Autismul ministrului Nicolaescu (Opinii)

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Joi, 11 Iulie 2013, ora 15:00
2343 citiri
Autismul ministrului Nicolaescu (Opinii)

Nu pot decat sa ma bucur ca dl. Nicolaescu a aflat la 7 luni de la instalarea in functie despre sectia de cardio chirurgie de la Spitalul Marie Curie.

Ziare.com a scris despre acest subiect mai intai in urma cu un an, imediat dupa instalarea primul guvern Ponta, si apoi din nou in luna mai, intr-un interviu cu parintele acestei sectii, seful de la terapie intensiva nou nascuti din spitalul Marie Curie, dr. Catalin Carstoveanu.

Apel catre V. Ponta: Tineti-va de cuvant! Copiii continua sa moara cu zile!

Pe scurt, povestea suna asa: o sectie complet dotata la cele mai inalte standarde sta sub cheie, de doi ani de zile, din lipsa de personal. Intre timp, copiii care au nevoie de operatii pe inima fie mor cu zile, fie sunt dusi in strainatate, cu riscuri mari, cu costuri mari, pentru a suferi operatii care ar putea fi facute si in Romania.

Secretarul de stat Raed Arafat stia despre sectie inca de pe vremea cand era ministru si a promis ca situatia se va rezolva anul acesta. Ministrul inteleg ca nu stia. Inteleg ca a aflat pe holurile spitalului Marie Curie, de la un parinte al carui copil a murit pentru ca nu a fost operat pe cord.

Ciudata amnezia lui Eugen Nicolaescu. Pentru ca iata ce declara Raed Arafat intr-un interviu acordat Ziare.com: "Anul acesta incepem sa operam impreuna cu italienii (in sectia de cardio chirurgie de la Marie Curie - n.red). Dar nu va fi o activitate continua, ci una cu intreruperi. Si de aceasta sectie s-a interesat si premierul, iar ministrul mi-a dat clar sarcina."

Ce sarcina i-o fi dat Eugen Nicoleascu daca domnia sa nu stia ce aberatie criminala se intampla la Spitalul Marie Curie nu inteleg.

Daca tot are probeleme atat de mari de informare sau de memorie si daca tot a fost la "Marie Curie", poate a aflat dl. Nicolaescu de acolo ca sectia de neontologie ATI nu a primit nici pana astazi banii datorati de Ministerul Sanatatii si despre care Raed Arafat promitea, la sfarsitul lui mai, ca vor ajunge in conturile tuturor sectiilor de acest tip in cateva zile.

Campania Ziare.com "O sansa la viata": Ministerul Sanatatii da banii bebelusilor inapoi!

Cu putina informare a ministrului, poate ca bebelusii internati in stare grava in sectiile de terapie intensiva vor putea fi ingrijiti asa cum se cuvine, nu cu mainile mai mult goale si aparatura pe cale de a ceda.

Cazul lui Eugen Nicolaescu este edificator pentru autismul demnitarului roman, care traieste in globul lui de cristal si limiteaza contactele cu realitatea la cele avantajoase din puncte de vedere electoral sau material.

Probabil ca, daca dl. Nicoleascu nu avea nevoie de o mica demonstratie de forta, revelatia nu s-ar fi produs. Dar nu exista nicio garantie ca amenzia nu se va instala din nou imediat ce trec valurile.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Marie Curie cardiochirurgie, #Eugen Nicoleascu demitere manager Marie Curie , #ministrul Sanatatii