Trei ministere decid soarta fetitei de 11 ani gravida cu unchiul sau

Miercuri, 25 Iunie 2008, ora 13:28
4299 citiri
Trei ministere decid soarta fetitei de 11 ani gravida cu unchiul sau

Reprezentanti ai Ministerului Sanatatii, ai Ministerului Justitiei, ai Ministerului Muncii si ai Autoritatii Nationale pentru Protectia Drepturilor Copilului se reunesc, miercuri, in jurul orei 15:00, in cadrul unei comisii speciale pentru a analiza soarta fetitei de 11 ani, insarcinata dupa ce unchiul sau de 19 ani a violat-o.

"Azi (miercuri n.r.) se va infiinta o comisie care sa analizeze cazul minorei. Comisia va fi formata din reprezentanti ai Ministerului Sanatatii, Ministerului Justitiei, Ministerului Muncii si ai Autoritatii Nationale pentru Drepturile Copilului. Comisia va fi convocata azi (miercuri n.r.) la 15:00", a declarat ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu.

Printre reprezentantii celor trei ministere si ai ANPDC se numara secretarul Vlad Iliescu, directoarea Gabriela Angheloiu, profesor doctor Gheorghe Peltecu, profesor doctor Constantain Oancea, profesor doctor Vladimir Belis, Gabriela Tonc si Marcela Dumitras.

Membrii comisiei, medici si juristi, vor trebui sa prezinte, vineri, un rezultat al raporului facut si al concluziilor la care au ajuns.

Eugen Nicolaescu a apreciat ca problema este la limita dintre "medical, legal si chiar moral", motiv pentru care este foarte greu de luat o decizie.

Totodata, Nicolaescu a spus ca Ministerul Sanatatii nu poate interveni in actul medical, ci doar privind legislatia. "O lege nu poate acoperi toate situatiile, dar trebuie sa se reglementeze princiipile dupa care sa se actioneze. Daca aceasta comisie va decide ca trebuie intrerupta sarcina si va aduce argumente solide, se va modifica legislatia.

Dar este bine sa spunem ca o astfel de lege nu se schimba de pe o zi pe alta. Daca aceasta comisie considera ca nu exista vreun motiv pentru care sarcina ar trebui intrerupta, legislatia nu va fi modificata", a explicat ministrul Sanatatii.

Nicolaescu a mai adaugat ca membrii comisiei vor trebui sa faca propuneri legislative coerente.

Desi in Marea Britanie, Olanda, Austria, Cipru, Portugalia, Suedia si Finlanda avortul este permis pana in luna a sasea de sarcina, medicii romani au hotarat sa trimita acasa un copil de 11, insarcinat la randul lui cu un copil rezultat al unui viol.

Citește și:
Una dintre cele mai îndrăgite actrițe de la Hollywood se retrage definitiv
Una dintre cele mai îndrăgite actrițe de la Hollywood se retrage definitiv
Cameron Diaz, îndrăgita actriță cunoscută pentru rolurile sale din filme precum "Charlie's Angels" și "The Mask", se va retrage din actorie după ce va termina filmările la viitorul său...
Frații Andrew și Tristan Tate, cercetați pentru trafic de persoane și viol, rămân după gratii alte 30 de zile
Frații Andrew și Tristan Tate, cercetați pentru trafic de persoane și viol, rămân după gratii alte 30 de zile
Tribunalul Bucureşti a admis, miercuri, 22 martie, cererea DIICOT de prelungire cu încă 30 de zile a mandatelor de arestare preventivă pe numele fraţilor Andrew şi Tristan Tate, cercetaţi...
#copil, #analiza, #viol, #comisie, #eugen nicolaescu, #minora , #ANI