Trei ministere decid soarta fetitei de 11 ani gravida cu unchiul sau

Miercuri, 25 Iunie 2008, ora 13:28

   

Trei ministere decid soarta fetitei de 11 ani gravida cu unchiul sau
Reprezentanti ai Ministerului Sanatatii, ai Ministerului Justitiei, ai Ministerului Muncii si ai Autoritatii Nationale pentru Protectia Drepturilor Copilului se reunesc, miercuri, in jurul orei 15:00, in cadrul unei comisii speciale pentru a analiza soarta fetitei de 11 ani, insarcinata dupa ce unchiul sau de 19 ani a violat-o.

"Azi (miercuri n.r.) se va infiinta o comisie care sa analizeze cazul minorei. Comisia va fi formata din reprezentanti ai Ministerului Sanatatii, Ministerului Justitiei, Ministerului Muncii si ai Autoritatii Nationale pentru Drepturile Copilului. Comisia va fi convocata azi (miercuri n.r.) la 15:00", a declarat ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu.

Printre reprezentantii celor trei ministere si ai ANPDC se numara secretarul Vlad Iliescu, directoarea Gabriela Angheloiu, profesor doctor Gheorghe Peltecu, profesor doctor Constantain Oancea, profesor doctor Vladimir Belis, Gabriela Tonc si Marcela Dumitras.

Membrii comisiei, medici si juristi, vor trebui sa prezinte, vineri, un rezultat al raporului facut si al concluziilor la care au ajuns.

Eugen Nicolaescu a apreciat ca problema este la limita dintre "medical, legal si chiar moral", motiv pentru care este foarte greu de luat o decizie.Totodata, Nicolaescu a spus ca Ministerul Sanatatii nu poate interveni in actul medical, ci doar privind legislatia. "O lege nu poate acoperi toate situatiile, dar trebuie sa se reglementeze princiipile dupa care sa se actioneze. Daca aceasta comisie va decide ca trebuie intrerupta sarcina si va aduce argumente solide, se va modifica legislatia.

Dar este bine sa spunem ca o astfel de lege nu se schimba de pe o zi pe alta. Daca aceasta comisie considera ca nu exista vreun motiv pentru care sarcina ar trebui intrerupta, legislatia nu va fi modificata", a explicat ministrul Sanatatii.

Nicolaescu a mai adaugat ca membrii comisiei vor trebui sa faca propuneri legislative coerente.

