Deputatii mai fac o ultima sfortare: O noua tentativa de vot in plen in cazul Bejinariu

Miercuri, 30 Noiembrie 2016, ora 14:40
2664 citiri
Deputatii mai fac o ultima sfortare: O noua tentativa de vot in plen in cazul Bejinariu
Foto: Realitatea TV

Presedintele Camerei Deputatilor, social-democratul Florin Iordache, a declarat, miercuri, ca atat acum, cat si in viitorul Parlament PSD va vota pentru avizarea inceperii urmaririi penale in cazul colegului Eugen Bejinariu, cercetat de DNA.

Seful Camerei a convocat saptamana viitoare o noua reuniune a plenului pentru a dezbate acest caz.

Florin Iordache a spus, intr-o conferinta de presa tinuta la Alba Iulia, ca si deputatii PSD din Comisia Juridica au votat pentru avizarea inceperii urmaririi penale, dar nu s-a putut da votul in plen, pentru ca nu a fost cvorum de sedinta.

"Deputatii PSD, si in comisie, au votat pentru. Din punctul nostru de vedere, nu Parlamentul este cel care face justitie si nu noi hotaram vinovatii sau nevinovatii, de aceea, am si convocat si saptamana viitoare o noua reuniune a plenului. Din pacate, luni, nu au fost decat 130 de colegi si trebuiau sa fie minimum 177. Mai facem o incercare saptamana viitoare, dupa care, din pacate, actualul Parlament nu mai lucreaza si va veni viitorul Parlament, dar raportul Comisiei Juridice in care noi am cerut si am aprobat inceperea urmaririi penale va ramane", s spus Iordache.

Presedintele Camerei Deputatilor a adaugat ca viitorul Parlament va incepe cu acest proiect care vizeaza inceperea si avizeaza inceperea urmaririi penale in cazul deputatului Eugen Bejinariu.

"In acelasi timp, prin vocea secretarului general, Marian Neacsu, noi am cerut lui Eugen Bejinariu sa-si dea demisia, e un gest de onoare, si pana la urma, repet, nu noi trebuie sa hotaram vinovatii sau nevinovatii. Vinovatia o hotareste instanta, acolo se prezinta probe, se discuta punctual si nu noi hotaram".

Procurorii DNA vor sa il puna sub acuzare pe Eugen Bejinariu pentru ca, in perioada in care a fost ministru pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului, incalcand dispozitiile privind achizitiile publice, a initiat si a sustinut proiectele de hotarari prin care s-a aprobat incheierea, intre Guvern si Fujitsu Siemens Computers GmbH, a unui contract comercial de inchiriere de licente referitor la produsele Microsoft, invocandu-se, in mod nereal, calitatea companiei de unic distribuitor pentru aceste produse, in scopul favorizarii acesteia prin evitarea organizarii unei licitatii publice.

Prejudiciul produs statului prin aceste contracte a fost estimat de procurorii DNA la aproape 67 de milioane de dolari, suma care a reprezentat un folos patrimonial necuvenit pentru compania Fujitsu Siemens Computers GmbH.

#PSD Eugen Bejinariu DNA , #stiri Eugen Bejinariu
Comentarii