Eugen Nicolaescu: Morar trebuie schimbat in regim de maxima urgenta

Marti, 11 Septembrie 2012, ora 07:31
8773 citiri
Eugen Nicolaescu: Morar trebuie schimbat in regim de maxima urgenta
Foto: Arhiva

Presedintele PNL Bucuresti, deputatul Eugen Nicolaescu, solicita ca Ministerul Justitiei si Consiliul Suprem al Magistraturii sa promoveze "in regim de maxima urgenta" schimbarea din functie a procurorului sef al DNA. Liderul liberal este indignat de declaratiile lui Daniel Morar privind fraudele de la referendum.

"Este o depasire flagranta a atributiilor si responsabilitatilor pe care le are procurorul sef al DNA si asta imi spune inca o data ca Daniel Morar este departe de neimplicarea in politica si ca este o simpla unealta a lui Traian Basescu. Prin aceste afirmatii asta dovedeste.

Impotriva lui Morar, lucrul cel mai important care se poate face este sa plece cat mai repede din post. Ministerul Justitiei si CSM-ul trebuie sa promoveze in regim de maxima urgenta procedura de numire a unui nou procuror sef la DNA, ca sa scapam de o asemenea calamitate cum este domnul Morar, calamitate din punct de vedere profesional, din punct de vedere moral si mai ales pentru ca executa comenzile politice ale lui Traian Basescu", a declarat Eugen Nicolaescu pentru Ziare.com.

Seful DNA, Daniel Morar, a declarat, duminica seara, la Realitatea TV, ca "in toate sectiile verificate pana acum de procurori, sunt zeci de sectii pe raza a cinci judete, s-au gasit indicii si probe ca votul a fost fraudat in proportie de 5-10-15%".

Morar: Au "votat" in localitatile de domiciliu morti, detinuti si militari din Afganistan (Video)

"Din primele investigatii, verificand bazele de date sau acele declaratii date prin sate sau prin localitati ale tarii, s-au constatat alte aspecte, ca exista liste cu fantome, persoane care nu exista. Seria si numarul de buletin sau CNP nu au fost identificate in bazele de date.

Exista persoane care nu au votat. Ele erau plecate in strainatate, la munca, dar ele apar ca ar fi votat si in mod corespunzator buletinele ar fi fost introduse in urne.

Morar: Nu se fac condamnari politice la DNA. Basescu nu a dat niciodata o dispozitie

Exista persoane din teatrele de operatiuni care au votat in localitatile locale in conditiile in care erau in Afganistan. Exista persoane care erau in peniteciar. Exista persoane decedate, care figureaza ca au votat sau care se aflau in penitenciar in acea zi, in executarea unor pedepse, si care au votat iarasi in localitatile lor natale. Toate acestea duceau la ideea unei fraude", a mai spus seful DNA.

Nicolaescu: Ne-a luat Dumnezeu mintile, daca Morar ajunge procuror general

Deputatul PNL a exclus posibilitatea ca Daniel Morar sa fie numit in locul Laurei Codruta Kovesi. Mandatul actualului procuror general expira in 2 octombrie.

"Numirea lui Morar ca procuror general ar insemna ca tuturor ne-a luat Dumnezeu mintile si ca nu suntem in niciun fel atenti la ce se intampla in aceasta tara, la cine isi bate joc de lege, la cine pune Constitutia intre paranteze, chiar nu ne batem joc de noi si nu ne batem joc de populatie", a spus Eugen Nicolaescu.

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#Eugen Nicolaescu schimbare Daniel Morar, #Eugen Nicolaescu sef DNA, #Eugen Nicolaescu schimbare Morar DNA, #Eugen Nicolaescu Morar fraude referendum , #DNA