Cererea de urmarire penala a lui Eugen Bejinariu a fost respinsa de deputatii juristi, la propunerea lui Nicolicea

Miercuri, 17 Mai 2017, ora 11:08
5385 citiri
Cererea de urmarire penala a lui Eugen Bejinariu a fost respinsa de deputatii juristi, la propunerea lui Nicolicea
Foto: Hepta.ro

Comisia Juridica a Camerei Deputatilor a adoptat, miercuri, cu 16 voturi pentru, 7 voturi impotriva si o abtinere, raportul de respingere a cererii de incepere a urmaririi penale a deputatului PSD Eugen Bejinariu, fost ministru.

Presedintele Comisiei juridice a Camerei, Eugen Nicolicea, a precizat ca raportul a fost motivat de constatarea ca infractiunile imputate acestuia nu existau la data comiterii faptelor.

"Domnul Nicolicea (presedintele comisiei - n.red.) a propus in Comisia Juridica respingerea urmaririi penale in cazul Bejinariu, motivand ca semnarea celor doua contracte a avut loc anterior intrarii in vigoare a abuzului in serviciu, respectiv 2.12.2014", a precizat deputatul PNL Florin Roman.

Comisia Juridica a Camerei a reluat, luni, procedurile in cazul solicitarii de incuviintare a urmaririi penale a deputatului PSD Eugen Bejinaru, ca urmare a scrisorii transmise de procurorul general Augustin Lazar.

Nicolicea a aratat ca ar fi vrut sa vada, in scrisoarea transmisa de procurorul general, punctul de vedere al Parchetului General cu privire la decizia CCR referitoare la abuzul in serviciu (fapta pentru care s-a facut solicitarea - n.red.), dar si la interdictia de a ancheta faptele comise in calitate de ministru cand s-a discutat despre OUG 13.

"Putem sa studiem (rechizitoriul - n.red.) pana miercuri si sa dam votul miercuri sau joi", a mai spus Nicolicea.

El l-a contrazis, totodata, pe procurorul general Augustin Lazar, mentionand ca urmarirea penala a celorlalte persoane din dosar nu este discriminatorie, intrucat acestea nu au avut calitatea de ministri.

"Nu se poate crea o situatie discriminatorie. Discriminare e atunci cand compari persoane in aceeasi situatie. Aici e vorba de ministru, celelalte persoane nu au fost ministri, nu prea e discriminare", a spus Nicolicea.

Procurorul general Augustin Lazar i-a transmis, luni, o scrisoare presedintelui Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, in care ii adreseaza rugamintea de a urgenta procedurile in cazul solicitarii de incepere a urmarii penale in cazul fostului ministru Eugen Bejinariu.

Procurorul general precizeaza, totodata, ca lipsa unui raspuns la cererea formulata in luna noiembrie 2016 impiedica solutionarea cauzei, afectand totodata principiile aflarii adevarului si termenul rezonabil al procesului penal prevazute de Codul de Procedura Penala.

Citește și:
Mizele conflictelor dintre PNL și PSD. De ce țin social-democrații pe ace legile Educației
Mizele conflictelor dintre PNL și PSD. De ce țin social-democrații pe ace legile Educației
PNL și PSD se află în mijlocul mai multor tensiuni, atât din cauza legilor Educației criticate în spațiul public de mai mulți social-democrați, dar și a taxei de solidaritate față de...
George Simion despre candidatura la prezidențiale: ”Nu aş putea să vă dau un răspuns”
George Simion despre candidatura la prezidențiale: ”Nu aş putea să vă dau un răspuns”
Liderul PSD George Simion a declarat, marţi, în emisiunea Proiect de Ţară România de la Prima News TV, despre o candidatură la prezidenţiale, că mai demult excludea dar acum nu exclude în...