Ziua simularilor in Bucuresti

Marti, 26 Februarie 2008, ora 13:17
1627 citiri
Ziua simularilor in Bucuresti

Elevii Liceului "Eugen Lovinescu" din Capitala si bucurestenii care au fost prezenti in zona primariei Sectorului 2 in jurul orei 11:00 au avut ocazia sa afle cum trebuie sa reactioneze in cazul unui cutremur sau al unui accident rutier grav, anunta Amos News.

La Liceul Lovinescu, situatia tactica va presupune producerea unui cutremur de pamant cu magnitudinea de 6,7 grade pe scara Richter, resimtit in Bucuresti pe durata a 47 de secunde, urmat de 2 replici nesemnificative. In urma seismului se produc avarii ale utilitatilor publice care duc la incendii, mai multe persoane pierzandu-si viata.

Actiunea este organizata de Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta Sector 6, cu sprijinul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Dealu Spirii" al Municipiului Bucuresti si al Prefecturii Municipiului Bucuresti.

Primaria Sectorului 2 nu s-a lasat mai prejos si, considerand ca ora 11:00 este o ora la care traficul in Capitala este cat de cat rezonabil, a facut o simulare de accident rutier deosebit de grav, in cadrul prezentarii proiectului "Sistem de interventii complexe in situatii de urgenta".

Scenariul simularii prevede un accident rutier cu raniti, izbucnirea unui incendiu si stingerea acestuia, masini de descarcerare venite in tromba la fata locului pentru a scoate victimele, masini de salvare si acordarea primului-ajutor din ambulantele Primariei sectorului 2 dotate cu tehnica de ultima generatie.

Cu aceasta ocazie, Primaria a prezentat si ultimele achizitii in materie de autovehicule: 3 ambulante prevazute cu aparatura pentru analize medicale de ultima generatie si 3 autospeciale - una de stins incendii si doua de descarcerare.

La eveniment au fost invitati sa participe reprezentanti ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Dealul Spirii" al Municipiului Bucuresti, conducerii Ministerului Sanatatii si ai spitalelor de urgenta.

Citește și:
Recomandările pompierilor după tragedia din București, unde trei copii au murit intoxicați cu fum
Recomandările pompierilor după tragedia din București, unde trei copii au murit intoxicați cu fum
ISU București-Ilfov a transmis un set de recomandări pentru părinți după incendiul din București în care trei copii de doi, trei și șase ani au murit intoxicați cu fum. Pompierii...
Soția unui lider politic important din vestul țării, implicată într-un accident rutier cu mașina de lux VIDEO
Soția unui lider politic important din vestul țării, implicată într-un accident rutier cu mașina de lux VIDEO
Soţia preşedintelui Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Romeo Dunca, Valentina Timoşciuk, a fost implicată, vineri, într-un accident rutier produs pe bulevardul Revoluţiei din 1989, chiar...