Fostul ministru Nicolaescu: Nu-mi aduc aminte sa fi primit vreo informare SRI pe dezinfectanti

Luni, 09 Mai 2016, ora 15:54
2248 citiri
Fostul ministru Nicolaescu: Nu-mi aduc aminte sa fi primit vreo informare SRI pe dezinfectanti
Foto: Facebook/Eugen Nicolaescu

Fostul ministru al Sanatatii Eugen Nicolaescu a declarat luni ca nu isi aminteste ca in timpul celui de-al doilea mandat al sau sa fi primit vreo informare de la SRI referitoare la dezinfectanti sau la anumite firme.

"In al doilea mandat din anul 2013 nu imi aduc aminte sa fi primit vreo informare a SRI referitoare la dezinfectanti sau la anumite firme. Daca s-ar fi intamplat asa, tot as fi putut sa imi aduc aminte, pentru ca, in mod normal, o asemenea informare se duce catre Inspectia Sanitara de Stat, care este abilitata, potrivit legii, sa faca verificari si care atunci cand termina o verificare face un raport, care se inainteaza cu o serie de concluzii si cu o serie de masuri. Nu imi aduc aminte sa fi primit un asemenea raport pe aceasta tema", a spus Nicolaescu, la Parlament.

Iohannis reactioneaza dupa anuntul SRI privind scandalul dezinfectantilor

El a precizat ca informarile transmise de SRI aveau si au caracter secret si strict secret.

Intrebat daca in privinta infectiilor nosocomiale a primit informari, fostul ministru a raspuns: "Va imaginati ca si infectiile nosocomiale sunt obligatoriu legate si de dezinfectanti, pentru ca, in mod normal, cand primesti un raport despre o infectie trebuie sa vezi si daca s-au intreprins sau nu masuri corecte de dezinfectie si, in general, de tot ceea ce medicina spune ca trebuie facut in asemenea situatii.

Nu imi aduc aminte sa fi primit o asemenea informare, dar va aduc aminte ca in contractele de management ale directorilor de spitale exista un indicator referitor la modul in care evolueaza infectiile nosocomiale si acel indicator este un criteriu de apreciere asupra activitatii unui manager de spital".

Basescu cere desecretizarea informarilor SRI despre dezinfectanti

Serviciul Roman de Informatii a trimis, in ultimii cinci ani, circa 100 de informari despre disfunctionalitatile din sistemul public de sanatate, inclusiv legate de fenomenul infectiilor nosocomiale intraspitalicesti, a informat luni institutia.

Scandalul dezinfectantilor: SRI sustine ca a trimis 100 de informari in ultimii 5 ani

Sursa citata a mentionat ca informarile au continut si "aspecte referitoare la calitatea necorespunzatoare pentru dezinfectantii utilizati la nivelul unitatilor spitalicesti din tara".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Eugen Nicolaescu informare SRI, #Eugen Nicolaescu SRI dezinfectanti , #ministrul Sanatatii