Ziare.com

Eugen Nicolaescu: Guvernul a rezolvat problema citostaticelor

de Florin Necula
Miercuri, 30 Ianuarie 2013, ora 16:09

   

Eugen Nicolaescu: Guvernul a rezolvat problema citostaticelor
Ministrul Sanatatii a anuntat, miercuri, ca Guvernul a alocat 800.000 de euro pentru achizitionarea citostaticelor de catre compania UNIFARM, care vor ajunge in Romania in cel mult o luna de zile.

"Este o companie care are nevoie sa aiba bani sa faca aceste importuri. Compania trebuie sa aiba bani pentru plata medicaletenlor in avans. Prin acest imprumut, punem la dispozitie fondul de rulment necesar cu care poate sa opereze", a declarat ministrul Sanatatii, care a precizat ca ministerul a primit aprobarea sa mareasca bugetul atat la UNIFARM, cat si la Antibiotice Iasi.

Guvernul aloca fonduri pentru citostatice

Totodata, Nicolaescu a mai afirmat, ca prin aceasta finantare, va fi rezolvata problema celor 18 medicamente deficitare, dar si ca va fi incheiata o conventie intre Ministerul Finantelor si UNIFARM, prin care sa fie virati banii in contul companiei.

"Daca toate lucrurile merg cum trebuie, compania in circa o luna de zile poate sa aduca in tara toate medicamentele necesare. Este o lista de 18 medicamente, care sunt asigurate de spitale", a spus ministrul, care a adaugat ca prin aceasta suma se incearca asigurarea stocului pentru trei luni.

"Trebuie indeplinite procedurile. Medicamentele nu stau acum la usa si noi nu le luam ca nu vrem. 14 medicamente sunt deja in tara. Sunt in depozitele UNIFARM", a adaugat acesta.

Eugen Nicolaescu a mai tinut sa clarifice si problema coplatii, subliniind faptul ca aceasta va fi cuprinsa intre 5 si 10 lei si se va plati o singura data, de fiecare pacient, la externare.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2005 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Guvernul Ponta a rezolvat problema citostaticelor

Prin obligativitatea unei coplati de 10 lei,chiar si pentru cei ce ies din spitale cu picioarele inainte.
Taxa pe prostie.

 

tu n-ai de platit nici o taxa,

ai destula ...

Pasul 2

Necesar pentru inceperea asanarii putregaiului din sistemul sanitar. Procese impotriva tuturor factorilor decizionali care au stat la cauza situatiei criminale mentionate. Altfel se va repeta. Si se va repeta. Si tot asa, nu numai pentru necajitii deja condamnati de criminalii din sistemul medical romanesc.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor