Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ziua simularilor in Bucuresti

Marti, 26 Februarie 2008, ora 13:17
1701 citiri
Ziua simularilor in Bucuresti

Elevii Liceului "Eugen Lovinescu" din Capitala si bucurestenii care au fost prezenti in zona primariei Sectorului 2 in jurul orei 11:00 au avut ocazia sa afle cum trebuie sa reactioneze in cazul unui cutremur sau al unui accident rutier grav, anunta Amos News.

La Liceul Lovinescu, situatia tactica va presupune producerea unui cutremur de pamant cu magnitudinea de 6,7 grade pe scara Richter, resimtit in Bucuresti pe durata a 47 de secunde, urmat de 2 replici nesemnificative. In urma seismului se produc avarii ale utilitatilor publice care duc la incendii, mai multe persoane pierzandu-si viata.

Actiunea este organizata de Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta Sector 6, cu sprijinul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Dealu Spirii" al Municipiului Bucuresti si al Prefecturii Municipiului Bucuresti.

Primaria Sectorului 2 nu s-a lasat mai prejos si, considerand ca ora 11:00 este o ora la care traficul in Capitala este cat de cat rezonabil, a facut o simulare de accident rutier deosebit de grav, in cadrul prezentarii proiectului "Sistem de interventii complexe in situatii de urgenta".

Scenariul simularii prevede un accident rutier cu raniti, izbucnirea unui incendiu si stingerea acestuia, masini de descarcerare venite in tromba la fata locului pentru a scoate victimele, masini de salvare si acordarea primului-ajutor din ambulantele Primariei sectorului 2 dotate cu tehnica de ultima generatie.

Cu aceasta ocazie, Primaria a prezentat si ultimele achizitii in materie de autovehicule: 3 ambulante prevazute cu aparatura pentru analize medicale de ultima generatie si 3 autospeciale - una de stins incendii si doua de descarcerare.

La eveniment au fost invitati sa participe reprezentanti ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Dealul Spirii" al Municipiului Bucuresti, conducerii Ministerului Sanatatii si ai spitalelor de urgenta.

Elicea uriașă amplasată pe legendarul cabaret Moulin Rouge s-a prăbușit. Fațada a fost avariată, dar nu sunt victime VIDEO
Elicea uriașă amplasată pe legendarul cabaret Moulin Rouge s-a prăbușit. Fațada a fost avariată, dar nu sunt victime VIDEO
Elicea amplasată pe legendarul cabaret Moulin Rouge, situat în cartierul Pigalle din Paris, s-a desprins şi au căzut în noaptea de miercuri 24 spre joi 25 aprilie, între orele 2.00 şi 3.00,...
Mașină cuprinsă de flăcări în curtea unei societăți comerciale. Cauza probabilă a incendiului VIDEO
Mașină cuprinsă de flăcări în curtea unei societăți comerciale. Cauza probabilă a incendiului VIDEO
ISU Arad au anunțat că o maşină a fost distrusă, miercuri, 24 aprilie, într-un incendiu care a izbucnit în curtea unei societăţi comerciale din Arad. Focul a pornit de la scântei...
#simulare, #incendiu, #seism, #accident, #victime, #ISU , #stiri Eugen Lovinescu