Eugen Nicolaescu: Nu am indemnat medicii sa iasa in strada

Joi, 19 Septembrie 2013, ora 20:00

   

Eugen Nicolaescu: Nu am indemnat medicii sa iasa in strada
Ministrul Sanatatii Eugen Nicolaescu a sustinut, joi, ca nu i-a indemnat pe medici sa iasa in strada, dupa cum a afirmat presedintele Camerei Federative a Medicilor, dr. Dan Peretianu, in cadrul unui interviu acordat Ziare.com.

Nicolaescu a negat, intr-o interventie telefonica la Romania TV, ca le-ar fi spus medicilor protesteze pentru ca el sa poata cere bani de la Guvern. Dan Peretianu, prezent in studioul de televiziune, a precizat ca, intr-adevar, ministrul nu a spus in mod direct acest lucru, fiind vorba despre o discutie colocviala.

"Nicolaescu a fost intotdeauna dechis la dialog, el nu este in spatele actiunii noastre, ci legislatia din Romania", a spus Peretianu.

"Discutia nu a fost exacta si nu cred ca un asemenea lucru poata sa faca obiectul nebuniei care a fost facuta de postul dumneavoastra. Nu ati iesit in strada cand s-au taiat 25% din salarii, dar acum, cand lucrurile merg pe fagasul care trebuie, sunt proteste. Nu a existat niciodata aceasta discutie in acest sens", a mentionat Nicolaescu.

Cum vrea Nicolaescu sa ii convinga pe medici sa renunte la protesteIn replica, Peretianu i-a spus ministrului ca este impotriva medicilor si s-a razgandit in legatura cu declaratia facuta la inceputul emisiunii, potrivit careia Nicolaescu nu a indemnat in mod direct la proteste.

"Eu vreau sa va nominalizez ca ambasadorul nostru in guvern si vad ca dvs. sunteti impotriva noastra. Stiu zece persoane care au auzit discutia si pot spune", a spus presedintele Camerei Federative a Medicilor.

"Eu am toata dispozitia, bunacredinta si determinarea sa rezolvam cat mai multe probleme din sistemul sanitar, dar nu le puteam face peste noapte. Romania nu are resursele, nu Nicolaescu sau Ponta. Si eu m-am dus sa vorbesc cu oamenii (medicii protestatari - n.red.), oamenii vor dialog si asta facem de luni de zile. Dar eu nu negociez la televizor, ci la masa discutiilor, lucru pe care il vom face duminica. Voi sta de vorba cu oamenii autorizati ai acestei coalitii care vor veni la discutii. Oamenii mi-au spus: 'Da, avem incredere sa discutam duminica'", a conchis ministrul Sanatatii.

Dan Peretianu: Nicolaescu ne-a zis "iesiti in strada ca sa pot cere bani" - Interviu

Dan Peretianu a declarat, joi, intr-un interviu acordat Ziare.com ca Nicolaescu este de partea medicilor care cer salarii mai mari, insa Ministerul Finantelor blocheaza revendicarile, pentru ca aplica o directiva sovietica din anii 47-48.

"Este acolo (la Ministerul Finantelor - n.red.) un tip, Gherghina, care se zice ca trage toate sforile. Ministrul chiar ne-a spus la un moment dat: daca voi nu iesiti in strada, daca nu cereti, eu nu am cum sa ma duc la guvern sa cer. Iesiti ca sa am motive", a precizat Peretianu.

El a spus ca doctorii nu vor salarii ca in Germania sau Franta, dar vor ca salariile medicilor sa respecte raportul cerut de directivele europene fata de salariul mediu pe economie: "in urma cu doi ani, Federatia Europeana a Sindicatelor Medicilor a dat o rezolutie adoptata de comisia de specialitate din Parlamentul European, in care se spune ca un medic stagiar trebuie sa aiba 2-3 salarii medii din economia tarii in care lucreaza. In conditiile in care salariul mediu net pe economie in Romania este de 1.600 de lei, un medic stagiar ar trebui sa castige cam 3.200 de lei".

Medicii ies miercuri in strada

Medicii au parasit, joi, spitalele pentru a protesta pentru a doua zi consecutiv in fata Ministerului Sanatatii. Printre revendicarile manifestantilor se afla si salarii mai mari si alocarea a 6% din PIB pentru Sanatate.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1534 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
bum
rank 5
Nicolaescu trebuie sa ramana ministru , pana nu mai exista spitale
pe teritoriul Romaniei !
medicii sa treaca la lopata si pacientii in cimitir !
"Nico" i-a fa tu o "reforma" prin care sa ramana numai palamida dupa tine !
curat-murdar
rank 5
Bazele de date din spitale si policlinici sint blocate ! ! ! !
Medicii cu greu mai pot elibera retete pacientilor.
De cind tot sistemul depinde de retelele informatizate se gasesc sabotori care sa le puna piedici pentru a nu mai functiona.

Cine va plati daunele? Pacientii bineinteles, pentru ca vor trebui sa isi procure medicamente scumpe pe banii lor, intrucit retetele compensate nu se mai pot elibera.

Protestul medicilor a inceput deja prin razbunarea impotriva pacientilor(se sta cu zilele linga calculator pentru a se putea elibera o reteta), nu a ministrului, pe care il doare la basca.
bum
rank 5
lasa ca mai face el o "remorma" de o sa
functioneze totul struna !
tranteste Nicolaescu niste "afaceri" de o sa le mearga fulgii ! au votat ? DA ! acum sa suporte consecintele !
Utilizator sters
Nicolaescu trebuie sa ramana ministru , sa fim toti sanatosi
"Ori la bal, ori la spital". Cu Nicolaescu ori sanatos, ori la cimitir; bolnav nu poti fi cu spitalele astea.
E un criminal; mori oamenii cu zile in spitalele de azi, patronate de criminal. Cu o luxatie in 3 zile esti mort.
bum
rank 5
lasa , ca ei au votat guvernul cel cinstit !
acum o sa faca "Nico" iar niste bani !
bani grei pe carca celor iresponsabili !
tu crezi ca Nicolaescu se joaca ?
ei cred ca Nicolaescu se joaca ?
o sa vada ei si o sa simta ei pe pielea lor , rezultatele celui mai cinstit guvern !
Pierrot
rank 3
Nicolaescu,ciuma sanatatii !
Omul care ne asasineaza conduce ministerul justitiei.
Afara cu Mengele !!!!
Pierrot
rank 3
Un nenorocit de contabil
isi bate joc de medici,isi bate joc de noi toti !
Afara fariseule !
koko51955
rank 5
Nu e contabil
A avut afaceri cu vanzari de arme. Ori armele te fac bine de toate bolile, adevarat? In asta este el specialist. Am zis.
bum
rank 5
au votat cu USL ? - DA - acum a venit Nicolaescu
pe capul lor !
lasa-i sa miorlaie !
Nicolaescule , pe ei ! acum a venit momentul sa faci iar niste bani in conformitate cu cinstea guvernului cel cinstit ! pe ei !
Belgia
rank 5
Inca unul!...
...se mareste cercul mincinosilor! De fapt este acelasi cerc...inscris in cerc!...adica harcea-parcea!
Utilizator sters
Halucinant ! Un ministru indeamna la revolta contra ministerului !!!
Baronul Munhausen ! E ca si cum s-ar apuca si s-ar trage de fund, ca sa se ridice in aer, sa zboare fara aripi.
Cu oamenii astia nu te plictisesti niciodata. Sunt surprinzator de ipocriti, falsi, pr...ti.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor