Vice PSD, despre ONG-ul lui Tariceanu: Ar putea deveni partid, dupa modelul PMP. Poate refacem USL

Vineri, 13 Iunie 2014, ora 19:43
2500 citiri
Vice PSD, despre ONG-ul lui Tariceanu: Ar putea deveni partid, dupa modelul PMP. Poate refacem USL
Foto: Newsbucovina.ro

Vicepresedintele PSD Eugen Bejinariu considera ca ar fi bine ca noul ONG lansat de Calin Popescu Tariceanu, Grupul de Initiativa pentru pastrarea identitatii liberale, sa se apropie de PSD, vazand posibila chiar infiintarea unui noi partid, dupa modelul Miscarii Populare.

Joi seara, Calin Popescu Tariceanu a afirmat ca nu confirma, dar nici nu infirma o posibila apropiere a nou-infiintatului grup de PSD.

Tariceanu vrea sa-si trasforme ONG-ul in partid: Nici nu confirm, nici nu infirm apropierea de PSD

"Ar fi foarte bine, din punctul meu de vedere, sa se apropie de PSD. Si cred ca e o varianta foarte buna si pentru dl Tariceanu, in conditiile in care in care l-am sustinut sa fie presedintele Senatului", a declarat Eugen Bejinariu, pentru Ziare.com.

Acesta considera ca ONG-ul fostului premier ar putea fi un prim pas catre refacerea USL.

"E un grup nesemnificativ deocamdata, ca sa fie luat foarte mult in considerare. Daca depune efort si reuseste sa adune mai multa lume din zona liberala, e posibil sa ajungem si la varianta pe care am tot spus-o de foarte multe ori, in sensul de a reface USL", a subliniat deputatul PSD.

Iohannis: Formatiunea lui Tariceanu, creata si hranita de PSD

Reactia PNL la ONG-ul lui Tariceanu: Tradare pentru PSD!

Social-democratul sustine insa ca exista si o conditie pentru ca noul grup al liberalilor "sa poata fi luat in seama": "Sa aiba un grup semnificativ. Asa, daca vii cu 3-4 oameni, nu cred ca inseamna foarte mult".

Intrebat daca ar putea ca acest ONG sa se apropie de PSD, Eugen Bejinariu a raspuns: "Da, cum sa nu? Cu mare drag. Sigur".

"Dar ma gandesc ca deja formula e consacrata, cu Miscarea Populara in care a aparut ONG-ul intai, sau Fundatia, si dupa aceea s-a transformat in partid. Ma gandesc ca poate sa faca si dl Calin Popescu Tariceanu acelasi lucru. Si ii urez succes chiar", a completat vicepresedintele PSD.

Acesta considera, insa, ca grupul ramane mai degraba in aceasta forma, decat sa fie absorbit in PSD, subliniind ca membrii acestuia "vor sa ramana cu identitatea liberala, cu optiunile lor de dreapta".

Tariceanu atrage mai multi parlamentari din PNL - vezi cine sunt

Tariceanu isi lanseaza grupul cu gandul la ABBA: "I have a dream"

Calin Popescu Tariceanu si-a lansat, joi, organizatia intitulata "Grupul de Initiativa pentru pastrarea identitatii liberale", acuzand actuala conducere a PNL ca preda partidul in bratele lui Traian Basescu.

Liberalul a subliniat ca doreste sa-si transforme Grupul de Initiativa intr-un "partid autentic liberal in Romania". De asemenea, a precizat ca nu il deranjeaza aluziile legate de o posibila apropiere e PSD: "Nu o confirm, dar nu o infirm".

In schimb, purtatorul de cuvant al PNL, Cristina Pocora, considera ca noua constructia a fostului premier liberal este o forma de tradare pentru PSD, care l-a sustinut pe acesta pentru functia de presedinte al Senatului.

Printre parlamentarii care s-au alaturat ONG-ului lui Tariceanu se numara doi senatori si 12 deputati, inclusiv Daniel Chitoiu, Mihai Stanisoara, Andrei Gerea, Daniel Barbu si Gratiela Gavrilescu, precum si fostul ministru Radu Stroe.

Este o utopie să sperăm că am putea ajunge în 15 minute la birou, în Capitală? Haosul din teren: "La noi îți faci cartierul cum vrei, îți faci pasajele tale”
Este o utopie să sperăm că am putea ajunge în 15 minute la birou, în Capitală? Haosul din teren: "La noi îți faci cartierul cum vrei, îți faci pasajele tale”
Calvarul orelor pierdute în trafic, poluarea și stresul de a alege un mijloc de transport comod și eficient sunt strâns legate de deplasarea zilnică la locul de muncă al locuitorilor...
Opinie: Pentru cine lucrează DNA? Pentru SRI, PNL și PSD?
Opinie: Pentru cine lucrează DNA? Pentru SRI, PNL și PSD?
Politicul și Justiția sunt în simbioză, primii au nevoie de ajutor, instrumente de atac și șantaj în campania electorală, în vreme ce ceilalți sunt lacomi de bani, funcții și putere....
#Eugen Bejinariu ONG Tariceanu, #Tariceanu Grup Initiativa liberali, #Bejinariu grup liberali Tariceanu, #ONG Tariceanu PSD , #stiri Eugen Bejinariu