Eugen Nicolaescu: Promisiunea lui Crin Antonescu de a se retrage din politica ar trebui reevaluata

Vineri, 13 Iulie 2012, ora 11:23
10768 citiri

Presedintele PNL Bucuresti, deputatul Eugen Nicolaescu, crede ca promisiunea liderului liberal Crin Antonescu de a se retrage din politica, daca Traian Basescu nu va fi demis la referendum, trebuie reevaluata ca urmare a modificarii legii referendumului.

"Pe vremea cand a facut aceasta declaratie nu aveam aceasta conditie (referendumul este valid numai daca se prezinta la vot jumatate plus unu din numarul total al alegatorilor - n.red.). Eu asa cred ca trebuie interpretat.

Sigur, cel care hotareste este Crin Antonescu. Din punctul meu de vedere, problema in acesti termeni se pune.

In conditiile pe care le aveam la vremea respectiva, in care stiam ca indiferent cati romani vin la vot, daca jumatate plus unu vor vota pentru demitere, atunci referendumul este validat. Culmea este ca aceeasi legislatie este si astazi, numai ca, datorita presiunilor pe care le fac unii sau altii, va trebui, probabil, sa revizuim acest punct din cadrul legii referendumului si, sigur, ca se schimba datele problemei.

Eu cred ca nu trebuie sa se retraga intrucat sunt alte conditii decat atunci cand a facut declaratia. Nu sunt similare conditiile si atunci nici declaratia nu poate fi pusa pe toate situatiile din lume. Nu este situatia la care s-a referit. Asa cred ca este corect", a declarat Eugen Nicolaescu pentru Ziare.com.

De asemenea, deputatul PNL a atras atentia ca presedintele partidului va trebui sa ia in calcul si alte aspecte, daca va ajunge sa se gandeasca la respectarea promisiunii.

"Atunci cand va lua o asemenea decizie, Crin Antonescu trebuie sa fie foarte responsabil si fata de Partidul National Liberal", a spus Nicolaescu.

Antonescu: Daca Basescu nu e demis la referendum, ma retrag definitiv din politica

In 6 iulie, presedintele PNL, Crin Antonescu, a promis ca va renunta la politica daca Traian Basescu va reveni la Cotroceni.

"Daca nu veti fi demis la referendum, eu ma voi retrage definitiv din viata politica", i-a transmis Crin Antonescu lui Traian Basescu in Parlament. In replica, presedintele i-a inmanat o coala alba pe care sa isi scrie demisia.

Ponta promite la Bruxelles ca referendumul se tine dupa regula CCR

Miercuri, premierul Victor Ponta a declarat, la Bruxelles, in cadrul unei conferinte de presa, alaturi de presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, ca referendumul din 29 iulie se va desfasura dupa regula CCR.

Astfel, "referendumul va fi valid daca va participa 50% din populatia cu drept de vot", a spus Victor Ponta, mentionand ca "vom face toti pasii de care e nevoie, ca totul sa fie constitutional".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum au furat partidele startul campaniei. Bucureștiul, împânzit cu afișe și bannere gigantice cu candidați FOTO
Cum au furat partidele startul campaniei. Bucureștiul, împânzit cu afișe și bannere gigantice cu candidați FOTO
Deși au mai rămas mai bine de trei săptămâni până la startul oficial al campaniei electorale, partidele au furat deja startul campaniei cu afișe gigantice în principalele intersecții și...
Ciprian Ciucu nu-l susține pe Piedone la Capitală: ”Avem niște așteptări în ceea ce privește anvergura intelectuală, moralitatea”
Ciprian Ciucu nu-l susține pe Piedone la Capitală: ”Avem niște așteptări în ceea ce privește anvergura intelectuală, moralitatea”
Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, nu crede în varianta Cristian Popescu Piedone. Edilul a anunțat clar că nu va susține candidatura acesstuia la Primăria Capitalei. Primarul Sectorului...
#Eugen Nicolaescu demisie Crin Antonescu, #Crin Antonescu retragere politica , #Crin Antonescu