Dosarul licentelor Microsoft Eugen Bejinariu, audiat: A negat ca ar fi luat spaga

Miercuri, 16 Iulie 2014, ora 17:36
2069 citiri
Dosarul licentelor Microsoft Eugen Bejinariu, audiat: A negat ca ar fi luat spaga
Foto: Digi 24

Fostul sef al Secretariatului General al Guvernului (SGG) Eugen Bejinariu a fost audiat la DNA, miercuri, in dosarul contractelor paguboase privind achizitia de licente educationale.

La iesirea din sediul DNA, deputatul PSD a fost intrebat daca s-au luat spagi in acest dosar, el raspunzand ca nu stie.

"Tot ce mi-am amintit i-am spus doamnei procuror. Altceva nu am de comentat", a declarat Eugen Bejinariu, citat in calitate de martor.

De asemenea, acesta a negat ca ar fi primit spaga, in perioada in care lucra la Guvern, in mandatul de premier al lui Adrian Nastase, precizand de asemenea ca nu stie daca au ajuns spagi la cabinetul fostului premier PSD.

Noi audieri in dosarul licentelor Microsoft: Un ministru din Guvernul Ponta, chemat la DNA (Video)

In acest dosar, au mai fost chemati la audieri la DNA Ion Moraru, actualul sef al SGG, precum si ministrul delegat pentru Invatamant Superior, Mihnea Costoiu, si fostul secretar de stat din Ministerul Societatii Informationale Ioan Cordos.

Dosarul licentelor de milioane de euro: Fost secretar de stat audiat la DNA

De asemenea, conducerea Microsoft Romania a fost chemata la audieri la sediul Directiei Nationale Anticoruptie. Membri ai conducerii filialei romanesti a companiei IT au fost chemati ca martori in cazul negocierilor purtate cu statul roman, anuntul fiind facut luni.

Conducerea Microsoft Romania, chemata la DNA (Video)

In perioada 2004-2009, Ministerul Educatiei a semnat contracte de inchiriere si extindere a licentelor educationale destinate unitatilor de invatamant pentru care a platit o suma de aproximativ de 9 milioane de euro.

Conform comunicatului DNA, au fost inchiriate aproape 200.000 de licente pentru softuri si sisteme de operare necesare calculatoarelor din scoli, achizitionate in perioada 2001-2008, "existand indicii privind crearea unei obligatii de plata a unui pret cu aproximativ 5,4 milioane euro mai mare decat pretul pentru inchirierea licentelor efectiv utilizabile (contractul in valoare de 105 milioane de dolari a fost derulat in perioada 2004-2009) ".

F.N.

#Eugen Bejinariu audiat DNA, #Eugen Bejinariu dosar licente, #audieri DNA dosar licente, #dosar licente educationale , #stiri Eugen Bejinariu