Desi in Marea Britanie, Olanda, Austria, Cipru, Portugalia, Suedia si Finlanda avortul este permis pana in luna a sasea de sarcina, medicii romani au hotarat sa trimita acasa un copil de 11, insarcinat la randul lui cu un copil rezultat al unui viol.
Citeste mai multe despre
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3984 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Sireteanu
rank 1
Fleacuri
Ginditi-va ca daca nu raminea gravida nu se facea atita discutie si nu ar fi stiut nimeni si fata ar fi continuat relatia. Deci crestineste este sa nasca
Ion
rank 1
daca si cu parca
vai de capul tau "sireteanule". ce gandire ingusta ai si aduci in discutia si aspectul crestin! Gandeste-te daca ai avea un copil in situatia acestei fetite, ai judeca la fel? Situatia e dificila si nu se pot lua decizii pe baza de fleacuri. E trist ca se mai pot intampla astfel de grozavii.
marihen
rank 1
sunteti nebuni!
domnilor membrii qi comisiei cred ca nu sunteti normali????????stiti ce repercursiuni psihologice au pentru fetita?
unde sunt reprezentantii dreptului copilului????si parintii ca tuori legali pot si numai ei pot decide!
fiecare dintre d-voastra e parinte cred...si-a pus intrebarea daca se intimpla copilului sau cum ar fi reactionat!!!!!!!!!!!
ginditi domnilor cu cervelul nu cu celalat capat functional!!!!!!
Andi
rank 1
Comisii peste comisii...
...si reclama peste reclama, asta face tov Nicolaescu. Intre timp sarcina inainteaza si cresc riscurile in caz de avort.
Solutia simpla care trebuia implementata deja de cand s-a detectat cazul si imosibilitatea legala a medicilor de a intrerupe sarcina: hotarare judecatoreasca si chiar in aceeasi zi interventia... in schimb avem circ.
nico
rank 1
mascariciu de Nicolaescu
Iar Nicolaescu isi pune poalele in briu. Aceasta pecingine ceausista. acest guru ajuns pe val fara nici un fel de merite profesionale doar pe papagal. Este penal sexul cu minore. Da! Protectia copilului este cea care decide. Daar tot sistemul de conducere in protectia copilului este ocupat de jegosi politici nu de profesionisti. Aici nu iti pui problema ca sarcina decurge normal ci ca este ilegal, imoral si incest. Legile nu se respecta incepand cu Nicolaescu. Pana fac magarii astia comisii nu se mai poate face avortul. Avort ,test ADN.Inchis violatorul!!!din declaratia fetitei.
adyjelly
rank 1
ne incurcam delegi in tara asta
la 11 ani nu e permis sa lasi o copilita sa nasca
e clar ca a fost viol
nu poti incrimina o fetita de 11 ani
cei mari trebuie sa decida ptr ea
si asta e clar AVORT ,n o mai lungiti
LUMINITA
rank 1
VAI DE NOI
DACA VIOLATORII AR FI PEDEPSITI CU INCHISOARE PE VIATA ALTA AR FI SITUATIA
IA SA LE FIE VIOLATE FETELE SI NEVESTELE LEGIUITORILOR SE SCHIMBA SITUATIA
LEGI DURE ,D ASTA AVEM NEVOIE
DAR CINE SA LE DEA
NU I ORTODOX, NU NE LASA COMUNOTATEA EUROPEANA,NU NE LASA AMERICANII ETC
HALAL ROMANIA
Vlad
rank 1
incalcari grave
Legile UE spun clar ca avortul este obligatoriu si fetita are dreptul sa decida singura. Asistenta sociala deci protectia copilului din Romania este condusa de fel de fel de indivizi dubiosi politici. Sa se vada orgranigrama in tara cate functii in asistenta sunt ocupate de profesionisti. Conduc inclusiv in facultati smecheri sociologi spsihologi indivizi ajunsi cu pile politice. Nicolaescu este manager cu alte studii paralele de actul medical NU are voie sa apar pe post si sa ia decizii in locul profesionistilor. Medicii au gresit flagrant in decizia luata si sigur au facut-o sub impulsuri de frica si teroare din cauza incalcarii flagrante a deciziilor medicale prin imxtiune politica. Acest Nicolaescu facturist nu are dreptul sa se implice si sa ia decizii in locul comisiilor profesionale. Protectia copilului si justitia trebuie sa stie legile Cazul este penal prin abuzarea sexuala a minorei.Distorsiuni grave.
myhj
rank 1
protectia copilului
Nicolaescu seful debandadei organizate si al distorsiunilor. Urmaritii discursurile de la inscaunare. Toate sunt o distorsiune orbila a adevarului si favorizarea coruptiei. Ministerul sanatatii are rol minimal. Medicii pot constata evolutia sarcinii si face avortul Protectia copilului si justitia trebuie sa aplice legea. Copil de 11 ani stie cine este violatorul!! Acesta Se ascunde . Deci cine il ascunde favorizeaza infractorul iar daca avocatul lui stie si acesta incalca legea si deci il favorizeaza.Cine este sef la protectia copilului si ce studii are. Nu stie legea. In plus un trup de 11 ani chiar daca duce sarcina este cunoscuta , frcventa cancerului genital si mamar si imbatranirea mai acentuata la mamele foarte tinere.Violator penal si in plus despagubiri materiale serioase acestui copil pentru distrugerea copilariei si inocentei. Protectia copilului trebuie sa ii angajeze avocat pentru apararea drepturilor iar tutorele daca face aranjamente dezavantajoase si abuzive este penal si el.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor