei, afectand totodata principiile aflarii adevarului si termenul rezonabil al procesului penal prevazute de Codul de Procedura Penala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#respingere cerere urmarire penala Bejinariu, #Comisia Juridica urmarire penala Bejinariu, #Nicolicea urmarire penala Bejinariu , #stiri Eugen Bejinariu